Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » CRNI ČEŠNJAK: Fermentirana superhrana koja ima veće zdravstvene benificije od bijelog češnjaka i iznenađujući okus

CRNI ČEŠNJAK: Fermentirana superhrana koja ima veće zdravstvene benificije od bijelog češnjaka i iznenađujući okus

crni-cesnjakIako nije tako poznat kao bijeli kolega, crni češnjak uživa porast popularnosti u gastronomskim krugovima i na polju alternativne medicine

Predstavljen na zdravstvenim i prehrambenim tržištima prije oko 5 godina od strane Koreanaca, češnjak postaje “crni češnjak” kroz proces koji traje mjesec dana i fermentacije pod strogo kontroliranim uvjetima topline i vlage.

Zdravstvene koristi fermentiranog crnog češnjaka su krišom promatrali praktikanti narodne medicine, travari i ostali.

Rak i kolesterol

Proces fermentacije koji traje mjesec dana doprinosi stvaranju neke vrste super-češnjaka.

Spoj S-Alilcistein, prirodni sastojak svježeg češnjaka i derivat amino kiseline cisteina, pronađen je u znatno većim koncentracijama u crnom češnjaku, a smatra se da puno bolje pomaže u ravnoteži kolesterola i smanjuje rizik od raka.

Alilcistein ​​pomaže u apsorpciji aktivnih ljekovitih tvari češnjaka, alicina, pomažući da se lakše metabolizira.

Antioksidansi, slobodni radikali i oksidacija

Bijeli luk je korištena stoljećima zbog svojih ljekovitih svojstava. Poznato je da češnjak sadrži antimikrobna, antibiotička i anti-gljivična sredstva puno bolja nego ijedan lijek na recept.

Češnjakov aktivni sastojak, alicin je poznat po tome što posjeduje visoke razine antioksidansa, a crni češnjak, utvrđeno je da imaju dvostruko veća antioksidativna svojstva konvencionalnog češnjaka. Antioksidansi štite stanice od bolesti i smatra se da usporavaju proces starenja.

Budući da je crni češnjak postao tako moćan u svojim svojstvima kao rezultat procesa kroz koje je prošao, te dobio povećani nivo zaštitnih antioksidansa koji štite tijelo od slobodnih radikala, on bi bio gotovo idealna hrana kao podrška kardiovaskularnom sustavu, te za osujećivanje kroničnih bolesti.

Slobodni radikali oštećuju stanice, što dovodi do bolesti srca, Alzheimera, problema s cirkulacijom, reumatoidnog artritisa, raka, autoimunih i drugih kroničnih bolesti.

Jačanje kardiovaskularnog sustava i zaštita imunološkog sustava

Hraneći se svakodnevno, uključujući i crnu češnjak možete poboljšati cirkulaciju krvi, sniziti visoki krvni tlak i pomoći u sprečavanju glavobolja.

Crni češnjak razrjeđuje krv, on se ponaša kao kurkuma, đumbir i druge slične biljake kako bi se smanjio unutarnji pritisak na krvne žile koje mogu uzrokovati začepljenje. Kao i kod bijelog luka, redovita konzumacija crnog češnjaka također pruža podršku imunitetu i pomaže u sprječavanju prehlade i gripe.

Miris i okus crnog češnjaka

Proces fermentacije smanjuje opor miris i jak okus čini crni češnjak jestivim za neke koje to prije nisu radili, a daleko više poziva druge ljude koji ga koriste svakodnevno za ozdravljenje. Okus crnog češnjaka je sličan onome sušenog voće, dimiljen, sladak i malo gumast.

Konvencionalni češnjak – čak i zamrzute sušene kapsule – šire jak miris češnjaka koji se osjeti, uzrokujući nepoželjan miris tijela i daha. Crni češnjak nema taj jak miris mirisa bijelog češnjaka i mogu se konzumirati u velikim količinama.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*


 
(NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , , ,