Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, SVIJET U RATU » Najnoviji dokument američkog kongresa otkriva detaljan plan operacija SAD i NATO-a na prostoru Europe i Euroazije u naredne 2 godine!

Najnoviji dokument američkog kongresa otkriva detaljan plan operacija SAD i NATO-a na prostoru Europe i Euroazije u naredne 2 godine!

putin-metaNajnoviji dokument američkog kongresa pod nazivom “Russian Aggression Prevention Act 2014″, odnosno, “Akt o prevenciji ruske agresije 2014″, koji se bavi Rusijom kroz detaljan plan operacija SAD i NATO-a na prostoru Europe i Euroazije, uključuje planove i za neke balkanske države

Naime, prema ovom dokumentu, za razdoblje od 2015. do 2017. godine SAD namjerava uložiti 10 milijardi u tzv. proces širenja demokracije u Rusiji, a ukupna suma predviđena za sve operacije, uključujući i jačanje vojnih NATO kapaciteta u Europi i Euroaziji, te vojnu suradnju s drugim zemljama u Europi i Euroaziji – iznosi 30 milijardi američkih dolara.

Popularni ruski portal Kontinentalist je odrednice u ovom dokumentu koji se tiču ​​jačanja demokratskih institucija u Rusiji od strane SAD-a protumačio kao početak “ruskog majdana”, odnosno, kao prvu fazu operacije svrgavanja Vladimira Putina s vlasti.

Dokument se bavi i Srbijom, ali i Kosovom, a NATO u ovom dokumentu jasno definira plan suradnje, između ostalih zemalja, s “vojskom Kosova”.

Ono što otkriva ovaj dokument jeste plan Amerike da kroz suradnju s EU članicama napravi novi sustav financiranja putem kojeg će upumpavati novac i u vojsku Hrvatske, Srbije i ostalih balkanskih država. Točnije, sudeći prema ovom strateškom planu SAD-a, od 2015. godine u Hrvatskoj i Srbiji će doći do snažnije promocije euroatlantskog vojnog saveza, odnosno, da se za očekivati ​​snažniji pritisak na vlast da zauzme otvoreniji stav prema članstvu u NATO alijansi.

SAD planira Hrvatsku i Srbiju staviti u niz zemalja koje je Rusija već označila kao potencijalne NATO prijetnje, a to su Ukrajina, Gruzija, Moldavija, Azerbajdžan, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija i tzv. “Kosovo”.

Sasvim je jasno da jačanje vojne suradnje europskih zemalja s NATO alijansom od 2015. godine će biti izravno antirusko djelovanje, jer je riječ o provođenju strateškog plana SAD-a koji se službeno zove “Akt o prevenciji ruske agresije 2014″.

Ovim dokumentom je SAD službeno potvrdila ono što Rusija već godinama tvrdi, a Bijela Kuća poriče, a to je da širenje vojne suradnje s europskim zemljama ima izravan antiruski karakter, te da su djelovanja NATO saveza po Europi zapravo usmjerena izravno protiv Rusije.

Dokument je opširan, ali pod točkom 304. se definira vojno-sigurnosna suradnja sa zemljama koje nisu članice NATO i među njima je Srbija.

Dokumentom se planira jačanje odnosa i interakcije oružanih snaga niza zemalja od kojih je većina oglasila težnju ka NATO članstvu poput Hrvatske, Ukrajine, Gruzije i Crne Gore.

Dokumentom se planira i osnivanje novog fonda. Fond za europske partnere NATO saveza (NATO European Partners Security Fund) koji, kako je to definirano službeno, ima za cilj podršku jačanju i širenju vojne suradnje NATO saveza s nabrojanim zemljama u Europi. To su Hrvatska, Ukrajina, Gruzija, Moldavija, Azerbajdžan, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija, Srbija i “Kosovo”.

U dokumentu se također jasno definiraju “oružane snage Kosova”, što otkriva da je plan stvaranja vojske Kosova strateška odrednica SAD-a od koje se neće odustati.

U okviru plana djelovanja ovog novog europskog NATO fonda stoji i plan bilateralne i multilateralne suradnje nabrojanih zemalja i izvjesno je da će pred hrvatskom vlasti tijekom 2015. godine doći i zahtjevi o zajedničkim vojnim vježbama i drugim vidovima suradnje, što će provesti hrvatska predsjednica Kolinda Kitarović.

Prema već viđenom receptu, najvjerojatnije je da će se otpočeti s multilateralnim vidovima suradnje, gdje bi uz Hrvatsku vojsku i niz drugih zemalja se pojavljivala lagano i vojska Srbije. Zapravo vojne snage Hrvatske i Srbije već rade u sklopu NATO misija u svijetu.

Uzimanje 2015. godine kao godine početka snažnijeg širenja i jačanja NATO saveza u Europi nije slučajan i samo je dijelom inspiriran “ukrajinskom krizom”, jer je to godina službenog stvaranja Euroazijskog Saveza.

Dokument je predložio jedan od najvećih antiruskih političara u Americi, John McCain, a na njemu je radilo 26 političara republikanaca.

Iz svega se jasno vidi da je u ovoj strategiji SAD-a, usmjerenoj ka borbi protiv Rusije, cilj da se razdoblje od 2015. do 2017. godine posveti utvrđivanju pozicija NATO saveza u Europi, a obzirom da Hrvatska i Srbija nisu izostavljene ni u jednoj točki ove strategije, gdje se Srbija postavlja zajedno sa zemljama koje teže članstvu NATO-a i koje SAD želi afirmirati u borbi protiv Rusije.

Što se tiče Hrvatske, nju predvodi predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja je “bivša” radnica i zaposlenica NATO saveza i članica Trilateralne Komisije. To znači da Hrvatska vrlo skoro ponovo ide u rat, ali sada zajedno sa Srbijom – protiv Rusije? Smiješno, zar ne.
 
(web-tribune.rs/uredio:nsp)

Filed under: Featured, SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,