Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, SVIJET U RATU » ISIS POZIVA SVOJE PRISTAŠE U FRANCUSKOJ DA UBIJAJU NASTAVNIKE

ISIS POZIVA SVOJE PRISTAŠE U FRANCUSKOJ DA UBIJAJU NASTAVNIKE

isis-nastavnici“To je obveza … boriti se i ubiti … ove neprijatelje Alaha”

Tek nešto više od mjesec dana nakon pokolja u Parizu, ISIS je pozvao svoje pristaše u Francuskoj da ubijaju nastavnike koji pružaju svjetovno obrazovanje.

Poziv se pojavio u najnovijem izdanju te terorističke organizacije časopisu Dar al-Islam na francuskom jeziku, koji je objavljen jučer, izvjestio je Infowars.

“ISIS tvrdi da su učitelji odvlače muslimansku djecu od njihovih roditelja, kao dio zapadnog rata protiv muslimanske obitelji, da bi ih spriječili od “ulasku u kalifat”, izvještava Debka File.

“Stoga je obaveza boriti se i ubiti … ove neprijatelje Alaha”, stoji u obrazloženju.

Islamska država ‘poziva svoje pristaše da napadnu nastavnike došao na isti dan kada je američki najveći školski sustavi u Los Angelesu i New Yorku – primio prijetnje” velikih razmjera džihadističkih napada s oružjem i bombama”

Los Angeles je odvorio isključivanjem cijele svoje mreže škola, ali gradonačelnik New Yorka, Bill de Blasio je tvrdio da je poslana prijetnja “čudna” i da sadrži “ništa vjerodostojno za uzbunu”.

Ranije ovog tjedna, učitelj u Parizu je tvrdio da je bio žrtva napada nožem od strane ISIS-ovih pristaša, ali priča se kasnije ispostavila da je prijevara.

Francuska, koja je najveća u Europi po broju muslimanskog stanovništva, oko 9,6% prema nekim procjenama, je zemlja koja je domovina uznemirujućeg broja ISIS-ovih pristaša.

Anketa provedena od strane ICM otkrila je da 16% Francuza podržava ISIS, dok je 27% mladih u dobi od 18-24 godine podržava ISIS.

U kasnijem razvoju situacije, BBC News je nedvno javio da su dva osumnjičenika povezana s pokoljem u Parizu iskorištavala program izbjeglica kako bi se provukli u Europu.

Austrijska policija uhitila je dvojicu muškaraca koji su se skrivali među izbjeglicama u kampu migranata u Salzburgu.

Ti muškarci, koji su ušli Grčku sa lažnim sirijskim putovnicama, navodno, “putovali su sa članovima terorističke ćelije koja je provela napad 13. studenoga u Parizu u kojima je poginulo 130 ljudi.”
 
(preveo:mag.A.B./uredio:nsp)

Filed under: Featured, SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,