Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » ‘Nema sumnje da je Tesla vladao duhovnošću višeg reda’

‘Nema sumnje da je Tesla vladao duhovnošću višeg reda’

nikola-tesla-starost-naucnik-strujaNikola Tesla, rođen u Hrvatskoj, studirao je u Češkoj, radio u Budimpešti, Parizu, Pragu, Strazburgu, SAD…. kozmopolit

Građanin svijeta – tako je i veliki njegov doprinos čovječanstvu. On je u stvari označio početak globalne elektrifikacije planeta.

On je bio taj koji je razvio sustav izmjenične struje, stvorio motore s visokonaponskim transformatorima, na kojim počiva cio industrijski svijet.

Zahvaljujući njemu, osvijetljeni su naši domovi, sela, gradovi. Tesla je pravi tvorac radia, a ne Marconi i Popov, koji su iskoristili njegov rad i patent.

Tesla je stvorio prvi mehanizam s daljinskim upravljanjem, otkrio princip robotike i motora na solarnu energiju, rengenski aparat, brojač električne energije, automobilski brzinomjer, fluorescentne žarulje, električni sat, uređaje za elektroterapiju – nabrajati možemo i dalje i dalje … oko tisuću pronalazaka iz raznih područja znanosti i tehnike.

Uporaba mnogih znanstvenika zastari već za vrijeme njihovog života, zbog brzog razvoja znanosti i tehnologije. Tesla je bio rijedak primjer znanstvenika čiji rad je živio u tri stoljeća.

Na kraju on je vlasnik ideje elektronskog mikroskopa i lasera, televizije i mobitela, interneta i mnogih drugih stvari, koje su postale stvarnost tek u naše vrijeme.

Dvije osnovne ideje vodilje su bile kod ovog velikog znanstvenika: dobiti jeftinu el. energiju i prenositi je na bilo koju udaljenost bez vodiča.

“Naš svijet je uronjen u ogromni ocean energije mi letimo beskonačnim prostorom nevjerojatnom brzinom. Sve se vrti uokolo, sve je u pokretu – sve je energija.

“Sebi je postavio ambiciozan zadatak – pronaći način dobivanja ove energije. Zatim dobijajući je iz nepresušnih izvora, čovječanstvo će divovskim koracima krenuti naprijed.”

Milijarder JP Morgan daje znanstveniku novac za toranj radio-komunikaciju preko Atlantika. Zapravo, Tesla ima tajni mnogo ambiciozniji plan.

Namjerava izgraditi pet takvih tornjeva, koji bi trebali osigurati bežičnu vezu diljem svijeta.

“Kada se završi projekt, poslovni čovjek će moći diktirati upute iz New Yorka, i one će se odmah pojaviti u njegovom uredu u Londonu ili negdje drugo.

On može sa svog radnog mjesta da poziva bilo koji telefon na svijetu.

Mali instrument ne veći od sata, omogućit njegovom vlasniku komunikaciju bilo gdje: na moru ili na kopnu, glazbu ili poeziju, govore: političkog lidera, velikog znanstvenika ili propovijedi svećenika, koji se nalaze na velikoj udaljenosti.

Isto tako, može se prenijeti bilo koja slika, simbol, crtež ili tekst.

Zapravo Tesla je planirao prototip današnjeg Interneta.

Mnoge njegove ideje i konstrukcije su toliko ispred vremena da za života znanstvenika nisu mogle biti realizirane, jer nije bilo odgovarajuće tehnologije.

Ovo su samo neke od njih: radio-kontrolirana torpeda, leteći aparati, reaktivni zrakoplovi, letjelice vertikalnog uzlijetanja, vozila na zračnom jastuku(hovercraft) i još mnogi drugi.

Rad Nikole Tesle, naravno bio je interesantan vojsci. Od samog početka svog rada, on je uvijek bio u žiži interesiranja, kako armija raznih država, tako i specijalnih službi.

Glavna stvar kojom je Tesla šokirao suvremenike je ogroman broj originalnih ideja, koje je Tesla generirao sa neobjašnjivom lakoćom. I konačno, šokantno priznanje znanstvenika: “Nisam ja autor ovih ideja”.

On je bio obično dijete, ništa posebno. Sve se promijenilo preko noći, kada mu je poginuo voljeni brat. Taj strašni udarac, doslovno je promijenio Nikolin život.

Počele su nepodnošIjive noćne more. Snagom volje, dječak je počeo zamjenjuje strašne slike, drugim slikama. Ispočetka, to su bile slike svijeta, u kojem je živio.

Ali u nekom trenutku na svoje iznenađenje on je počeo izlaziti izvan poznate stvarnosti.

“Tako je počelo moje mentalno putovanje. U početku, slabo, a onda sam sve bolje vidio, nova mjesta, gradove, zemlje. Živio sam tamo, upoznavao ljude, stekao prijatelje.”

“Teško je vjerovati, ali oni su mi isto tako dragi kao i moja obitelj i isto toliko stvarni. “

Evo što je napisao znanstvenik o svom prvom iskustvu “izmijenjenog stanja svijesti”:
“Borio sam s ovim problemom nekoliko godina. To je bilo pitanje života i smrti. Znao sam da ću umrijeti ako ga ne riješim.

Moj um je bio zategnut do krajnjih granica, iu nekom trenutku nezamislivo se dogodilo – čuo sam kucanje sata tri sobe dalje od mene, slijetanje muhe na stol, tup udarac ponavljao se u mojim ušima, u mraku sam imao osjetljivost šišmiša i bio u mogućnosti pronaći predmet zahvaljujući posebnim trncima u čelu.

Sunčeve zrake, tako su pritiskali moj mozak da sam skoro pao u nesvijest. Prolazeći u daljini kočija je potresla moje tijelo i iznenada sam vidio bljesak, kao minijaturno sunce.

I u jednom otkrivenju istine otkrio sam sebe. To je bilo stanje apsolutne sreće. Misli su išle beskrajnim tijekom, a ja sam jedva uspijevao ih fiksirati. “

Takva stanja s vremena na vrijeme doživljavaju mnogi stvaraoci. Dešavaju se po pravilu spontano neočekivano, kao kod Tesle prvi put. Ali Tesla je kasnije naučio da uđe u takvo stanje kad god je htio.

On je tvrdio da je može u bilo kojem trenutku, u potpunosti isključiti svoj mozak od vanjskog svijeta iu tom stanju dolazi mu unutarnje viđenje. Na taj način je Tesla dovodio svoje konstrukcije do savršenstva.

“Ne trebaju mi ​​modeli, crteži, eksperimenti. Kada se rađaju moje ideje, ja počinjem graditi u mašti uređaje, mijenjam konstrukciju, usavršavam i uključujem.

Nepoznato o geniju

“I meni je potpuno svejedno provode li se ispitivanja instrumenta u mojoj glavi ili u laboratoriju rezultati će biti identični. Za 20 godina nijesam imao ni jedan izuzetak. “

Ulazeći na taj način, u izmijenjeno stanje svijesti, on je mogao primiti informacije koje nisu dostupne. To mu je omogućavalo, prije svega otkriti neobične pojave, stvari.

I da gleda na svijet iz druge perspektive u odnosu na promatranje običnih ljudi. A zahvaljujući tome što je lako prelazio u normalno stanje svijesti, on je sve to mogao fiksirati i prenesti ljudima.

Neobjašnjivi izvor Teslinog znanja još uvijek je nepoznata i neistražena pojava. Riječi: “genijalna intuicija”, “prosvjetljenje” – apsolutno ništa ne objašnjavaju. Odakle je on crpio svoje ideje?

“Moj mozak je samo prijamnik. U svemiru postoji neko jezgra iz koga mi crpimo znanje, snagu, inspiraciju. Nisam prodro u tajne ove jezgre, ali znam da ona postoji. “

I Tesla je znao da se poveže s ovim izvorom, crpeći od tuda potrebne informacije.

“Velika misterija našeg postojanja tek treba da se otkrije, može se pokazati da čak i smrt nije kraj. “

“Bio sam dva bloka od kuće, gdje je ležala moja bolesna majka. I odjednom sam vidio oblak s anđeoskim likom.

Jedan od njih, postupno je dobivao crte moje majke. Iznenadnim uvidom shvatio sam da je upravo umrla. I to je bila istina. “

Tesla je vjerovao da smrću čovjeka njegova duhovna suština ne umire, i sa njom je moguće uspostaviti kontakt.

“Nema sumnje da Tesla vlada duhovnošću višeg reda” – rekao je za znanstvenika čuveni indijski filozof Vivikananda.

