Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Cijepljenje protiv gripe: Neučinkovita i iznimno opasna propaganda

Cijepljenje protiv gripe: Neučinkovita i iznimno opasna propaganda

cijepljenje-gripaPonovno smo došli do perioda kada je pojava gripe učestala i kada se uvelike reklamiraju mjere prevencije

Na žalost, nitko ne reklamira kako ojačati imunitet kojim ćemo se obraniti od gripe ili ubrzati ozdravljenje, već se ističu samo cjepiva kao jedini učinkoviti vid prevencije. No, istina je sasvim drugačija – cjepiva protiv gripe ne samo da su neučinkovita već su i iznimno opasna.

Teško je odoljeti preporukama liječnika, koji će svojim autoritetom i dojmom koji ostavljaju sugestivno djelovati na nas, sugerirajući nam cjepiva protiv gripe kao jedine učinkovite mjere prevencije. No treba znati, svako je to cjepivo prije svega kontaminirano, dolazi uz brojne nuspojave, a na tržištu se našlo zahvaljujući zakulisnim igrama velikih korporacija koje se ne libe iznositi samo rezultate istraživanja koja su sami financirali i koji će, naravno, ići samo njima u korist.

Brojne opasne nuspojave i štetne posljedice vam nitko neće prezentirati, a neke od njih mogu biti i pogubne.

Opasnosti cjepiva protiv gripe su poznati već više desetljeća, još 1970-tih je uočena povezanost između Guillain-Barrovog Sindroma (GBS) i cjepiva protiv gripe, odnosno između odumiranja živčanih stanica i sezonskih cjepiva, no usprkos ovoj činjenici, cijepljenje se i dalje propagira kao najbolje riješenje. No to nije sve, nakon što su zdravstveni djelatnici otvoreno priznali poveznicu između H1N1 cjepiva i smrtonsonog Guillain-Barrovog Sindroma, potvrđeno je da cijepljenje s H1N1 cjepivom može dovesti do narkolepsije.

Još 2010. Svjetska zdravstvena organizacija je objavila da je 12 zemalja podnijelo izvještaj o povezanosti razvoja bolesti spavanja (narkolepsije ) i cjepiva tipa H1N1. Treba i navesti da je ovaj tip cjepiva još uvijek dio tradicionalnog sezonskog cjepiva protiv gripe.

Unatoč svi ovim otkrićima, nastavilo se s praksom nametanja cjepiva protiv gripe svim generacijama, a osobit je udar na najosjetljivije – djecu, trudnice i starije osobe. Osim toga, agenda propagiranja i zastrašivanja je iz godine u godinu sve veća.

Da ne bi ispalo da su su ovo samo neke teorije zavjere, postoje brojna istraživanja koja potvrđuju ove tvrdnje, postoje dokazi, a osim toga, sve su opasnosti navedene u uputama o cjepivima, samo što ih korisnici ne mogu vidjeti. Sigurno niste doživjeli to da prilikom dolaska kod liječnika dobijete kompletnu informaciju o cjepivima protiv gripe, no vi na tu informaciju imate pravo stoga je zatražite.

Osim zastrašujućih opasnosti, trebamo biti svjesni i neučinkovitosti cjepiva protiv gripe, naime, prema najboljim dostupnim znanstvenim dokazima, cjepiva protiv gripe će biti učinkovita samo protiv 10% cirkulirajućih virusa koji uzrokuju simptome sezonske epidemije gripe. Osim toga, utvrđeno je da ova cjepiva izazivaju upalne reakcije koje mogu biti štetne za ljudsko srce, fetus u razvoju i krhki imunološki sustav dojenčadi. Dakle, mogu li teoretske prednosti prevagnuti nad potencijalnom štetom?

