Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » AMERIČKA NOGOMETNA LIGA NFL IZDALA ŠOKANTNO UPOZORENJE: Razina steroida je tako visoka u govedini i svinjetini da igrači padaju na doping testovima

AMERIČKA NOGOMETNA LIGA NFL IZDALA ŠOKANTNO UPOZORENJE: Razina steroida je tako visoka u govedini i svinjetini da igrači padaju na doping testovima

nfl-steroidi-mesoPet mjeseci nakon što je Kongres izglasao da se ukloni obvezno označavanje zemlje podrijetla na svinjskom i goveđem mesu, NFL sada upozorava igrače da meso proizvedeno u Meksiku i Kini može sadržavati klenbuterol, tvar koja je zabranjena u američkoj nogometnoj federaciji

Klenbuterol je kemikalija koja gradi mišiće i stimulans za mršavljenje, koji se koristi u uzgoju govedine i svinjetine.

Dopis od samostalnog administratora lige za testiranje droga je objavio dopis kojim se informiraju igrači da “konzumiranje velikih količina mesa, mogu rezultirati pozitivnim testovima na doping kontroli”.

“Igrači su upozoreni da budu svjesni ovog problema prilikom putovanja u Meksiko i Kinu”, kaže dopis.

“Molimo vas, oprez ako se odlučite konzumirati meso, i shvatite da to činite na vlastitu odgovornost.”

Program testiranja igrača na droge je upozorio: “Igrači su odgovorni za ono što je u njihovim tijelima.”

Pod normalnim okolnostima, ovakva politika se čini kao zdravo razumska, ali budući da je ukinuto obvezno označavanje zemlje podrijetla svinjskog i goveđeg mesa, Amerikanci sada nemaju načina da identificiraju gdje im je meso proizvedeno.

Velik dio mesa kojeg Amerikanci jedu danas, mogao bi vrlo moguće biti iz Meksika i Kine.

Pa zašto Amerikanci ne smiju znati gdje se meso proizvodi?

Zakon ukidanje označavanja, zajedno s drugim kontroverznim zakonima, američki zakonodavci su tvrdili da su imali malo izbora, nego da ukinu zahtjeve označavanja nakon inzistiranje Svjetske trgovinske organizacije (WTO) u odnosu na američke oznake na hrani.

Oznake će također biti ukinute Kanadi i Meksiku prema inzistiranju WTO-a, a zemlje koje se ne budu pridržavale zakona o neoznačavanju hrane biti će kažnjene sa više od 1 milijarde dolara u gospodarskim sankcijama.

Zakonodavci objašnjavaju ovu odluku, kao i na njihovo obrazloženje u provedbi ukidanja zemlje podrijetla daje izravnu potporu argumentu da američki suverenitet podliježe članstvu u pojedinim međunarodnim organizacijama.

Ako transnacionalna trgovinska organizacija ima sposobnost da diktira zakon SAD-a s onima koji su zaduženi za zastupanje ljudi nacije, onda je suverenitet nacije svakako pod znakom pitanja i manipuliran od strane nadnacionalnih organizacija.

U biti, nemaš pravo znati ono što je u hranu – ali ćete biti odgovoran za ono što je u njoj nakon što ju progutate.

Ovaj zakon će vrlo vjerojatno Amerika preko TTIP-a pokušati uvesti u Europsku uniju.
 
(NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,