Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » SAMOUBOJSTVO JEDNE KULTURE: Njemačka protjeruje svinjetinu iz škola, bolnica i kantina!

SAMOUBOJSTVO JEDNE KULTURE: Njemačka protjeruje svinjetinu iz škola, bolnica i kantina!

kobasice-rostiljKobasice i svinjetina općenito su najvažniji dio njemačke gastronomske kulture, uz pivo. Ali, kancelarka Merkel odlučila ih je protjerati u ime tolerancije i multikulturalizma iz škola, bolnica, i javnih restorana, jer vrijeđa muslimane

I suočila se s neočekivanim otporom stranačkog ogranka u Schleswig-Holsteinu, koji je krenuo u rat za zadržavanje svinjetine na meniju.

Njemačka nastavlja s politikom kulturnog suicida. Nova izvješća govore o tome da su kobasice i proizvodi od svinjetine protjerani iz kantina i škola kako bi hrana bila prihvatljiva novopridošlim “doktorima i atomskim fizičarima” iz Afganistana i Pakistana.

No, regionalni ogranak CDU-a, stranke koju vodi Angela Merkel, krenuo je u bitku da se svinjetina zadrži na meniju. Prijedlog zakona bit će predložen od strane grupe zastupnika CDU-a iz pokrajine Schleswig-Holstein na zasjedanju parlamenta slijedećeg tjedna. Daniel Günther, lider ove grupe, tvrdi da se proizvodi od svinje – kobasice, kotleti, i sve ostalo – sustavno uklanjaju s menija u školama, bolnicama, i kantinama u tvrtkama.

“Zaštita manjina – uključujući zaštitu vjerskih prava – ne smije značiti da je većini onemogućeno slobodno odlučivanje zbog nečijeg loše koncipiranog pogleda na problem”, kaže Günther. Njegov argument je očit i logičan – jedenje svinjetine je dio njemačke kulture i tradicije. “Tolerancija mora značiti uvažavanje i prihvaćanje drugih gastronomskih kultura i životnih stilova”, kaže on, a ne odricanje od vlastite kulture.

No, u strahu da će biti optuženi za najveći krimen na današnjem zapadu – “diskriminaciju” – javne ustanove i brojne tvrtke u Njemačkoj koje imaju kantine za svoje zaposlenike i dalje uredno protjeruju svinjetinu s menija, kako ne bi uvrijedile veseljake s Bliskog istoka koji dolaze na besplatan obrok, a ponekad i pokoje besplatno silovanje.

Zato je ogranak CDU-a u utorak objavio plan po kom će zahtijevati da svinjetina bude dostupna u javnim kantinama, kao i u školama i ustanovama za dnevni boravak djece na cijelom području te savezne države na sjeveru Njemačke. U susjednoj Danskoj takav zakon već postoji: lokalne vlasti u Randersu su nedavno uvele obavezu javnim institucijama da imaju svinjetinu na meniju.

Odluka je donesena na zahtjev anti-imigrantske Danske narodne stranke (DPP) da svinjetina bude obavezno prisutna na menijima svih gradskih institucija, uključujući škole i vrtiće, i prihvaćena je s tankom većinom od 16 glasova za i 15 protiv. Gradsko vijeće zahtijeva da meniji gradskih institucija koje poslužuju hranu trebaju imati “Dansku gastronomsku kulturu kao dio ponude” i navodi da to “uključuje ponudu svinjetine ravnopravno s drugim namirnicama”.

Taj zakon je prouzročio “rat mesnih okruglica” u gradu, jer se protivnička politička strana oštro usprotivila. Danski autor Manu Sareen nazvao je to političkim skandalom, i “nametanjem djeci ideologije” – što je čisto izvrtanje činjenica, indoktrinacija i prisila je upravo nametanje “politički korektne” hrane djeci!

Političar iz DPP-a mu je odgovorio kako je “neprihvatljivo prognati dansku kulturu prehrane, uključujući obroke sa svinjetinom, iz danskih institucija”te je napisao kako Danska narodna stranka, DPP, radi za dansku kulturu, uključujući gastronomsku, i kako se slijedom toga protivi islamskim pravilima i pogrešno shvaćenoj obzirnosti koja diktira danskoj djeci što bi trebala jesti”.

Günther je za lokalne njemačke novine “Lübecker Nachrichten” rekao kako je bar jedan vrtić u svakom biračkom okrugu skinuo svinjetinu s menija nakon što su počeli uzimati u obzir zahtjeve roditelja muslimana. Istodobno, moja poznanica je u njemačkoj doživjela da se mama jedne druge djevojčice koja s njenom ide u školu nije htjela s njom rukovati rekavši kako se ne rukuje s “nečistima!” (kršćanima). Toliko o toleranciji.

Günther kaže kako nikog ne bi trebalo tjerati da jede svinjetinu ako ne želi, “ali isto tako ne želimo da se većina mora odreći svinjetine protiv svoje volje.” Osobno ne dijelim njegovo mišljenje – svinjetina bi trebala biti prvi kulturološki test za mogućnost adaptacije i integracije “izbjeglica” u njemačko društvo, no njegov stav je teško, ako ne i nemoguće, argumentirano osporiti.

Uzgoj svinjetine, i konzumacija iste, ima posebno važnu ulogu u Schleswig-Holsteinu, koji je po tome sličan Slavoniji. Prema tamošnjoj poljoprivrednoj komori, oko 17% prihoda pokrajine dolazi od poljoprivrede, a najviše od uzgoja svinjetine.

Iako CDU demantira da njihov zahtjev ide u smjeru nametanja obaveze javnim institucijama da služe svinjetinu, njihov je prijedlog dočekan na društvenim mrežama s izrugivanjem i sprdnjom. Naročito na Twitteru, gdje je #schweinefleischpflicht – što znači “obaveza svinjetine” – postala najpopularniji hashtag u Njemačkoj u utorak. Uz to ide slika “Wurst case scenario”: njemački zeleni, koji nisu zeleni samo u ekološkom smislu već i inače naginju svemu što je zelene boje – poručila: “Sad konačno znamo što je CDU mislila pod ‘dominantna kultura’”.

Ralf Stegner, zamjenik predsjednika CDU-u konkurentske Socijaldemokratske stranke, napisao je: “Vegetarijanci, vegani i muslimani su sveto trojstvo: preuzimaju vlast u kantinama Schleswig-Holsteina”. Berlinski WWF je također kritizirao zahtjev CDU-a, kao i najveći dio njemačke javnosti koji u tome vidi rasizam prema muslimanima.

“U ovom trenutku nema dokaza da svinjski kotlet ili odrezak trebaju biti tretirani u njemačkim kantinama kao zaštićena vrsta,” navela je ova eko-organizacija. “Umjesto toga, CDU bi trebao razmotriti savjesnu i odgovornu konzumaciju mesa, u svjetlu ekološke štete do koje dolazi konvencionalnom proizvodnjom mesa”.

Nemoguće je nakon svega ne zapitati se, što se desilo Nijemcima? Izgleda da su svi postali veći katolici od pape, odnosno obzirniji spram islama od samih muslimana – koji inače uredno posjećuju Oktoberfest, publika je tamo “globalna”, i većina njih i te kako jede svinjetinu i pije pivo, bar dok su u Njemačkoj.

Brige oko toga da pivo ili svinjetina “vrijeđaju muslimane” postoji zapravo samo u glavama političara, žrtava indoktrinacije, i jednog manjeg broja muslimana u Njemačkoj. Na žalost, političari to uzimaju za ozbiljno, i zahtjevi da se uništi njemačka tradicija, uz pomoć muslimana, neće prestati – ona je dio političke borbe za kontrolu javnog mišljenja, koje ljevica tradicionalno želi monopolizirati.

Da li će se uskoro i u Hrvatskoj zbog istih razloga morati ukinuti slavonski kulen, vrijeme će pokazati.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(dnevno.hr/uredio:NSP)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , , , , ,