Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Michael Hastings, ameriÄki urednik magazina Rolling Stone je umro u vatrenoj nesreći dok je istraživao CIA-u (VIDEO)

Michael Hastings, ameriÄki urednik magazina Rolling Stone je umro u vatrenoj nesreći dok je istraživao CIA-u (VIDEO)

MichaelHastingsMichael Hastings je prije smrti radio na velikoj priÄi koja je ukljuÄivala rad CIA-e. 15 sati prije smrti je poslao mail u kojem piÅ¡e “onto a big story†(na tragu velike priÄe) i “to go off the radar for a bit.†(moram se skloniti na neko vrijeme)

Policija i vatrogasci su dobili naputak da ne priÄaju s medijima vezano za sluÄaj smrti Michae Hastingsa, urednika magazina Rolling Stone.

Na godiÅ¡njicu njegove smrti, potaknute su dodatne sumnje kako se ne radi o nesreći, nego da je rijeÄ o sumnjivoj smrti. AmeriÄki urednik i novinar poginuo je u nesreći kad je njegov auto izletio s ceste i zapalio se. Nije mu bilo spasa.

Kimberly Dvorak, novinarka koja je istraživala cijeli sluÄaj, i koja je pokuÅ¡ala dobiti izvješće LAPD-a o nesreći je rekla kako joj ga u policiji nisu htejli dati unatoÄ tome Å¡to je policija odredila uzrok nesreće.

U policiji, tvrdi Dvorak svi komentiraju kako nemaju Å¡to reći, a poneki kažu da im je izriÄito nareÄ‘eno da ne govore niÅ¡ta.

Dvorak je isto tako objavila i dvije studije (University of Washington and the University of California) koje pokazuju da se moderni automobili mogu hakirati te da se daljinskim upravljanjem može preuzeti vozilo.
 

 
Iza njegove smrti u nekim krugovima se nagaÄ‘alo kako se upravo ovakav scenarij dogodilo urednikovom automobilu. Sumnjivu smrt je komentirao i jedan vojni dužnosnik koji je izjavio kako nije uobiÄajeno da vozilo gori tako intenzivnim plamenom, te da u automobilu nema materijala koji može gorjeti na tako visokim temperaturama.

Michael Hastings je prije smrti radio na velikoj priÄi koja je ukljuÄivala rad CIA-e. 15 sati prije smrti poslao je mail u kome piÅ¡e “onto a big story†(na tragu velike priÄe) i “to go off the rada[r] for a bit.†(moram se skloniti na neko vrijeme).

Prema svjedoÄenju kolega novinara, Hastings je bio vrlo zabrinut i sumnjao je da ga se nadgleda, a dodatnu sumnju u cijelu priÄu unosi i objava na Wikileaksu na kojoj stoji da ih je Hastings kontaktirao nekoliko sati prije smrti.
 

 
(dnevno.hr)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , ,