Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Illuminati, Masoni » 10 najmisterioznijih tajnih društava

10 najmisterioznijih tajnih društava

tajni-kultoviMnogo je misterija oko nas. Svi smo svjesni njihovog postojanja, ali ne možemo objasniti njihovo porijeklo, niti svrhu

Predstavljamo vam listu deset tajnih društava čije su aktivnosti obavijene velom tajne, piše toptenz.net

Blackwater: Ovo čak i nije tajno društvo, već više privatna vojska. Zapravo, u pitanju je korporativna vojska koju plaća javnost, ali koja djeluje u privatne svrhe. Oni nude plaćeničke usluge, uključujući pješadiju, mornaricu i policiju bilo kome tko im plati.

Pošto oni nisu vladina organizacija, često ih zovu da rješavaju rasprave koje su suviše tajne da bi se umiješala javnost, kao što je recimo bila kontrola preživjelih nakon uragana Katrine.

Red lubanje i kostiju (The Order of the Skull & Bones): U pitanju je društvo posvećeno manipulaciji sljedeće generacije moćne elite. Oni prihvaćaju među svoje članove samo one koji se prezivaju Rockefeller, Vanderbilt i Bush.

Masoni (The Freemasons): Članovi ovog bratstva ne smiju pozivaju nove članove niti dopustiti da netko sazna za njihovo tajno rukovanje, šifre i čudne rituale koje izvode.

Rosenkreuzeri (Rosicrucians): Ovu mističnu kršćansku družinu je osnovala skupina od 8 liječnika, alkemičara i mudraca još u 15. stoljeću, kako bi pronašli i uništili izvjesni prsten.

Šalu na stranu … Oni su zapravo posvetili svoje živote kako pružili besplatnu zdravstvenu njegu svima kojima je ona potrebna i biraju nasljednika koji će ih zamijeniti kad god jedan od njih umre.

Red templara istoka (Ordo Templis Orientis): Red templara istoka je u stvari izdanak masona koji je prošao kroz radikalne promjene kada je okultni mag, poznat kao Velika zvijer, Alister Crowley, preuzeo vodstvo nad ovim redom.

Hermetički red Zlatne zore (Hermetic Order of The Golden Dawn): U pitanju je još jedna okultna skupina koja je nastala iz masonske i rosenkreuzerske tradicije, ali s mnogo većim naglaskom na ritualnu magiju poput bacanja čini, astrologije, astralne projekcije, kristalnih kugli i napitaka. Mladi Alister Crowley je bio jedan od najpoznatijih članova ovog reda prije nego što je nastavio dalje.

Vitezovi templari (The Knights Templar): Osnovani su prije skoro tisuću godina kao neka vrsta kontrole nad doseljenicima koji su dolazili u svetu zemlju, a na početku su se zvali Siroti podanici Krista. Na njihovom grbu su se nalazila dva viteza na jednom konju, što simbolizira siromaštvo tog reda.

Iluminati (The Illuminati): Ovo je jedno od društava o čijem se postojanju špekulira otkada su se pojavili, ali to je samo znak više da oni zaista postoje i upravljaju Novim svjetskim poretkom.

Opus Dei (Opus Dei): Opus Dei je organizacija u sklopu katoličke crkve koja krije nešto važno i koja smatra da je bolja od svih drugih kršćana. Smatra se da oni strogo naglašavaju vjerovanje da je običan život put ka svetosti.

Crna ruka (The Black Hand): Ovo tajno vojno društvo na Balkanu je oformljeno 1911. godine s ciljem oslobađanja Srba od austrougarske vladavine.

Njihov plan je bio da ubiju vojvodu Franca Ferdinanda koji je bio nasljednik austrijskog trona, pretpostavljajući da će to pokrenuti rat između Austrije i Srbije. Prva dva atentata s eksplozivom u automobilu nisu ozlijedila vojvodu i njegovu ženu, ali treći put vojvoda se nije izvukao.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
 
(webtribune.rs,youtube/uredio:nsp)

Filed under: Illuminati, Masoni · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,