Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » OVAJ 78-GODIŠNJI VEGAN BODYBUILDER BI VAS MOGAO NATJERATI DA RAZMOTRITE SVOJ NAČIN PREHRANE

OVAJ 78-GODIŠNJI VEGAN BODYBUILDER BI VAS MOGAO NATJERATI DA RAZMOTRITE SVOJ NAČIN PREHRANE

Jjim-morr-vege-prehranaJim Morris bio natjecateljski bodybuilder tijekom 30 godina i bio je vegan većinu tog vremena

Na svoj 50. rođendan je posato vegetarijanac i na 65. postao je vegan.

Naše shvaćanje ljudskog zdravlja se i dalje razvija i mijenja tijekom vremena, baš kao i sve drugo, i kao što znanost i dalje rasvijetljava zdravstvene prednosti prehrane povezane s manje mesa i više “zemaljskih” namirnica poput organskog voća i povrća, više ljudi diljem globusa prijelaze na vegetarijansku i/ili vegansku prehranu.

Postoji razlog zašto prehrana na biljnoj bazi može spriječiti više od 60% od kroničnih smrtnih bolesti.

Jim nije jedini. Napisali smo nedavno članak o Franka Medranu, još jednom vegan bodybuilderu koji prikazuje ogromne količine snage. To nije kao da ćeš pitati gorilu otkuda dobiva svoj ​​protein, zar ne?

Istraživanja pokazuju da su stope bolesti srca i nekih vrsta raka čvrsto povezane s životinjskim proteinima. Prehrana bazirana na biljkama, s druge strane, pruža obilje proteina i kalcij, zajedno s daleko većim količinama drugih esencijalnih hranjivih tvari (kao što su antioksidansi i složeni ugljikohidrati) koje jednostavno nećete naći u mesu i mliječnim proizvodima.

“Protein u proizvodima životinjskog podrijetla je ispunjen sa mastima i kemikalijama i svim vrstama tvari koje su štetne za vas. Kad sam se natjecao i punio se sa svim tim stvarima, imao sam puno probavnih problema, bio sam zatvoren i otečen, cijelo vrijeme.

Ne zabrinjavam se više proteinima, jer ih ima dovoljno u onome što jedem. Ja sam ne samo zdrav, već se osjećam bolje i imam bolji odnos s drugim bićima na svijetu.”- Jim

Ako ste znatiželjni u svezi vegetarijanske i veganske prehrane, nadam se da će vas ovaj članak potaknuti da pogledate i malo dalje od svoje trenutne prehrane.

Istraživanja pokazuju da su vegetarijanci i vegani žive u prosjeku od 6 do 10 godina duže od onih koji jedu meso i vjerojatnost je da će patiti manje od kroničnih bolesti.

Naravno, uvijek je važno napraviti vlastito istraživanje, s obzirom na velike prehrambene promjene. Ne samo uzeti moju riječ za to, pronaći neke od informacija koje su vani i vidjeti za sebe.

U nastavku je razgovor s Jimom, u kojem on govori o zdravstvenim problemima koje je proživljavao kad je jeo meso i mliječne proizvode. On objašnjava da je on nastavio jesti nezdrave životinjskih proizvoda, danas ne bi bio više živ.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , ,