Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Jackie Kennedy šokirala javnost: Američka vlada je ubila mojeg supruga

Jackie Kennedy šokirala javnost: Američka vlada je ubila mojeg supruga

Jackie-KennedyNajslavnija udovica na svijetu do kraja svog života ostala je uvjerena da je njen suprug ubijen u atentatu koji su pripremile skupine moćnika iz samog SAD-a

Audio vrpce koje je nedavno objavila televizijska kuća ABC, otkrivaju da je najslavnija udovica svih vremena Jackie Kennedy za života vjerovala da iza atentata na njenog supruga 1963. stoji potpredsjednik Lyndon B. Johnson. Vjerovala je da Johnson u uroti nije bio sam, nego da je djelovao uz pomoć skupine iznimno bogatih desničarskih teksaških tajkuna.

Ispovijest supruge američkog predsjednika na vrpce je u mjesecima nakon ubojstva Johna F. Kennedyja snimio Arthur Schlesinger Jr., jedan od renomiranijih povjesničara svog doba, te je vrpce potom spremio na sigurno, točnije u sef Kennedyjeve knjižnice u Bostonu. Prema njenoj osobnoj želji, vrpce je trebalo čuvati tajnima 50 godina nakon njene smrti i onda ih objaviti.

Njena kći Caroline odlučila je, međutim, ne poslušati svoju majku, te je vrpce objavila nekoliko godina nakon što je Jacqueline 1994. umrla od raka. Konačno, TV kompanija ABC došla je do vrpci nakon što je sklopila ugovor s Caroline koja je zauzvrat zahtijevala da ABC otkaže prikazivanje televizijske drame o Kennedyjevima koja je jako uzrujala i nju i njenu obitelj.

Slučaj ubojstva Johna F. Kennedyja, inače, daleko je od toga da su javnost i povijest o tome rekli posljednju riječ. Prije mjesec i pol Nacionalni arhiv objavio je listu dokumenata povezanih s jednim od povijesno najvažnijih, a istodobno i najtajnijih ubojstava. Riječ je o 3063 dokumenta koja će Nacionalni arhiv objavljivati do listopada 2017., što je javnost izborila prema Zakonu o slobodnom pristupu informacija.

Postoji još uvijek, doduše, mogućnost da predsjednik, bilo aktualni bilo budući, neki od dokumenata proglasi tajnim, što baš i nije previše vjerojatno s obzirom na protek vremena. Ipak, Nacionalni arhiv je priopćio da su imena i funkcije pojedinih osoba navedenih u dokumentima, trajno izbrisani, dakle praktično izgubljeni za sva vremena. Dokumenti obuhvaćaju CIA-inu studiju osobnosti Leeja Harveyja Oswalda. Sadrži i opsežnu zbirku komunikacije direktora FBI Edgara Hoovera, među kojima se ističe jedna pod nazivom “Reakcija Sovjeta i dužnosnika komunističke partije na ubojstvo JFK-a”, što je tjedan nakon atentata poslao Marvinu Watsonu, šefu ureda predsjednika Lyndona Johnsona.

Vrlo zanimljivo će biti vidjeti i što stoji u Hooverovom dopisu državnom tajniku za sigurnost, kao i navodno podužu prepisku Hoovera s vrhom Warrenove komisije o Jack Rubyju, pripadniku mafije i vlasniku noćnog kluba u Dallasu koji je ubio Oswalda dva dana nakon atentata na Kennedyja. I to na vrlo neobičnom mjestu – u podrumu dalaške policije.
 
(express.hr/uredio:NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , ,