Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, MEDIJI » Klub Bilderberg je odlučio: ‘Donald Trump ne smije pobijediti na izborima!’

Klub Bilderberg je odlučio: ‘Donald Trump ne smije pobijediti na izborima!’

bilderberg-grupa-trumpKrajem siječnja je redoviti sudionik godišnjih konferencija Kluba Bilderberg i urednik poznatog lista Financial Times, Martin Wolf, rekao da “globalna super elita” mora zaustaviti Donalda Trumpa u osvajanju predsjedničkih izbora u Sjedinjenim Državama

Poznato je da je Martin Wolf nevjerojatno dobro povezan u elitnim krugovima za koje piše. Među njegovim bliskim prijateljima su brojni utjecajni bankari, čak i čelnici mnogih nacionalnih središnjih banaka.

Jučer su se u Americi održali predizbori u New Hampshireu, a nakon što je u Iowi Trump za nekoliko postotaka izgubio od republikanskog kandidata Teda Cruza, na jučerašnjim izborima je odnio pobjedu i predsjednička utrka u Sjedinjenim Državama ide u neželjenom smjeru. Iz perspektive Martina Wolfa, naravno.

Na prvim predizborima 1. veljače pobjedu su odnijeli senator Ted Cruz među republikancima i bivša državna tajnica Hillary Clinton iz redova demokrata. Međutim, jučer u New Hampshireu je među demokratima pobijedio kandidat Bernie Sanders, a među republikancima milijarder Donald Trump.

No, pobjeda Bernia Sandersa u New Hampshireu se mogla predvidjeti unaprijed. New Hampshire je vrlo liberalna država i stanovništvu su vrlo bliske Sandersove ljevičarske ideje, koji je zapravo socijalistički vođa još od prosinca prošle godine.

Međutim, nitko nije očekivao da će Sanders pobijediti Hillary Clinton s gotovo dvostruko više glasova i da će njegova pobjeda biti tako uvjerljiva.

Sanders sada više nije samo nekakav zanimljiv lik koji služi da se njime popune večernje vijesti, nego je realna prijetnja kandidatkinji demokrata, Hillary Clinton, koja je računala na sigurnu pobjedu u predizbornoj utrci, a možda i ulazak u Bijelu kuću.

Pobjeda Donalda Trumpa se također očekivala u liberalnom New Hampshireu. Populist i centristički kandidat Trump je pobijedio druge republikanske jastrebove, iako se u posljednjoj debati najviše okomio na Marca Rubia, a o kojemu je iznenađujuće dobro govorio u Iowi.

Sve navedeno znači da su svi koji su Donalda Trumpa smatrali za neobrazovanog i bezopasnog bili u krivu. Osim toga, za pobjedu Trumpa otvoreno lobira i zagovara je bivši američki predsjednik Jimmy Carter, koji je prije tjedan dana izjavio kako bi u Bijeloj kući više volio vidjeti Trumpa, nego Teda Cruza.

“Mislim da bih izabrao Trumpa, jer je on već dokazao da je u potpunosti prilagodljiv. I ne mislim da ima bilo kakve fiks ideje za koje će se boriti ako uđe u Bijelu kuću. S druge strane, Ted Cruz nije fleksibilan i ima daleko ekstremniju desničarsku politiku, po mom mišljenju, a ako postane predsjednik ponašat će se agresivno”, rekao je bivši američki predsjednik Jimmy Carter, prenosi CBS News.

No, kako u svojoj kolumni za Financial Times piše Martin Wolf, moćni Klub Bilderberg je izuzetno nezadovoljan trenutnim stanjem stvari, a posebice zbog visoke popularnosti milijardera i republikanskog kandidata za američkog predsjednika, Donalda Trumpa.

Kako sam tvrdi, Wolf je “iznenađujuće dobro povezan s elitom za koju piše” i ima mnogo prijatelja među najutjecajnijim bankarima, što znači da zna o čemu se radi. U kolumni pod naslovom “Ekonomski gubitnici u ratu protiv elita”, Wolf piše kako “ekonomski gubitnici” odbijaju prihvatiti elitu koja dominira ekonomskim i kulturnim životom zemlje i da su “potencijalne posljedice zastrašujuće”.

