Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PROJEKT DOMOVINSKE SIGURNOSTI: Uskoro će policiju u Hrvatskoj zamijeniti vojska, kao i u Americi

PROJEKT DOMOVINSKE SIGURNOSTI: Uskoro će policiju u Hrvatskoj zamijeniti vojska, kao i u Americi

domovinska-sigurnost-ranko“Uskoro će vojska osiguravati vaše kvartove”, izjavio je bivši ministar unutarnjih poslova

Sve ovo vodi na mlin tome da očito vrlo skoro možemo očekivati da će policiju zamijeniti vojska.

Projekt Domovinske sigurnosti, koji se gura kao navodni dogovoreni projekt, kojim će se rješavati pitanje je kad će vojska čuvati policiju, umjesto da se podrži ljude koji zakonito, uz puno teškoća, rade svoj posao, riskirajući svoj život.

Poruka koja nije moja izmišljotina već je u programu Domoljubne koalicije, predstavljenom Saboru – vaš kvart osiguravat će vojska.

To je nešto što govori i Miroslav Tuđman i predsjednica i ministar obrane Buljević. Zakonska rješenja su već donesena, u trenutku kad nema potrebe vojskom na granici.

Donesena su bez ikakve javne rasprave, a da ne govorimo da strategiju nacionalne sigurnosti nemamo – tvrdi Ostojić.

KOLINDA OSNOVALA PRVI PUT U POVIJESTI VIJEĆE ZA DOMOVINSKU SIGURNOST

Vijeće za domovinsku sigurnost je moje savjetodavno, a ne nikakvo paralelno tijelo koje donosi odluke u državi, izjavila je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Napomenula je da u ovim trenucima kad su “migranti zapljusnuli Hrvatsku” treba iskoristiti znanje i iskustvo eminentnih osoba iz područja obrane i nacionalne sigurnosti.

Treba postići nacionalni sklad i razumijevanje. Moramo pokazati individualnu snagu kao država kako bismo pokazali to humano lice, jer mi jesmo humani, ali isto tako prije svega zaštitili nacionalnu sigurnost, sigurnost građana, stabilnost Hrvatske. To je naš prvi interes – poručila je.

Ova kriza je navodi pokazala potrebu za stvaranje jednog integriranog sustava koji će “voditi računa o asimetričnim prijetnjama sigurnosti i činjenici da moramo djelovati zajedno kako bismo rješavali i kontrolirali krize”.

Ministarstvo domovinske sigurnosti Sjedinjenih Američkih Država

Ministarstvo domovinske sigurnosti SAD (engl. Department of Homeland Security) je ministarstvo u SAD-u stvoreno nakon Napada 11. rujna zaduženo za sigurnost i zaštitu teritorija [SAD|Sjedinjenih Država] od terorističkih prijetnji, namjerno izazvanih nesreća i prirodnih katastrofa.

Dok je Ministarstvo obrane zaduženo za vojsku i vojne operacije, Ministarstvo domovinske sigurnosti radi na civilnom djelokrugu štiteći Sjedinjene Države unutar i izvan njezinih granica. Cilj Ministarstva je pripremiti se, spriječiti i odgovoriti na domaće hitne slučajeve, posebno terorističke.

S više od 200.000 zaposlenih Ministarstvo domovinske sigurnosti je najveće ministarstvo u Kabinetu SAD-a, poslije Ministarstva obrane i Ministarstva ratnih veterana. Politika Ministarstva je koordinirana od strane Bijele kuće. Na čelu Ministarstva domovinske sigurnosti je ministrica Janet Napolitano koja je pripadnica Kabineta SAD-a.
 

 
(24sata.hr,wikipedia.org/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,