Kako bi shvatili ograničenja u učinkovitosti cjepiva protiv gripe, nisu potrebna dugotrajna i skupa istraživanja, već samo sagledavanje iz perspektive ove temeljne činjenice o virologiji:

“Preko 200 virusa uzrokuju gripu i oboljenja nalik gripi, poput bolesti koje proizvode iste simptome (povišena temperatura, glavobolja, bolovi, kašalj i hunjavica). Bez laboratorijskih testova, liječnici ne mogu razlikovati koji je virus uzročnik i o kojoj se bolesti radi. Svi ti simptomi traju danima i rijetko dovode do smrti ili teških bolesti, a u najboljem slučaju, cjepiva mogu biti učinkovita samo protiv gripe A i B, koje predstavljaju oko 10% svih virusa.“

Znači medicinska znanost se temelji na znanstveno utvrđenim činjenicama, no očito samo onim koja idu u prilog farmaceutskim industrijama i zapravo se sve samo, kao i uvijek, gleda kroz profit. Tako nije uzeto u obzir istraživanje koje, primjerice, ističe kako cjepiva protiv gripe povećavaju rizik od razvoja upalnih kardiovaskularnih promjena koje ukazuju na povećani rizik od srčanih oboljenja poput srčanog udara.

Nije istaknuto ni da ova cjepiva negativno utječu na trudnice, istraživanje iz 2011. otkriva da cijepljenje protiv gripe uzrokuje povećanje upala kod trudnica koje mogu povećati rizik od preeklampsije i drugih nepovoljnih ishoda, poput prijevremenog poroda. Ovakvi nalazi uopće ne iznenađuju jer cjepiva za gripu još uvijek sadrže visoko upalne, neurotoksične i imunotoksične teške metale, poput žive. Povezano s ovim, posebno je zanimljivo istaknuti koliko je jak farmaceutski lobi, naime, dogovorom između 140 zemalja koje su pristale smanjiti izloženost živi, smanjit će se njena prisutnost u primjerice termometrima i sijalicama, no ne i u cjepivima.

Prema Zavodu za javno zdravstvo, a u skladu s preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, cijepiti se trebaju i djeca i to od šest mjeseci starosti, unatoč činjenicama da djeca mogu doživjeti kardiorespiratorne komplikacije i pojavu C-reaktivnog proteina kao odgovor na sva cjepiva, davana bilo pojedinačno ili istovremeno u kombinaciji. Osim toga, cjepiva protiv gripe mogu izazvati i narkolepsiju, a osobito je opasno cjepivo protiv takozvane svinjske gripe, H1N1, koje uzrokuje povećanje narkolepsije za čak 17 puta. Ponovno treba naglasiti, sastavni dio sezonskog cjepiva protiv gripe je upravo H1N1.

Sve u svemu, povećava se broj otkrića o štetnim posljedicama cijepljenja protiv gripe, bilo protiv sezonskih ili epidemijskih gripa. Žalosno je da se tako manipulira javnošću, prikrivajući važne studije koje nekima mogu spasiti život ili utjecati na kvalitetu života. Ako samo razmislimo, vjerujemo da bi svatko od nas volio znati i dobru i lošu stranu onoga što će unijeti u svoje tijelo, jednako kako postupamo i s nekom hranom. Zar zaslužujemo manje znanja o tako opasnim tvarima koje ćemo ubrizgati u sebe ili svoju djecu, nego što znamo o hrani?

Bez obzira koliko informacija vam servira moderna medicina i mediji, sami istražite što više možete o nečemu što mislite primijeniti, potražite i alternativne, prirodne načine za sprječavanje i liječenje gripe. Već sada započnite s jačanjem imuniteta kako bi spriječili razvoj gripe ili ublažili razvoj bolesti, koristite visoke doze vitamina C u obliku natrij askorbata, jedite više sirovog povrća i voća, konzumirajte pčelinje proizvode i ljekovito bilje, hranite se zdravom, organski uzgojenom hranom, aktivno se bavite tjelovježbom, svakodnevno boravite na svježem zraku u prirodi i učinite sve kako bi eliminirali stres koji najviše doprinosi padu imuniteta i razvoju bolesti.
 
(nexus-svjetlost.com/uredio:NSP)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,