Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Cimet i med su lijek za sve! Pročitajte kako ih koristiti

Cimet i med su lijek za sve! Pročitajte kako ih koristiti

med-cimetMješavina meda i cimeta stoljećima je korištena kao lijek za sve. Nekada se vjerovalo da ova savršena kombinacija može vratiti vid slijepima ili čak oživjeti mrtve

Istočni narodi med i cimet smatraju najblagotvornijom darom prirode i ovaj eliksir koriste za liječenje bolesti i psihičkih stanja.

Čak i ako se potpuno zasebno upotrebljavaju med i cimet imaju svojih ljekovitih moći. Tako postoji vjerovanje da se čovjek koji bar nekoliko puta mjesečno uzima med, ne može ni razboljeti.

Znanstvena istraživanja, koja su obavljana diljem svijeta, pokazuju da med i cimet u kombinaciji imaju fantastične ljekovite moći kao što su regeneracija stanica i tkiva, podizanje otpornosti organizma i slično.

Od davnina mješavina meda i cimeta nosi obilježje eliksira koji daje čovjeku krepkost, mladost i plodnost, zdravlje i besmrtnost. Taj eliksir bio je duhovna hrana mudraca i svetaca.

Smatra se da cimet i med u kombinaciji mogu riješiti i problem debljine. Svakodnevna uporaba te dvije namirnice podiže imunitet i štiti organizam od bakterija i virusa. Dovoljno je ujutro u čašu vode razmutiti pola žličice meda i sasvim malo cimeta i to popiti. Upućeni tvrde da se na ovaj način postiže savršena vitalnost.

Postoje razni načini na koji se ova kombinacija priprema ovisno o tome o kojim je zdravstvenim problemima riječ.

Bolesti srca: Napravite smjesu od meda i cimeta i namažite je na kruh. Ovaj obrok možete jesti svakodnevno za doručak. Smanjuje kolesterol u arterijama i sprječava srčani udar.

Redovna upotreba te kombinacije smanjuje gubitak daha i jača otkucaje srca. Kod starijih osoba, arterije i vene gube elastičnost pa može doći do začepljenja. Kombinacija meda i cimeta će revitalizirati krvne žile.

Pomaže kod raka želuca: Med i cimet mogu pomoći u liječenju raka želuca. Pacijenti koji pate od te bolesti trebaju jesti žlicu meda pomiješanu s žlicom cimeta u prahu i to svakodnevno tri mjeseca.

Artritis: Dodajte dvije žlice meda i jednu žličicu cimeta u prahu u šalicu vruće vode. Ako ovaj napitak budete redovito pili, možete izliječiti kronični artritis. Jedno istraživanje je pokazalo da se bolesnici pomoću tog napitka mogu osloboditi bola čak mjesec dana.

Infekcije mjehura: Pomiješajte dvije žlice cimeta u prahu i žlicu meda u čašu mlake vode i popijte. To uništava bakterije u mjehuru.

Kolesterol: Pomiješajte dvije žlice meda i tri žličice cimeta u prahu s pola litre vode. Ova smjesa će smanjiti količinu masnoće u krvi. Dokazano je da pacijenti koji su taj napitak pili bar tri puta dnevno poslije nekog vremena nisu imali problema s visokim kolesterolom.

Prehlade: Oni koji pate od prehlade trebaju jednom dnevno, tijekom tri dana uzimati jednu žlicu meda pomiješanu s 1/4 žličice cimeta u prahu. Na ovaj način ćete se riješiti kašlja, hunjavice i bolova u sinusima.

Probavne smetnje: Cimet u prahu pomiješajte s dvije žlice meda i to pojedite prije jela. Na taj način će i najteže jelo biti lakše probavljeno.

Infekcije kože: Pomiješajte med i cimet, smjesu stavite na dijelove kože koje je zahvatila infekcija, držite na koži oko 30 minuta, pa potom isperite toplom vodom.

Liječi anemiju: Čaj od cimeta pomaže i u liječenju anemije a priprema se tako što u litru vode stavite sto grama cimeta, najbolje u štapićima, i kuhati na laganoj vatri dok se količina vode ne prepolovi. U to dodati još jednu litru vode i kilogram šećera. Zatim sve kuhati dalje dok se cjelokupna količina ne svede na jednu litru. Lijek je tada gotov i može se piti kao sok ili tri puta po jedna žličica dnevno.

Umor: Pomiješajte pola žličice meda i pola žličice cimeta u čaši vode. Popijte u popodnevnim satima kada najčešće osjećate umor. Svakodnevno konzumiranje ovog napitka će povećati vitalnost u roku sedam dana.

Dugovječnost: Vjeruje se da svakodnevno uzimanje čaja s medom i cimetom može produljiti život. Pomiješajte četiri žlice meda, žlicu cimeta u prahu i tri šalice vode, prokuhajte i pijte to kao čaj. Popijte četvrtinu šalice 3-4 puta dnevno. Vaša koža će biti meka i svježa, a odgodit i nastanak bora.
 
(dnevno.rs/uredio:nsp)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,