Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » Što se događa s vašim tijelom ako jedete 1 žličicu kurkume SVAKI DAN

Što se događa s vašim tijelom ako jedete 1 žličicu kurkume SVAKI DAN

kurkuma-slikaJedna čajna žličica kurkume dnevno, drži upale, toksine, bol i rak… daleko

U Indiji, kurkuma se koristi i okrunjena je kao “kraljica svih začina” tijekom više od 2500 godina. Iako se prvi put koristila kao pigment, već stoljećima njezina prava ljekovitost polako dolazi na vidjelo.

Dugo poznata po svojim protuupalnim, antibakterijskim i detoksikacijskim svojstvima, nedavna istraživanja otkrivaju kako to prirodno čudo može liječiti bolesti poput Alzheimerove bolesti i raka, i još puno toga.

Otkrivamo vam 7 dokazanih načina kako kurkuma može poboljšati vaše zdravlje i sreću. Sigurni smo da ćete nakon čitanja ovog članka početi dodavati ovaj čudesni začin u svoju hranu svaki dan.

1. Liječi upale

Kronična upala, vjeruje se da je krivac za mnoge od naših modernih bolesti. Kurkumin, ili kurkuma je aktivni spoj, za koji se utvrdilo da je moćan anti-upalni spoj koji je sličan po svojstvima ili čak premašuje učinkovitost mnogih protuupalnih medicinskih lijekova na raspolaganju.

2. Štiti vaš mozak

Kognitivni poremećaji, poput demencije i Alzheimerove bolesti često su povezani s smanjenom količinom deriviranog neurotropnog faktora mozga (BDNF), koji je vrsta hormona rasta. Istraživači su otkrili da kurkumin pozitivno utječe na razinu BDNF-a i može odgoditi ili čak preokrenuti mnoge moždane bolesti i starački pad naših moždanih funkcija.

3. Smanjuje rizik od nekoliko vrsta raka

Kurkuma može biti jedan od najsnažnijih prirodnih tvari protiv raka koja je poznata u prirodi. Ne samo da može spriječiti rast raka, već koči njegov razvoj i širenje, čak se može smatrati kao i prirodni lijek za ovu strašnu bolest.

4. Poboljšava probavu

Konuzumiranje kurkume svakodnevno potiče žučni mjehur, smanjuje nadutost i plinove, te sprječava upale probavnog trakta. Međutim, ako patite od bolesti žući, kurkuma se ne smije uzimati na dnevnoj bazi kako bi se izbjeglo prekomjerno stimuliranje, što može samo pogoršati situaciju.

5. Zaštitite svoje srce

Kurkumin se pokazo da smanjuju LDL (ili loši) kolesterol, sprječava zgrušavanje krvi i uklanja plak koji se gradi u arterijama. (5)

6. Ublažava simptome artritisa

Iako je potrebno više istraživanja na ovom području, mnogi ljudi svjedoče raznim poboljšanjima njihovog zdravstvenog stanja. To im pomaže u borbi protiv kronične upale te smanjuje bol također. Neki čak tvrde da kurkumin bolje funkcionira u tijelu mnogih OTC ili propisanih lijekova dostupnih na tržištu danas. I bez nuspojava.

7. Odgađa starenje i potiče dugovječnost

Vjeruje se da slobodni radikali i upale igraju važnu ulogu u starenju i kurkumin utječe na oboje. A s obzirom da on također štiti naše srce i bori se protiv raka, koje su 2 najveće bolesti ubojice u današnjem svijetu, očito je da onda produžava život.

Te prednosti su samo vrh ledenog brijega što kurkuma može učiniti za vas.

Kako poboljšati cjelokupno zdravlje i sreću, dodajte 1 žličicu kurkume u vaš zeleni sok, sokove, juhe, u začine, u krumpir, i dresinge za zalatu… itd.

ZA VAŠU INFORMACIJU: kurkumin, ili kurkuma je najaktivniji ljekoviti spoj, no slabo se apsorbira u našem tijelu. Srećom, postoji nekoliko načina da se poveća apsorpcija i do 2000 posto.

Dodavanje prstohvata crnog papra je jedan od njih. Najbolje se apsorbira zajedno sa mastima u hrani, kvarcetinom i zagrijavanjem kurkuma (ali ne previše).
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , ,