Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » MERKEL POZIVA NA “TOLERANCIJU” PREMA IMIGRANTIMA NAKON PARIŠKOG MASAKRA

MERKEL POZIVA NA “TOLERANCIJU” PREMA IMIGRANTIMA NAKON PARIŠKOG MASAKRA

merkel-imigrantiPolitika otvorenih granica vjerojatno će doći pod intenzivni nadzor nakon nedavnog pariškog krvoprolića, Njemačka i dalje prodaje nakon ovog masakra priču o toleranciji i otvorenim granicama

Iranski predsjednik Hassan Rouhani osudio je napade nazivajući ih “zločinom protiv čovječanstva”.

Njemačka kancelarka Angela Merkel odgovorila je na masakr u Parizu, pozivajući na “toleranciju” prema migrantima i poštivanja “prava svakoga da traži svoje sreću i život”, čime je njezina politika prema stotinama tisuća izbjeglica svježe došla pod povećalom javnosti, prenosi infowars.com

“Mi vjerujemo u pravo svakoga da traži svoju sreću i život, na poštivanje drugoga i toleranciju”, rekla je Merkel.

“Znamo da je naš slobodan život jači od bilo kakvih terorista. Dajmo teroristima odgovor živeći naše vrijednosti s povjerenjem. I što smo afirmirali te vrijednosti u cijeloj Europi. Sada više nego ikad.”

Samo prošlog mjeseca, vrhunski sigurnosni stručnjaci su upozorili Merkel da srednja klasa u Njemačkoj postaje “radikalizirana” kao odgovor na priljev migranata i da se domaći nemiri mogu pojaviti kao posljedica.

Upozorenje je “kružilo među visoko sigurnosnim dužnosnicima u federalnoj vladi”, navodi se u izvješću.

Poljska je već najavila da će odbiti prmiti više izbjeglica nakon krvavog napada u Parizu i Merkelinu otvorenu graničnu politiku koja je već pod žestokim kritikama. Takva politika će se vjerojatno intenzivno suočiti sa protivljenjem protiv izjave koje je ISIS dao kao “zavjet da će prokrijumčariti džihadiste usred valova imigranata u srce Europe”

U međuvremenu, Nacionalna fronta koju vodi Marine Le Pen udarila je daleko drugačiji ton Merkelici, pozvavši da Francuska zategne i zatvori svoje granice.

“Francuska mora utvrditi tko su njezini prijatelji, a tko njezini neprijatelji. Francuski neprijatelji su oni koji održavaju veze sa islamizmom. Jednom za svagda, Francuska mora preoteti kontrolu svojih granica”, rekla je Le Pen.

“Islamistički fundamentalizam mora biti uništen, radikalne džamije mora biti zatvorene i radikali klerici moraju biti protjerani. Francuskim teroristima mora biti oduzeto državljanstvo i protjerati ih iz ove zemlje. “
 

 
(preveo:mag.Alfred Bošković/uredio:nsp)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,