Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Paul Craig Roberts: Još jedna “lažna zastava” u Parizu, specijalna operacija tajnih službi

Paul Craig Roberts: Još jedna “lažna zastava” u Parizu, specijalna operacija tajnih službi

paris-lazna-zastava-napadUtjecajni američki politički analitičar, Paul Craig Roberts, objavio je novi tekst u kojem sagledava elemente terorističkog akta u Parizu koji bi mogli ukazivati ​​da je riječ o operaciji tipa “false flag”, odnosno, akciji specijalnih tajnih službi, a ne terorista Islamske države kako se to promovira u javnosti

U petak 13. studenog, u 19 sati, nismo imali puno informacija o terorističkom aktu, osim informacije da je Pariz blokiran, baš kao i u slučaju Bostona, odnosno, masakra na bostonskom maratonu koji također vrijedi za “false flag” operaciju, stoji u tekstu.

Roberts tvrdi da migranti i izbjeglice nemaju nikakav motiv ili korist od toga da učine sebe nedobrodošlim u bilo kojoj zemlji na svijetu, ali ističe da vladajuće elite imaju.

Kao moguće motive Roberts navodi to što desničarske struje zbog priljeva migranata jačaju u cijeloj Europi, pa tako iu Francuskoj u kojoj najveću podršku uživa Marin Le Pen i njezina stranka “Nacionalni front”.

Poanta je u tome što aktualni establišment želi razlog da zatvori svoje granice, spriječi daljnji priljev migranata i tako sačuva svoje pozicije. Sasvim je moguće da su se predstavnici vladajuće elite u Francuskoj odlučili na takav korak operacije “lažne zastave”, objašnjava američki analitičar.

Neki ljudi su toliko glupi i naivni da misle da vlade neće pucati na svoj narod i svoje građane, a to je viđeno već toliko mnogo puta, piše Roberts.

Talijanski predsjednik je otvoreno govorio o operaciji Gladio (Operation Gladio), navodi Roberts kao jedan od primjera i kaže da su sve informacije o toj “false flag” operaciji čak dostupne javno na Internetu.

Operacija Gladio je “false flag” operacija u kojoj su talijanske obavještajne službe u suradnji s CIA bombardirali nedužne građane, a okrivili za isto europske komuniste iz ere poslije Drugog svjetskog rata. Cilj im je bio da spriječe pobjedu komunista na predstojećim izborima.

Uzimajući u obzir cijelu povijest takvih tajnih operacija kod zapadnih zemalja, ne bi me čudilo da je Pariz još jedan takav slučaj, zaključuje Roberts na kraju svog teksta.
 
(pravda/uredio:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,