Navodeći “kako može biti prekasno da se zaustavi populistički val Donalda Trumpa”, Wolf primjećuje da su se elite “ogradile od odanosti nacionalnim interesima, stvarajući umjesto toga jednu globalnu superelitu”.

“Populisti ne bi trebali pobijediti. Znamo da te priče obično završavaju loše, a u slučaju Sjedinjenih Država bi ta priča imala ozbiljne globalne posljedice”, zaključuje Martin Wolf.

Zašto Klub Bilderberg nije sretan zbog Donalda Trumpa?

Riječi Martina Wolfa zvuče kao prijetnja svijetu koji mora poštivati pravila sveprisutnih mentora. No, zašto Klub Bilderberg nije zadovoljan Donaldom Trumpom? Prvi razlog koji može brinuti svjetsku elitu su trgovinski sporazumi, kao što je Transpacifičko ekonomsko partnerstvo (TPP). Prema različitim procjenama, samo u Sjedinjenim Državama se do 2025. godine zbog tog sporazuma ugasiti 450 000 radnih mjesta, a implementacija sporazuma će biti pravi udar za građane i američko gospodarstvo.

S druge strane, globalisti Kluba Bilderberg, Vijeća za inozemne poslove i Rockefeller, kao što piše na blogu Jona Rappoporta, itekako računaju na TPP, a na Svjetskom ekonomskom forumu su Trumpa detektirali kao jednog od mogućih protivnika njegovoj provedbi.

“TPP i TTIP su njihova najdragocjenija dostignuća. Oni žele potkopati američku ekonomiju, a u svom programu imaju namjeru otvoriti put prema planeti s jednim sustavom upravljanja. Globalističko carstvo. Čini se da će Donald Trump sabotirati planove tog globalnog ekonomskog kaosa i nespornu nadmoć mega-korporacija i oni u Davosu nisu prestajali pričati o njemu”, piše Jon Rappoport.

Rusija ne popušta Klubu Bilderberg

Drugi trend koji može smetati moćnoj svjetskoj eliti je njegov stav prema Rusiji i predsjedniku Putinu. Milijarder je nekoliko puta ponovio da podržava rusku kampanju u Siriji i rekao da bi dolazak na vlast sirijske naoružane oporbe, koju pomaže Washington, bila još gora opcija za sve zemlje i svijet.

Osim toga, na konferenciji za novinare 17. prosinca je ruski predsjednik Vladimir Putin rekao “kako je Trump talentiran i sjajan čovjek”, ali i da je “apsolutni lider u predsjedničkoj utrci u Americi”. Donald Trump je na to reagirao poručujući da mu je “velika čast” čuti te riječi od strane ruskog lidera.

Činjenica je da pobjeda Trumpa može otvoriti novu fazu u odnosima između Sjedinjenih Država i Rusije, što nikako nije isplativo za Klub Bilderberg, koji ne želi predsjedničkog kandidata izvan kontrole.

Naravno, Klub Bilderberg se neće zaustaviti i koristeći se svojim utjecajem i bogatstvom će sve poduzeti kako bi postigao svoje ciljeve i da na izborima za predsjednika pobjedi njihov kandidat, ovog puta je to sasvim sigurno Hillary Clinton, što bi za cijeli svijet predstavljalo svojevrsnu giljotinu.

Međutim, kako pobjeda Bernia Sandersa u New Hampshireu, tako i neočekivani uspon prilično kontroverznog, ali sigurno puno manje opasnog Donalda Trumpa pokazuje da je svijet u tranziciji i da se budi iz letargije nametnute od strane globalne elite.

Latinoamerička kolumnistica Liliya Husainova kaže “kako se nada da će zajednički osjećaj želje za multipolarnim svijetom i pravednim odnosima među narodima ovog puta odnijeti prevagu i ipak osujetiti nastojanja Kluba Bilderberg, Vijeća za inozemne poslove, Rockefellera i drugih, koji su u Davosu donijeli odluku kako Donald Trump nikako ne smije pobijediti”.
 
(altermainstreaminfo.com.hr/uredio:NSP)

Filed under: Featured, MEDIJI · Tags: , , , , , , , ,