Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » AMERIČKA OKUPACIJA ČEŠKE: Tko je češki heroj koji je golom stražnjicom zaustavio američki konvoj? (VIDEO)

AMERIČKA OKUPACIJA ČEŠKE: Tko je češki heroj koji je golom stražnjicom zaustavio američki konvoj? (VIDEO)

ceska-konvoj-guzica“Češki veteran Martin Zapletal, koji je prilikom prolaska američkih trupa kroz češki grad Viškovu prepriječio put konvoju i spustio hlače”, rekao je za Sputnjik sudionik pokreta “Čehoslovački rezervisti protiv rata” potpukovnik Ivan Kratohvil

“Naš prijatelj je služio u vojsci sa velikim entuzijazmom, kako bi čuvao mir i zaštitio lokalno stanovništvo. Međutim, postupno je shvatio da je uloga te misije sve više ličila na okupacijsku vojsku. Tako je izgledala njegova evolucija razumijevanja istinskog prisutnosti američkih vojnika u Europi”, rekao je on.

Tom čovjeku, dodao je, zbog incidenta pred konvojem sada prijeti zatvorska kazna do tri godine.

“Pred dolazak američkog konvoja u Češku, čitav niz medija započeo je veliku propagandu objašnjavajući da je prisutnost američke vojske u našoj zemlji neophodna.

Mnogi s tim nisu bili suglasni, međutim u nedostatku normalnih, civiliziranih načina da se iskaže mišljenje, Zapletal se odlučio na ovaj potez, koji nije pretjerano primjeren.

Sada od njega žele napraviti političkog zarobljenika, optužujući ga za organizaciju masovnih prosvjeda”, rekao je Kratohvil.

On je dodao da je Zapletal pušten na slobodu do početka suđenja, da su mu našli odvjetnika, kao i da sada pokušavaju putem medija pridobiti pažnju javnosti kako bi ga uspjeli zaštiti od kazne koja mu prijeti.

Ako ljudi mogu obnažene stražnjice šetati na kojekakvim gay paradama, nevjerojatno je da osudite čovjeka na tri godine zatvora zbog toga što je spustio hlače. To je politika dvostrukih mjerila. Neophodno je da se potrudimo da cijeli ovaj slučaj ne dođe do suda, da mu se ukine optužnica”, zaključio je potpukovnik Kratohvil.

On je na sebi nosio paradnu uniformu češke vojske, stao nasred puta i spustio hlače, nakon čega ga je policija uhitila.

Američki vojni konvoj ušao je u Češku 27. svibnja kako bi stigao do njemačke baze u Vilseku zbog planirane vojne vježbe “Saber strike 2016″, koja se održava u baltičkim zemljama.

Konvoj se sastoji od 224 jedinice vojne tehnike i 420 vojnika.
 

 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , ,