Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » PREPPERS » Jeste li Spremni?

Jeste li Spremni?

preppers-pripremaci-katastrofaKada se radi o hitnom slučaju, ili katastrofi, mnogi pojedinci se nađu nespremni. I većina robnih polica će biti potpuno prazne nedugo nakon kaosa koji bi nastao.

Bolje je biti pripremljen, te da ne završiti u potrebi osnovnih stvari za život i da se nađete u nevolji, žaleći što niste proveli dodatno vrijeme pripremajući neke ključne stvari za vas i vaše najdraže.

Želimo povećati našu sposobnost da ostanemo samodostatni u bilo koje doba krize, što je dulje moguće, tvrdi portal exposingthetruth.com

Iako ne postoje precizni odgovori, obično se vjeruje da ljudsko tijelo ne može preživjeti dulje od dva do tri dana bez vode, u odnosu na četiri do šest tjedana bez hrane. Za razliku od tog konsenzusa, međutim, jedan čovjek je prkosio tom ustaljenom pravilu.

82-godišnji Prahlad Jani, tvrdi da je nije jeo nikakvu hranu ili pio nikakvo piće tijekom 70 godina, a trenutno je proučavan od strane indijskih vojnih znanstvenika. Ako je istina – on vara biologiju. Većina nas, međutim, će trebati pronaći hranu i vodu. Postali smo toliko navikli da imamo takve stvari dostupne svuda oko nas, da kada katastrofa udari svom svojom silinom, svatko tko je nespreman će paničariti.

Tijekom katastrofe možete očekivati ​​smetnje u električnoj mreži, tako da je pametno ulagati u generator struje za svoju obitelj. Također možete očekivati ​​da vidite brzu nestašicu hrane, vode, goriva, baterija, leda, ugljena, i hrane za bebe.

Ako želite pouzdano imati struju u bilo kojoj situaciji, to također može biti dobra ideja za izgradnju svoje ​​vlastite baterijske centrale.

U nastavku je sastavljen popis prijedloga u koje bi se moglo investirati ili dodati na vlastiti set za hitni ‘opstanak’.

Voda

Imati sredstva za pročišćavanje vode u nuždi, će vam pomoći da zadržite sebe i vašu obitelj hidratiziranom. Kako bi pročistili svoju vodu, potrebne su vam tablete za pročišćavanje vode u vašem setu za opstanak, ili osobna boca sa filterom za vodu koji uklanja bakterije i druge nečistoće.

Ili ste mogli uložiti u svoj obiteljski filter vode. Naravno, filter možete napraviti i vi sami. Vi također morate pripremiti pitku vodu iz zagađenih izvora, možete to učiniti na slijedeće načine: destilacija – prokuhavanje vode, a zatim prikupiti paru koja kaplje i dobiti čistu vodu u posebnu posudu, filtriranje – ulijte vodu kroz proizvedeni ili “filter” sustav kućne izrade, u nastojanju da se uklone kontaminanti.

Upaljač za Vatru

Imati način da ostanete topli, ili da skuhate hranu, ako je potrebno. Dopunite pribor s upaljačem, svijećama, šibicama, ili bar kremenom, ili bilo kakvim gorivom za kuhanje, itd.

Pribor za Prvu Pomoć

Vaša prva pomoć treba uključiti grickalicu za nokte, flastere, gaze, zavoje, bactin ili jod, termometar, rukavice, pincete, knjižicu prve pomoći i sve druge predmete koje pronađete relevantnima. Možda, neki Tylenol za neočekivanu groznicu? Aspirin ili bilo koji drugi lijek koji možda ćete trebati ili poželjeti.

Alati za Preživljavanja

Nož za opstanak se može se koristiti za rezanje mesa i hrane, deranje kože, izgradnju zamki, izgradnju skloništa, rezanje drva, obranu, rezbarenje, lov, i kopanje. Ostale stavke koje se uključuju u pribor alata su: vreće za smeće, Zip-Tip zamrzivač vrećice, ljepljiva traka, pribor za šivanje, aluminijska folije za kuhanje, otvarač, plinski spremink – bombica, ribolovni flaks, baterije, baterijska lampa, pamučne krpe, čekić, odvijač, pila, sjekira, uslužni nož, škare, čavli, vijci, žice, i staklene posude.

Može biti pametno da se nadoda i toaletni papir, papirnati ručnici, i drugih sanitarni predmeti, kao što su sapun, ženski higijenski proizvoda ili pelene. Te stavke mogu biti pohranjene dugo vremena.

PREPPERS preživljavači katastrofa

Hrana

Med traje gotovo zauvijek, i sol ima razne namjene: konzerviranje mesa i ribe, upija vlagu u posudama,  poboljšava okus, prirodni čistač, ublažuje pčelinje ubode, ublažuje ubode komaraca, služi za četkanje zuba, među ostalim namjenama.

Krumpir, grah i riža mogu biti pohranjeni dugo vremena, možda želite uključiti još na listu: brašno, šećer, mlijeko u prahu, i to sve ćete morati držati na suhom. Možete sačuvati vlastitu hranu da traje duže, inače je vjerojatno dobra ideja da se konzervira povrće kao što su: kukuruz, grašak, zeleni grah, i voće, kao što su breskve i kruške, koje se može lako jesti izravno iz konzerve, bez kuhanja, ako je potrebno.

Federalna Agencija za Krizni Management (FEMA) preporučuje da imate minimalno tri dana zaliha hrane. Oni također preporučuju da jedan galon vode po osobi, po danu. U SAD-u, da posjetimo, ako imate zalihe hrane za više od 7 dana, smatrat će vas se teroristom, a ne preppers-om

A možda i vaš susjed ima nešto što ćete željeti ili će vam biti potrebno, možda vam ponestane WC papira ili trebaju bandaže – dobro imati nešto s čim možete trgovati ili napraviti trampu. U situaciji katastrofe stvari poput alkohola i cigareta će biti visoko tražene i teško će se naći, ističe portal exposingthetruth.co.

Naravno, sami uvelike ćete se pripremiti opskrbljujući se vlastitom hranom, moći identificirati lokalne biljke i bobice, i biti u izravnoj vezi sa svojim susjedima i lokalnim poljoprivrednicima, koraci su koji imaju malo financijskog troška i brojne izravne koristi, bez obzira na to što se događa .

Da li je priprema za preživljavanje (preppers, survivalist) ikad bila loša ideja?
 
(preveo i uredio: mag. spec. Alfred Bošković)

Filed under: PREPPERS · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,