Posjećujući često laboratorij izumitelja on je rekao: “Tesla se odnosi prema električnoj energiji, kao prema živom biću, razgovara s njom i naređuje joj”.

Tesla je bio uvjeren da sve u svemiru, od galaksije do elektrona ima svijest. Da je Svemir jedan razuman živi organizam.

Tesla je smatrao da je Svemir – integralni organizam, koji se sastoji od više dijelova koji su slični, ali se razlikuju po različitoj frekvenciji vibracije.

Svaki dio je paralelni svijet. Ulazeći u rezonancu s frekvencijom nekog drugog svijeta, mi kao da otvaramo prozor u taj paralelni svijet. Tako se može putovati Svemirom.

Ovo zvuči fantastično i za nas, a ne Teslinim suvremenicima.

“Koliko ljudi me je zvalo fantazerom, rugajući se mojim idejama, naš zabludjeli kratkovidni svijet. Sudit će nam vrijeme.”

“Moj projekt je isuviše ispred vremena u kojem se pojavio.”

Tesla je otkazao dalje eksperimente u Wordenklifu i uništio podatake, koji otkrivaju suštinu otkrića.

Dokument koji govori o direktnoj umiješanosti Tesle u tunguski događaj također nije nađen, a samim tim i pitanje njegove “krivnje” ostaje otvoreno.

Ostaju tajne, u velikoj mjeri, i u kasnijim aktivnostima genijalnog izumitelja. Jasno je još samo jedno – jača od naučnikove ambicije, je njegova ogromna odgovornost.

Tesla nije služio određenoj zemlji. Njega je interesirala sudbina čovječanstva. Shvaćajući sebe kao dio organizma Univerzuma, Tesla je često ponavljao: “Djelovanje čak i malih bića dovodi do promjena u cijelom Svemiru.”

Procjenjujući svoje mjesto u ovom svijetu genije koji je posjedovao nevjerovatnu tehnološku moć, jednom je rekao: “Ja bih mogao rascijepiti Zemlju, ali nikad to neću učiniti.

Moj glavni cilj je bio da ukažem na nove pojave i da širim ideje koje će postati polazne točke za nova istraživanja.”

Nikola Tesla – nije čudo, i nije glasnik drugih svjetova. On je jedan od nas – čovjek, koji nas ponovo i ponovo dovodi do vječnog pitanja: Tko smo? Odakle? Zašto? Koje su naše mogućnosti?

(Iz filma Nikola Tesla – Gospodar svijeta)

“Hranio sam golubove, tisuće njih, već godinama. Tisuće njih, tko bi ih sve zapamtio. Međutim, bio je jedan golub, divna ptica, bijele boje sa svijetloplavom pjegama na krilima: on je bio nešto posebno.

Bila je to ženka. Mogao sam je prepoznati bilo gdje. I ona je mene mogla pronaći na svakom mjestu. Trebalo je samo da pomislim na nju, da je pozovem i ona bi doletjela.

Ja sam je razumio i ona je razumjela mene. Volio sam tu golubicu.

A onda, jedne noći dok sam u mraku ležao na krevetu, i kao obično rješavao neke probleme, uletjela je kroz otvoren prozor i sletjela na moj stol.

Znao sam da sam joj potreban, htjela je da mi saopći nešto važno, pa sam ustao i otišao do nje.

Gledao sam je i znao da želi da mi kaže – da će umrijeti. A onda, kad sam to shvatio, vidio sam svjetlo iz njenih očiju – snažan snop svjetlosti. Da, bila je to stvarna svjetlost, snažna, blistava, zasljepljujuća svjetlost.

Kada je moja golubica umrla, nešto je nestalo iz mog života. Do tada sam bio sasvim siguran da ću završiti sve svoje zamisli, iako sam imao ambiciozan program, ali kad je golubice nestalo znao sam da je moje životno djelo okončano.”

(Iz filma Nikola Tesla – Zraci smrti)

Svi smo mi jedno

“Čovjek je rođen da radi, trpi i da se bori. Tko tako ne čini, mora propasti! “

“Svi smo mi jedno. Ljudi su međusobno povezani nevidljivim silama. “

“Čvrsto vjerujem u pravilo kompenzacije. Istinite nagrade su uvijek u razmjeru s radom i žrtvama.”

” 29 posljednjih dana u mjesecu je najteže.”

“Dar mentalne energije dolazi od Boga, vrhunskog bića i ako mi koncentriramo naše misli o toj istini postajemo skladni s ovom velikom moći. Majka me je učila da tražim istinu u Bibliji.”

