Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » Prorok Muhamed je za ovu biljku rekao da ‘liječi sve osim smrti’!

Prorok Muhamed je za ovu biljku rekao da ‘liječi sve osim smrti’!

crn-kim-uljeBiljka za koju kažu da “liječi sve osim smrti” sigurno je posebna među ljekovitim biljem, a njeno ulje pomaže kod više od 200 bolesti

Crni kim (Nigella Sativa) je jedna od najljekovitijih biljaka na svijetu! Čak su i naši preci bili svjesni toga, pa se ona spominje u Bibliji, njeno sjeme je pronađeno u grobnici faraona Tutankamona, a prorok Muhamed je za ovu biljku rekao da “liječi sve osim smrti”!

Lista bolesti i tegoba kod kojih crni kim može pomoći je podugačka, a također je podugačka i lista aktivnih sastojaka koji se u njemu nalaze. Te aktivne tvari se najbolje čuvaju u obliku ulja , a od crnog kima se mogu praviti i kapsule.

Sastav ulja:

- Omega 3 i omega 6 masne kiseline

- Kalcij, željezo, fosfor, cink i bakar

- Timohinon – fitokemikalija koja se koristi čak iu liječenju epilepsije kod djece

- Vitamine B1, B2 i B3

- Stearinska, oleinska, linolenska, miristinska, palmitinska i palmitoleinska kiselina

- Folna kiselina … itd.

Imunitet i autoimune bolesti

Ulje crnog kima je nezamjenjivo u tretiranju autoimunih bolesti poput psorijaze, lupusa, alergija, astme i drugih.

Autoimune bolesti su vrlo nezgodne, jer nema konkretan uzrok na koji bi moglo da se utječe lijekovima, već su to bolesti gdje se organizam, na neki način, “okreće sam protiv sebe”.

Stvar je u tome da imunitet burno reagira i počinje se brani od tvari koje ga uopće ne ugrožavaju, kao što je slučaj kod alergija, gdje se organizam brani od polenskog praha, iako ga on ni na koji način ne ugrožava. Imunološki sustav tada doslovno “podivlja” bez razloga i uništava sam sebe.

Za autoimune bolesti nema nekog “pravog rješenja”, zato se treba posvetiti sebi i raditi na podizanju imuniteta, a ulje crnog kima je nezamjenjivo sredstvo u toj borbi.

Bolesti kod kojih pomaže:

- Multipla skleroza i reumatoidni artritis

- Bronhitis, kašalj, upala pluća, upala sinusa

- Bolovi u mišićima i zglobovima

- Stomačne tegobe, bol u želucu i crijevima, uništava crijevne gljivice, sprječava proljev, čisti jetru i oslobađa nadutosti

- Pomaže kod nesanice, depresije, anksioznosti …

- Poboljšava cirkulaciju, smanjuje proširene vene

- Tretira kožne bolesti – akne, suhu kožu, smanjuje perut, regenerira kožu i smanjuje bore, a sprečava i opadanje kose

- Snižava razinu lošeg (LDL) kolesterola i pomaže kod dijabetesa

Ako se pitate kako to da jedna biljka ima toliko širok spektar povoljnog utjecaja na zdravlje, niste jedini. Mnogi su se pitali to isto, pa je zbog toga i provedeno više stotina istraživanja i svako od njih je samo potvrdilo pozitivno djelovanje ulja crnog kima.

Uporaba:

Kad su u pitanju alergije, najbolje je uzimati ulje preventivno, 8 do 12 tjedana prije nego što će se pojaviti pelud na koji ste alergični. Tada se uzima po 25 kapi, 2 puta dnevno. Kada se pelud pojavi, dodajte još jednu dozu, dakle 3 puta dnevno po 25 kapi.

Ako ste zdravi i želite piti ulje crnog kima preventivno, dovoljna je jedna doza od 25 kapi dnevno, a ako tretirate neku bolest, onda 3 puta po 25 kapi dnevno.

NAPOMENA: Osjetljivi ljudi mogu osjetiti kontraindikacije i u tom slučaju treba prestati s uzimanjem ulja, a trudnice i djeca do 3 godine ne bi trebalo uzimati ulje crnog kima.
 
(vestinet.rs,superzena)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , ,