Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » BANKARSKA DINASTIJA Rothschild je sada pod kaznenom istragom u svezi nestanka 4 milijarde dolara

BANKARSKA DINASTIJA Rothschild je sada pod kaznenom istragom u svezi nestanka 4 milijarde dolara

banka-rothschildProšle godine veo nepobjedivosti naizgled je otišao sa tajnovitog Rothschildovog bankarskog carstva, a barun David de Rothschild i njegova tvrtka Rothschild Financial Services Group su optuženi od strane francuskih tužitelja jer su navodno oštetili britanske umirovljenike u sustavu koji je pronevjerio velike sume novca

Samo prije dva mjeseca, izvijestili smo o švicarskom bankarskom ogranku Edmond de Rothschild Grupe koja je bila meta istraživanja francuskih financijskih inspekcija “poslovnog odnosa upravljanja bivšeg zaposlenika.”

Sada je Luksemburška jedinica Rothschildovog bankarskog carstva pod istragom od strane luksemburških državnih odvjetnika – navodno zbog transakcije stotina milijuna dolara na račun u banci u Luksemburgu koji potječu iz vladinog fonda 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Fond, 1MBD, je osnovao premijer Malezije Najib Razak 2009. godine kao investicijski fond vlade. Po još nepotvrđenim optužbama za korupciju premijer Razak je kriv nakon što je otkrivena 1 milijarda dolara dolara u depozitima na njegovom osobnom bankovnom računu.

Luksemburška istraga proizlazi iz međunarodne transakcije novca koja je potekla iz investicijskog fonda vlade Malezije, koji je u središtu raznih svjetskih korupcijskih skandala.

Prema izvješću objavljenom u WSJ:

Luksemburška bankarska podružnica Edmond de Rothschild Group, je privatna banka koja upravlja novcem na ime bogate klijentele, izavila je da “surađuje” u službenoj istrazi transakcija iz investicijskog fonda vlade Malezije.

Luksemburška Istraga se širi sada u Švicarsku, Maleziju, Singapur, Hong Kong i Abu Dhabi. Švicarske vlasti su izjavile u siječnju da je vladin malezijski fond 1MDB pronevjerio i do 4 milijarde dolara.

Luksemburški tužitelj je rekao da je njegov slučaj bio povezan sa istragom u Švicarskoj.

Fond 1MDB je stvoren za ulaganje u lokalne energetske i nekretninske projekte i za poticanje Malezijskog gospodarstva.

“Edmond de Rothschild Europe aktivno surađuje u sudskom postupku”, izjavila je glasnogovornica Edmond de Rothschild Group, za WSJ.

Edmond de Rothschild Grupa nadzire oko 164 milijarde dolara u aktivi, prema Bloombergu. Privatna banka i tvrtka za upravljanje imovinom osnovana od strane Edmond de Rothschilda u Parizu 1953. godine. Edmondov sin Benjamin de Rothschild je naslijedio oca na čelu grupe u 1997. Prošle godine, Benjamin je imenovao svoju suprugu, Arianu, predsjednicom Izvršnog odbora. Švicarski podružnica vuče korijene iz akvizicije Banque privée u Ženevi 1965. godine.

No, povijest bankarskog carstva Rothschild se proteže daleko u prošlost.

Rothschild obitelj kao što znamo je potomak Mayer Amschel Rothschilda, koji je rođen u gradu koji se sada zove Frankfurt, Njemačka. Sin židovskog mjenjača novca i trgovca Amschela Moses Rothschild, Mayer Amschel Rothschild je bio četvrto od 8 djece, i uspostavio je veliko međunarodno bankarsko carstvo.

Na svojih 5 sinova, Mayer Amschelu Rothschild je proširio svoje bankarsko carstvo, koje je osnovano u 1760, i proširilo se na međunarodna područja i kao takva uspjela postići svoje veliko bogatstvo, za razliku od mnogih bogatih članova židovske zajednice u to vrijeme.

Mayer Amschel je svojih 5 sinova stacionirao u jednom od glavnih europskih financijskih centara, po jedan u Frankfurtu, Londonu, Napulju, Beču i Parizu.

U 19. stoljeću Rothschild obitelj je bila na vrhuncu svoje moći, a bili su poznati širom svijeta financija.

Bankarski dinastija Rothschild je optužena za povlačenjem političkih konaca različitih vlada radi njihove kontrole različitih gospodarskih sustava u cijelom svijetu. Povijesno gledano, postoji obilje dokaza koji pokazuju da obitelj koristi ekskluzivno trgovanje radi prijevare novcem iz privatnih i javnih fondova.

Iako  obitelj Rothschild sada drži vrlo nizak javni profil, oni još uvijek imaju značajne poslovne operacije u cijelom nizu sektora.

Iako možda nećete pronaći bilo jednog određenog Rothschilda na Forbesovoj listi najbogatijih ljudi, obitelj se procjenjuje da kontrolira 1 bilion dolara u imovini širom svijeta, stoga ima snažan glas i utjecaj u geopolitičkom spektru kojeg mnogi doživljavaju skrivenu ruku koja manipulira događajima tiho iza zastora virtualne tajnovitosti i šutnje.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , , , , , ,