Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Masoni, VIJESTI IZ SVIJETA » ZNAČENJE CRKVE I PAPE DANAS

ZNAČENJE CRKVE I PAPE DANAS


Od dolaska na ove prostore pa sve do stvaranja samostalne Republike Hrvatske, korespondencija s Apostolskom Stolicom bila je za Hrvate od velikog značenja. Usko surađujući s gotovo svim hrvatskim vladarima, pape su sudjelovali u svim važnim povijesnim događajima.

Vidljivo iz diplomatskih spisa i registara, prve korespondencije s Apostolskom Stolicom datiraju još iz 6/7. stoljeća. Prvi povijesni susret Hrvatske s papinstvom dogodio se za vrijeme pontifikata pape Ivana IV. Dalmatinca. Iz djelovanja pape Ivana IV. i njegovih nasljednika može se naslutiti kako se od početka doseljavanja Hrvata na ove prostore teži za njihovim pokrštenjem te za organizacijom Crkve u Hrvata. Nije čudno, s obzirom na povijest Hrvatske koja je isprepletena vjerskom poviješću i veliko značenje Crkve za Hrvatsku, da vjernici obožavaju poglavara Rimokatoličke crkve.

Prilikom Papinog posjeta Hrvatskoj organizatori su zadovoljno trljali ruke, a vjernici nisu skrivali sreću. Ipak, nezadovoljni aktivisti upozoravaju da Papa i Crkva promiču netoleranciju, zatiru ženska prava. Obrušili su se na trošenje silnog novca na primanje i nezadovoljni su njegovim dolaskom. Odmičući se od značajnog dolaska Pape Ratzingera, promišljamo o teškoćama s kojima se Crkva danas suočava.

Sve više činjenica izbija na površinu koje ne idu u prilog Crkvi, kao seksualni skandali, pedofilija, ilegalni obiteljski život svećenika i sve ostale tajne koje skrivaju. Prema posljednjim istraživanjima statistike pokazuju da je palo povjerenje u Crkvu i političare, a poraslo povjerenje medijima. Propagiranje tolerancije, ljubavi, pomaganje nemoćnima dovodi do interesantne činjenice da Papa ne smije donirati svoje organe za presađivanje bolesnicima jer su oni relikvije. Postavljaju se brojna pitanja oko Crkve kao institucije i njena djelovanja koja valja uzeti u obzir.

Vjerujemo li Crkvi i Papi i što se krije iza svega toga vjerojatno nikada nećemo znati, vjernicima ostaje samo ljubav i vjera u Boga. Katolička Crkva, naravno, neće i ne može propasti. Ona postoji dvije tisuće godina, proživjela je i mnogo gora vremena, i postojat će, vjerojatno, još tisućama godina.

Sara Biškić

Filed under: Masoni, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , ,