Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » GRAĐANI IZBEZUMLJENI I BIJESNI: NIZOZEMSKA VLAST DALA IMIGRANTIMA 10.000 EURA ZA ‘SHOPPING’

GRAĐANI IZBEZUMLJENI I BIJESNI: NIZOZEMSKA VLAST DALA IMIGRANTIMA 10.000 EURA ZA ‘SHOPPING’

imigranti-nizozemskaGrađani nizozemske su ogorčeni nakon što su saznali da je nekoliko gradova ponudilo imigrantima 10.000 eura za kupnju namještaja i ostalih potrepština, izvijestili su lokalni mediji

Tražitelji azila koji su locirani u pojedinim gradovima u Nizozemskoj sada mogu dobiti 10.000 € kako bi kupili namještaj za svoj dom, prema istraživanju koje provodi dnevne novine Brabants Dagblad.

U razgovoru s lokalnim vlastima, dnevnik Brabants Dagblad je pronašao da suma novca varira u različitim općinama.

Dok Oisterwijk u Južnoj Nizozemskoj nudi čak 10.602 € za obitelj s dvoje djece, u drugim gradovima, kao što je Bernheze, Schijndel veghel i Sint-Michielsgestel ista obitelj može primiti oko 3500 €. Boekel nudi najmanji iznos od 2200 €.

Dnevnik je također rekao da su neki gradovi zahtijevali da migranti vrate taj iznos nazad ako ga ne potroše, dok u najizdašnijem gradu Oisterwijku gledaju na taj novac kao “poklon”.

Vođa desničarske populističke Stranke za slobodu (PVV) Geert Wilders izjavio da je cijela situacija “diskriminirajuća” protiv nizozemskih stanovnika, pozivajući nizozemskog zamjenika premijera Lodewijk Asschera i državnog odvjetnika za rješavanje problema.

“Hej Asscher i državni odvjetniče, zašto ne riješite ovu diskriminaciju? Za “izbjeglice”, ali ne i za Nizozemce?” twittao je Geert Wilders.

Na društvenim medijima mnogi su udarili po vladi nazivajući njihovu odluku “smiješnom” i “glupom”.

“Kakva strašna poruka tim ljudima … besplatno ovo, besplatno ono”, rekao je na Twitteru jedan korisnik.

Grad Oisterwijk je posebno na meti kritike za “igranje Djeda Mraza” sa “izbjeglicama”, dok neki od njegovih stanovnika žive ispod granice siromaštva, u skladu s komentarima.

U izvješću je navedeno da bi dobrotvorna svota od 2000 € bila razumna svota za obitelj da se “digne na noge” u Nizozemskoj.

Glasnogovornik IKEA-e procjenjuje da bi sa € 10.000 eura mogli kupiti dosta lijepog namještaja u trgovini.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,