Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » ŠOKANTNO POUČNA PRIČA: Ova 18-godišnja djevojka je živjela na 3 jabuke dnevno tijekom 8 mjeseci! 5 godina kasnije ona je ovako izgledala

ŠOKANTNO POUČNA PRIČA: Ova 18-godišnja djevojka je živjela na 3 jabuke dnevno tijekom 8 mjeseci! 5 godina kasnije ona je ovako izgledala

model-manekenka-hrana“Karl Lagerfeld kaže, Chanel odijelo ne stoji na ženi sa grudima”

Victoire Macon Dauxerre je 18-godišnja srednjoškolka iz Francuske. Victoire je bila vrlo zauzeta učenjem za nadolazeće završne ispite. Jednog dana, ona je odlučila uzeti si pauzu i otići u kupovinu sa mamom kako bi se opustila

Međutim, ona nije znala da će ovaj dan biti prekretnica u njezinom životu i da će se njezin život pretvoriti u noćnu moru.

Ona je tada uočena od strane modeling agencijae u jednom od trgovačkih centara. Iako joj je san bio studij na znanosti Sveučilišta u Parizu, ona je nekako dopustila da se uključi u svijet sjaja i glamura, vjerujući da je to nešto što svaki tinejdžer i djevojka želi!

Međutim, vrlo brzo nakon ulaska u agenciju za elitni modeling, njezin se život dramatično promijenio.

Victoire se našla zarobljena u svijetu u kojem dominiraju tanka tijela. Kako objašnjava, “Nitko mi nije rekao da moram smršaviti. Ali mi je rečeno: u rujnu, što ćete raditi na tjednima mode, nosit ćete odjeću veličine 32-34, i vi ćete morati stati u nju.”

Zatim je počela u osnovi gladovati, što je rezultiralo u gubitkom 11 kilograma tjelesne težine u 2 mjeseca. Njena prehrana se temeljila na tri jabuke na dan u kombinaciji s gaziranom vodom, koja je davala osjećaj punog želuca. Komad piletine ili ribe je bio jedina “prava” hrana koju je ona konzumirala, a to je bilo dozvoljeno samo jednom tjedno.

Ova strategija se činila kao vrlo uspješnom i Victorie, koji je visoka 177 cm, težila je samo 45 kilograma. Ona je bila bukirana za revije u Milanu, New Yorku i Parizu, a radila je za prestižne marke, kao što su Miu Miu i Alexander McQueen. Osim toga, ona je postala jedna od top 20 najtraženih modela!

Međutim, taj sjaj skriva bolnu istinu. Victorie je bolovala od anoreksije, ona je počela gubiti svoju kosu, njen puls je bio slab, imala je osteoporozu i prestala je dobivati menstruaciju. Povrh toga, ona se često onesvijestila između nekoliko revija.

Najgori dio ove situacije je da su njezine slike bile manipulirane. Prema Victorie, “Oni su na slikama dodavali širinu mojih bedara i obraza. Djevojke koje rade tamo i danas, vjerojatno će reći da lažem. Oni ne smiju ništa reći, ako žele nastaviti sa poslom.” Dodala je da su djevojke jele ispred novinara, kako bi izbjegle kritike, ali su povraćale kada su kamere bile isključene.

Nažalost, Victorie je osjetila da se i sama izgubila na samom početku svog odrastanja. Osjećala se depresivnom, usamljenom, i uznemirenom. Postati bulimičnom, je vidjela kao jedini način da izađe iz ove situacije. Stoga se pokušala ubiti samo 8 mjeseci nakon što je postala manekenka. Kako objašnjava, “Nitko ne razumije. Svi su mi govorili:’Imate životni san’, ali nikada nisam bila tako nesretna.”

Nakon ove neugodne situacije, Victorie je odlučila okončati svoju manekensku karijeru. Sve o životu ove mlade žene, koja sada ima 23. godine, opisala je u svojoj objavljenoj knjizi pod naslovom “Nikad mršava dovoljno. Dnevnik Top Modela”.

Ona govori o stalnom pritisku da postane mršava kao i o dizajnerima koji, čini se, ponižavaki žene i tretiraju ih kao vješalice za odjeću. “Karl Lagerfeld kaže, Chanel odijelo ne stoji na ženi s grudima”. “Ali, žene imaju grudi po definiciji. Zašto on jednostavno ne napravi odijelo koje odgovara ženama?!?”

Ova priča je bio razlog zašto je francuski sud donio novi zakon. Taj zakon zabranjuje modelima koji su previši mršavi da rade taj posao. Victoire sada govori drugim djevojkama da ako ih netko pita da izgube na težinu da bi treble pobjeći odmah!

manekenka-sliakSrećom, ova djevojka je uspjela preživjeti ovu “džunglu” i vratiti iz pakla u koji ju je stavio. Sada, ona nosi američku veličinu 6, a planira se ponovno pojaviti na pozornici, ali ovaj put u kazalištu.

Ova hrabra djevojka je jedna od rijetkih modela koji su imali hrabrosti govoriti i reći svijetu što se događa iza kulisa, u modnom svijetu. Ako se osjećate dirnuti njezinom pričom i želite podići svijest o potencijalnim opasnostima od poremećaja prehrane, poput bulimije, širite riječ i podijelite ovaj članak!
 
(NSP)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , ,