Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, Illuminati » UPOZNAJTE VLADARE SVIJETA: Planet se “okreće” po nalogu ovih 10 obitelji

UPOZNAJTE VLADARE SVIJETA: Planet se “okreće” po nalogu ovih 10 obitelji

Rothschild-obiteljIako novac stvara moć, letimičan pogled na ovih deset najmoćnijih obitelji svijeta svjedoči da kriterij izbora nije bio on već utjecaj na globalna dešavanja

Njihovi interesi su bili “okidači” koji su mijenjali tijekove povijesti.

Trebalo bi napomenuti da redoslijed nabrajanja najmoćnijih, nije rang-lista.

ROTHSCHILD

Znate i sami da se svjetska cijena zlata određuje svakodnevno. Obitelj koja diktira tu cijenu je Rothschild.

Uz to što posjeduju vlastiti rudarski div Rio Tinto, tu su i Glenncore, RIT Capital Partners kao vodeći investicijski fondovi na svijetu.

Ova obitelj je iz mjesta Hesse-Kassel pored Frankfurta uspostavila je prvi značajan međunarodni bankarski posao koji je naslijedilo 5 sinova Mayer Amsee Rothschilda.

Bogatstvo Rothschilda se prvi puta spominje u 18. stoljeću, a utjecaj su učvrstili kada su financirali britanski rat protiv Napoleona. Potomci te moćne obitelji mogu se pronaći među plemstvom Velike Britanije (na zahtjev carice Viktorije) i Austrije (gdje nose nasljednu titulu baruna Habsburške monarhije).

Tijekom 19. stoljeća, na vrhuncu, obitelj Rothschild posjedovala je daleko najveće privatno bogatstvo u svijetu, kao i daleko najveće bogatstvo u modernoj svjetskoj povijesti.

Obiteljsko bogatstvo se kasnije “osulo”, jer je bilo podijeljeno među stotinama potomaka. Danas su tvrtke obitelji Rothschild obuhvaćaju znatno manji opsegu nego što je to bilo tijekom 19. stoljeća, iako još obuhvaćaju raznolik spektar područja, uključujući financije, rudarstvo, energetiku, mješovitu proizvodnju, vinogradarstvo i proizvodnju vina i dobrotvorne organizacije.

Uz dobrotvorne organizacije i karitativni rad, Rothschildima se pripisuje i najviša pozicija u svjetskoj hijerarhiji Iluminata.

RUPERT

Krenuli su kao mala tvrtka iz Stellenboscha u Južnoafričkoj Republici, koja je proizvodila cigarete 1941. ali pametnim ulaganjima stvorili su korporativno carstvo vrijedno milijarde dolara.

Mala tvornica cigareta je prerasla u “Rothmans”. A on u drugog najvećeg proizvođača cigareta na svijetu – British American Tobacco. Luksuzni brendovi “Cartier”, “Monte Blanc”, “Piaget”, “Baume & Mercier”, “Vacheron Constantin” i “Dunhill” dio su konglomerata Richemont u vlasništvu obitelji Rupert.

Oni kontroliraju i investicijonu grupu Remgro i proizvodnju vina i konjaka (80 posto svjetske proizvodnje) gdje su partneri i sa Rothschildima. Obitelj Rupert je vlasnik i lanca privatnih bolnica Mediclinic.

ASTOR

Ako ste se ikada zapitali zašto se toliko ulica, hotela, naselja u New Yorku zove Astor ili Astoria, to je po obitelji Astor koji su bili među prvim veleposednicima u New Yorku, gdje su osim hotela i stambenih blokova i mnoštva zgrada, izgradili i knjižaru.

Počeli su trgujući krznom u 18. stoljeću ali vrlo brzo su krenuli i sa investicijama. Vrlo brzo su “prešli veliku baru” pa su danas mnogi od izdanaka te čuvene obitelji – britanski plemići.

John Astor je rođen u Waldorfu (od tuda Waldorf Astoria) kao mesarev sin u badenskom vojvodstvu u Njemačkoj.

Prvi je istaknuti član obitelji Astor, prvi multi-milijunaš u SAD, i tvorac prvog trusta u Americi. Otišao je u SAD nakon Američkog rata za neovisnost i izgradio carstvo trgovinom krznom koja se protezala do Velikih jezera i Kanade, a kasnije se proširila na američki zapad i pacifičku obalu.

Bio je također uključen u krijumčarenje opijuma. U ranom 19. stoljeću preusmjerio se na trgovinu nekretninama u New Yorku, a kasnije je postao poznati mecena.

CAPETIAN

Ta obitelj je najveća i najstarija kraljevska kuća. Les Capétiens su ih nazivani Francuzi, The House of Capet, Englezi – vladali su velikim dijelom europskog kontinenta, iako su francuska kraljevska dinastija, jedna od najstarijih i najrazgranatijih europskih vladarskih obitelji.

Kontinuirano su vladali od 987. do 1328. godine, a u različitim bočnim muškim linijama, s prekidima, i od 1328. do 1848. godine. Od potomaka dinastije Cape, danas su na vlasti španjolski kralj i luksemburški vojvoda.

PORCHE

Porche jedan od snova ljubitelja sportskih automobila, a Volkswagen je popularan kao automobil omiljen među masama onih koji cijene kvalitetu za ne pretjeranu cijenu, zapravo su sestrinske tvrtke.

Sadašnji šef Porschea je čovjek po imenu Ferdinand Piech, unuk tvorca super automobila. Njegova supruga, s druge strane, kontrolira Volkswagen. Ova multinacionalna tvrtka zapravo je pod kontrolom samo jedne obitelji.

ROCKEFELLER

Dinastija Rockefeller je bankarska plemićka obitelj, koju su utemeljio John D.Rockefeller (1839-1937) i njegov brat William Rokfeller (1841-1922).

I oni su došli iz Njemačke. Jedni su od najvećih svjetskih privatnih poduzetnika u naftnom poslovanju tijekom kasnog 19. i početkom 20. stoljeća, uglavnom kroz tvrtku “Standard Oil Company”.

Jedna su od najmoćnijih skupina unutar SAD i dobro su integrirani u svjetski bankarski sektor. Njihov predak, Joan Peter Rockefeller, preselio se u Sjevernu Ameriku 1723. iz Njemačke.

Obitelj je bila uključena u mnoge građevinske projekte u SAD tijekom 20. stoljeća. Glavni među njima su – Svjetski trgovački centar, Rockefeller Centar, Lincoln Centar, One Chase Manhattan Plaza, MoMA i druge.

Njihova kontrola cjelokupne industrije je bila tako velika da je “Antitrast zakon” izrađen ustvari radi njih kako bi razbili svoje poslovanje, jer su gotovo monopolizovali cjelokupnu trgovinu. Do sada, njihov utjecaj još se može osjetiti kroz tvrtku JP Morgan Chase. Također ih drži loš glas da su Iluminati.

Osnivači su tzv. Bilderberška grupe. To je godišnji skup zatvorenog tipa s oko 200 gostiju, od kojih većinu predstavljaju utjecajne osobe na području poduzetništva, medija i politike.

Jedna su od najmoćnijih političkih, medijskih, ekonomskih poslovnih grupa a sastaju se na raznim lokacijama jednom godišnje radi raspravaljanja o budućnosti svijeta. Neki grupu optužuju da potajno vlada i upravlja svijetom preko EU, G8, WTO, Svjetskog ekonomskog foruma.

Članovi grupe su predsjednici država, ministri, vlasnici korporacija, bankari, industrijalci, predstavnici medijskog kartela.

OPPENHEIMER

Oppenheimer iz Južnoafričke Republike kontroliraju značajan udio svih mineralnih bogatstva u svijetu. Vlasnici su De Beers i Anglo American za opskrbu dijamanata, zlata i platine.

Nicky Oppenheimer i njegova obitelj kontroliraju Tswalu – ogromna nalazište dijamanata u pustnjom Kalahari.

Navodno je film “Krvavi dijamant” inspiriran pojedinim sekvencama njegovog života.

GENOVESE

Sjećate li se obitelji Corleone iz New Yorka u epskoj kopolinoj trilogiji “Kum”?

Inspiracija je bila najmoćnija od svih mafijaških obitelji ikada – Genovese. Ime je dobila po Vito Genoveseu koji je bio cappo di lupo 60-ih i 70-ih.

Vincent, kojeg su nazivali Gigante je naslijedio Vita i uspješno integrirao “obitelj” u najprofitabilnije legalne poslove i vrhunsku politiku. 2005. Gigante je umro i od tada im je moć u stagnaciji.

Inače, obitelj Genovese je osnovao Lucky Luciano početkom 20. stoljeća, proširivši kontrolu nad organiziranim kriminalom od New Yorka do Chicaga. Bugsy Malone Siegel je otvorio prvi casino u Las Vegasu. Nakon što je dobio zeleno svjetlo obitelji Genovese.

McMAHON

Obitelj McMahon je počela akumulirati kapital organizirajući zabavu pod okriljem sporta … Znali su od svega napraviti dobar show, a nisu ni sami prezali da stanu pred kamere – čak i kada su znali da će izazvati podrugljive podsmijeh.

Vince Junior je karijeru započeo kao prezenter na televiziji. Nakon toga preuzeo je očev posao (sportsko menadžerstvo) a obiteljska tvrtka je izrasla u “World Wrestling Federation” (WWF).

McMahon je organizirao boks mečeve (Muhameda Alija) a s vremenom su postali najznačajnija svjetska tvrtka za promociju profesionalnih sportova gdje se vrti enorman kapital. Njihova investicijska grupa World Wrestling Entertainment toliko je “narasla” da je “pojela” sve ozbiljnije konkurente.

TATA

Ova obitelj je najveći privatni poslodavac u drugoj najgušće naseljenoj zemlji na svijetu – Indiji. Potiču iz države Gujarat, a financijska ekspanzija obitelji poćinje s Jackson Nusserwanji Tatom.

Nazivaju ga ocem indijske industrije. Njihov utjecaj seže od nekretnina, građevinarstva, proizvodnje, automobila i tekstila.

Vlasnici su energetskih postrojenja i zrakoplovnih kompanija. A sve to započeo s nekoliko mlinova za pamuk u koje je obitelj uložila sav kapital.
 
(vestinet/uredio i preveo:nsp)

Filed under: Featured, Illuminati · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,