“Ponosan sam što sam potekao iz zemljoradničkog viteškog naroda, koji je u neprestanoj ljutoj borbi za svoje ideale i europsku kulturu zadužio Europu i svuda zaslužio čast i poštovanje čitavog svijeta, naročito velike Amerike.”

“Sjeme biljke mora pasti na pogodno tlo, i treba ga zalijevati, njegovati i čekati da iznikne i olista. Tako je i sa svakim čovjekom ili bićem koje ima ljudsko obličje. “

“Religija i filozofija uče da čovjek može postati Krist, Buda i Zaratustra. Ono za čime ja tragam luđe je, veće i nemogućnije. To je: što učiniti da se u vasioni svaki čovjek rodi kao Krist, Buda i Zaratustra. “

“U svemiru i u prirodi postoji viši moral; znanstvenik treba njega slijediti. Što se tiče ljudskog morala, sva povijest bi se mogla svesti na dvije riječi: Krv i Zlato.

I samo krv teče i zlato sja! Usmjerite sve vitalne i duhovne energije na djelo. Od tuda i očišćenje od mnogih stvari i potreba koje ima čovjek.

Ja time ništa nisam izgubio, već samo dobio. Toliko sam dobio da sam se radovao svakom svom danu i noći. Zapišite – Nikola Tesla je bio sretan čovjek.

nikola tesla starost naucnik struja

“Život je ritam koji se mora spoznati. Ja osjećam taj ritam i upravljam se po njemu i prepuštam mu se. On je vrlo zahvalan i dao mi je znanja koja imam.

Sve što živi povezano je dubokim i divnim vezama: čovjek i zvijezde, ameba i Sunce, naše srce i kruženje beskonačnog broja svjetova.

Te veze su neraskidive, ali one se mogu pripitomiti i umilostiviti tako da čovjek i sam počne stvarati nove i drugačije odnose u svijetu, a da stare ne naruši.

Znanje dolazi iz svemira; naš vid je njegov najsavršeniji prijemnik. Imamo dva oka: zemaljsko i duhovno. Treba nastojati da ona postanu jedno oko.

Univerzum je živ u svim svojim manifestacijama, poput kakve misleće životinje. Kamen je misaono i osjećajno biće, kao što su to biljke, zvijer i čovjek.

Zvijezda koja sija traži da je gledamo, i da nismo oveći obuzeti sobom razumjeli bismo njen jezik i poruke. Svoje disanje, oči i uši čovjek mora uskladiti sa disanjem, očima i ušima univerzuma.”

“Kad god je netko od meni bliskih i dragih ljudi bio povrijeđen, ja sam osjećao fizičku bol. To je zato što su naša tijela od slične građe, a duše vezane neraskidivim nitima.

Neshvatljiva tuga koja nas ponekad obuzme, znači da je negdje, na drugom kraju ove planete, umrlo dijete ili plemenit čovjek. Cijeli svemir je u izvjesnim periodima je bolestan, od samog sebe i od nas.

Iščeznuće neke zvijezde i pojava komete utječu na nas više nego što mi to slutimo. Veze među stvorenjima na Zemlji su još jače; zbog naših osjećanja i misli cvijet će divniji zamirisati ili ušutjeti.

Te istine iznova moramo učiti da bismo se izliječili. Lijek je u našem srcu i isto tako, u srcu životinje koju nazivamo – svemirom.

“Veliki je čovjek onaj koji svojim umnim darovima i sposobnostima natkrije ostale ljude, koji kao što pčela prikuplja med, prikuplja znanje i otkriva nove istine, ali sve to kruniše ljubavlju prema čovječanstvu, da mu pomogne da što prije izađe iz bijede, straha, gladi , neznanja, bolesti.

Nisu veliki oni koji ponižavaju čovjeka, već oni koji obogaćuju njegovo duhovno nasljedstvo i time pomažu njegovoj sreći.”

Tesla o sebi:

Vama možda nije jasno da sam ja jedan od onog malog broja ljudi koji se pojavljuju s vremena na vrijeme i koji mijenjaju lice zemlje novim idejama.

Uskratiti mi pomoć koju imam pravo da tražim, vezati mi ruke i dovesti me do bespomoćnosti, predstavlja povijesni zločin.
 
(vestinet.rs/uredio:NSP)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,