Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, ZDRAVLJE I MEDICINA » VIDEO: Pogledajte dokumentarac ‘Biljka spasa’ o medicinskoj uporabi kanabisa

VIDEO: Pogledajte dokumentarac ‘Biljka spasa’ o medicinskoj uporabi kanabisa

biljka-spasaKada se pojavila mogućnost da i hrvatski pacijenti mogu legalno nabaviti pripravak na bazi kanabisa, što je prije tri mjeseca omogućio Pravilnik, pacijenti i javnost imali su velika očekivanja

Kako lijek nije dolazio, pa se o tome sve manje i pisalo, autoricu ovog dokumentarnog filma Anku Bilić Keserović zaintrigirala je tema: gdje je zapelo i što bi se uopće moglo naći u hrvatskim ljekarnama.

Kako je Slovenija prije godinu dana legalizirala liječenje kanabisom u medicinske svrhe, u filmu ćemo vidjeti kakva su njihova iskustva i je li se time smanjilo crno tržište koje i kod njih i kod nas i dalje cvjeta.

Dokumentarac otvara i druga pitanja: zbog čega ljudi sve češće posežu za nekonvencionalnim načinima liječenja, što o svemu kažu liječnici, imaju li predrasude te zbog čega je liječenje kanabisom omogućeno samo za 4 kategorije bolesti.

Nekoliko sugovornika u filmu otvoreno govori o svojim iskustvima s liječenjem kanabisom, a čut ćemo i razgovor s Kanađaninom Rickom Simpsonom, koji je razvio vlastitu recepturu i način na koji se ulje od kanabisa može primijeniti u tretiranju najtežih bolesti.

Čut ćemo i svjedočanstvo osobe koja ilegalno proizvodi i prodaje kanabisovo ulje, tko su klijenti i zbog čega je ulje toliko skupo. Vidjet ćemo kako izgleda i u kojem se obliku prodaje to ulje, kako se u slovenskim ljekarnama pripravlja lijek od kanabisa te koliko su tamošnji pacijenti zadovoljni i što kažu zainteresirane udruge s obje strane granice.

HRT-ov dokumentarac o medicinskoj marihuani u hrvatskoj:
 

 
(.nexus-svjetlost.com,youtube.com/uredio:NSP)

Filed under: Featured, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , ,