Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » MI SMO SAMO ZAMORCI: Gospodari svjetske klime drže u rukama oružje jače od nuklearne bombe!

MI SMO SAMO ZAMORCI: Gospodari svjetske klime drže u rukama oružje jače od nuklearne bombe!

ratovanje-vrijemeDanas nema nikog tko se ne pita što se to događa s klimom. Od čega i zašto se priroda mijenja. Ali ne krivite prirodu … Prava nedirnuta priroda je kao živi organizam gdje je sve na svom mjestu i sve je u harmoniji jedno s drugim

Međutim kada se dirne u prirodu, u njezino srce, tada zima više nije zima, a ljeto više nije ljeto.

Manipuliranje klimom počelo je još 1946. godine kada je američki znanstvenik Vincent Schaefer otkrio činjenicu da ubacivanje zaleđenih čestica ugljičnog – dioksida (suhi led) u hladnu komoru dovodi do stvaranja ledenih kristala koji su isti kao i oni u oblacima. Znalo se da se topli zrak prilikom dizanja od zemlje sve više hladi i da se jedan dio te vlage kondenzira u sićušne kapljice koje formiraju oblake.

ZASIJAVANJE OBLAKA

Milijuni tih kapljica moraju se spajaju međusobno da bi postale dovoljno teške i kao takve padale kao kiša. Tako je i dotičnom znanstveniku palo na pamet da bi oblaci mogli biti ‘zasijani’ da stvaraju kišu čak i nad sprženim pustinjama. U Južnoafričkoj Republici 1988. godine došlo je do jednog slučajnog otkrića koje će dosta utjecati na tijek “proizvodnje klime”. Njihov takozvani čarobnjak za proizvodnju kiše, Graham Mater, stekao je dojam da ispušni plinovi iz jedne tvornice papira pospješuju kišu.

Kad je testirao plinove ustanovio je prisustvo higroskopskih soli, koje privlače vlagu, i shvatio da bi one mogle biti iskorištene za dramatično obogaćivanje oblaka. Polazeći od njegovih nalaza, Američki nacionalni centar za atmosferska istraživanja eksperimentirao je tijekom četiri godine s zasijavanjem higroskopnim raketama, koristeći okolnu vlagu u oblacima.

Preliminarni rezultati su pokazali da sijanje oblaka funkcionira. Tako danas najmanje 29 saveznih država SAD ima programe za modifikaciju vremena, a inače Pentagon već duže vrijeme vjeruje da će se klima moći koristiti kao oružje po snazi ​​ravno nuklearnoj bombi.

Godine 1998. Malezija je pretrpjela najgoru sušu u posljednjih 15 godina. To je bio razlog da malezijska vlada otpočne s razvojem jedne nove tehnike koja uključuje zasijavanje oblaka helikopterima Mi – 17 (normalna letjelica može ponijeti 20 snopova raketa, dok malezijski helikopter može ponijeti 60).

KAD KINEZI EKSPERIMENTIRAJU

Projekti modifikacije klime prilično su poodmakla u Kini. Tako su 2000. godine, zabrinuti što su zime u Pekingu bile suviše suhe, dužnosnici iz pekinškog meteorološkog ureda pustili iznad grada balone napunjene paketićima srebrnog jodida od po pet grama. Na visini od 2.000 metara 1 fitilj sa sporim sagorijevanjem aktivirao je raketu koja je razasula 500.000 milijardi umjetnih kristala iznad oblaka.

Eksperiment je bio suviše uspješan: Desetak centimetara snijega palo je na središnji i istočni Peking, glavna zračna luka bila je zatvorena, a svi glavne ceste osim dvije su bile blokirane.

I znanstvenici u bivšem Sovjetskom Savezu skrenuli su na sebe pozornost međunarodne javnosti svojim sposobnostima utjecanja na vremenske prilike. Njihovi početni projekti bili su prilično primitivni: Avioni su ispuštali ogromne količine betonske prašine iznad oblaka, očito vjerujući da će ih ona rasturiti. Ali kad su njihovi projekti modifikacije klime postali profinjeniji odmah se povećala i stopa uspjeha.

Krajem osamdesetih godina ruski znanstvenici su koristili komplicirane kemikalije za reguliranje oblaka i bili su kadri jamčiti lijepo vrijeme iznad Moskve za vrijeme održavanja parada i drugih masovnih javnih skupova.

KAD SE VRAČEVI NALJUTE

Manipuliranje klimom ne prolazi uvijek bez problema. Kad su 1998. godine marokanski ratni zrakoplovi zasuli kemikalijama oblake iznad Burkine Faso izazvavši tako pljusak, lokalni vračevi opasno su se naljutili. Zaprijetili su da će stupiti u štrajk ako “strojevi” ne budu vraćeni tamo odakle su i došle. I u SAD poljoprivrednici i farmeri često tuže manipulatore oblacima tvrdeći da im oni odvlače “njihovu kišu” na drugu stranu.

Ali sve ovo izgleda prilično bezazleno prema onome za što se danas najviše eksperimentira sa klimom, a to je u vojne svrhe. Vojni krugovi su još odavno pokazali veliko zanimanje za projekte modifikacije klime. Tijekom ratova vrijeme je često igralo važnu ulogu.

U godinama poslije Drugog svjetskog rata američki vojni vrh je financirao desetke tajnih projekata uključujući i “projekt Argus”, koji je proučavao načine izazivanja potresa, “projekt Nebeska Vatra” koji je istraživao mogućnost stvaranja munja i gromova i “projekt Olujni Bijes” koji je proučavao načine kontroliranja smjera kretanja moćnih uragana.

Projekt “Olujni Bijes” je uključivao zasijavanje kemikalijama oblaka okolo uragana s ciljem da se izmjene “kontrolne struje” koje usmjeravaju njegovo kretanje. Prema izjavu jednog znanstvenika koji je radio na projektu, rezultati su bili “dvosmisleni”.

Snaga onoga što mi nazivamo nevremenom stvarno je ogromna. Tako razmišljaju i vojni vrhovi velikih sila. Tijekom posljednjih godina američki vojni vrh svih više je kontrolu nad klimom počeo shvaćati kao jedno moćno razorno oružje. Opipljiv dokaz je istraživački dokument ‘Vrijeme kao multiplikator oružanih snaga: Ovladavanje vremenom u 2025.godine’ u kome sedam visokih časnika se proklamiralo da manipuliranje klimom nudi ratnicima oruđe za oblikovanje bojnog polja kakvo ranije nikad nije bilo poznato.

Prema tome izvješću, američke oružane snage mogle bi potopiti neprijateljsku vojsku, uskratiti joj pitku vodu, izazivaju sušu i razore komunikacija i radarskih sustava. Što mislite što mogu sa velikim gradom. Militaristički planeri već uveliko provode u djelo zasijavanje oblaka iznad neprijateljskih teritorija koristeći nevidljive avione, čime bi u ratnim uvjetima pretvorili zemljište u kaljugu, stvorili uragane koji će moći opustošiti cijelu zemlju a uvelike su ovladali i stvaranjem umjetnih tsunamija (sjetite se tsunamija koji je nadavno poharao Šri Lanku i okoliš, priča o prirodnom tsunamiju baš i ne pije vodu).

ČETIRI OBLIKA METEOROLOŠKOG RATOVANJA

Profesor Atsumu Ohmura, koji radi kao direktor Instituta za klimatološka istraživanja u Zürichu, tvrdi da supersile već imaju sredstva za četiri oblika meteorološkog ratovanja.

“Operacija Poplave” predviđa masovnu uporabu zrakoplova koji će u slučaju potrebe, nad određenom teritorijom protivnika ‘zasijati’ oblake velikim količinama srebrnog nitrata, što će prouzročiti ogromne poplave na unaprijed određenim teritorijima.

Takozvana “Operacija Led”, predviđa upotrebu rakete napunjene velikim količinama dioksida metana i ugljika koja bi eksplodirala na visini od 17.000 metara i razasula čestice tereta koji je donijela. Te čestice u potpunosti će zakloniti Sunce što će izazvati nagli pad temperature na određenom prostoru na Zemlji. Ovo će izazvati smrt od smrzavanja ne samo neprijatelja nego i svega živog na tom teritoriju.

“Operacija Vatrena oluja”, predviđa upotrebu lasera usmjerenih na pustinjske predjele. To će dovesti do pregrijavanja zraka nad pustinjom čije će podizanje uvis dovesti do razornih uragana praćenih izazivanjem mnogih požara koji će uništiti vegetaciju, životinjski svijet, ljude i njihova naselja, uključujući i višemilijunske gradove.

“Operacija Podmorska bomba”, sračunata je na izazivanje valova visokih do 30 metara koji će se svom snagom srušiti na priobalna područja i u promjeru od nekoliko stotina kilometara uništiti sva plovila, luke, pomorske baze, ali i mjesta (jel još netko vjeruje da je nedavni tsunami koji je poharao Šri Lanku bio prirodna pojava). Divovski valovi bi bili izazvani aktiviranjem velikog eksplozivnog punjenja, postavljenog u dubini oceana ili mora.

PROJEKT HAARP

Sad samo riječ da se radi o jednom o najkontroverznijih projekata koji se bave modifikacijom klime. Američka vlada priča o tome kako HAARP služi istražiti načine za saniranje ozonskog omotača (što on i jeste u stanju učiniti) i istražiti nove načine komuniciranja s nuklearnim podmornicama.

Međutim, prava namjena mu je kontrola klime tamo gdje oni požele, kao i manipulacija s kontrolom ljudi.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
Ratovanje klimom

 
 
(conopljanews,youtube.com/uredio:nsp)

Filed under: KLIMA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,