Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Lord Rothschild zahtijeva da Britanija ostane u Europskoj uniji

Lord Rothschild zahtijeva da Britanija ostane u Europskoj uniji

rothchild-eu-brexitLord Rothschild je pozvao britansku javnost da se klone glasanja za Brexit i da ostanu dio Europske unije, prijeteći u otvorenom pismu za The Times

Rothschild, kaže u svom pismu da javnost Velike Britanije ne bi trebala “riskirati blagostanje naše zemlje”, ističući da je europskim zemljama “bolje da su zajedno”.

Rothschild, jedini bilijarder na svijetu, koji upravlja svojim obiteljskim gospodarstvima koje potječu od petero braće koji su davnih dana postavili “prvi istinski međunarodni bankarski sustav”, djelujući iz Londona, Pariza, Beča, Napulja i Frankfurtu pred kraj 18. stoljeća.

On je rekao: “Braća, radeći zajedno i razmjenjujući informacijae i ideje, izgradili su izniman posao koji operira preko svih granica i kultura.”

“150 godina kasnije, Europska Ekonomska Zajednica (EEC) radi na sličnim principima, baš zato jer smo jači kada smo zajedno.”

Rothschild također aludira na broj glavnih neovisnih institucija, uključujući i MMF-a, OECD-a i Bank of England, od kojih su svi upozorili protiv napuštanja EU, jer će to uzrokovati da britansko gospodarstvo pati.

OECD je rekao da bi BDP Velike Britanije mogao pasti više od 3% u slučaju Brexita i vjeruje da će u Velikoj Britaniji “gospodarska dinamika i produktivnost” patiti.

Osvrćući se na unutarnju i vanjsku politiku, Rothschild je rekao je da živimo u vremenu kada se “međunarodni poredak koji se temelji na suradnji, je od presudne je važnosti za prosperitet i sigurnost”.

On je dodao: “Trenutno smo ​​kao stalni član Vijeća sigurnosti UN-a, a mi smo bitni i za G8 i Commonwealth. No, diplomacija, obrana, okoliš i naše vrijednosti liberalne demokracije, će sve biti u opasnosti.”

On je također istaknuo da će glas za napuštanje EU povećati rizik od Škotskog poziva na drugi referendum o izlasku iz Velikoj Britaniji kao koherentne zajednice.

“Ja ne vidim nikakav dobar razlog zašto bismo trebali prihvatiti igru da igramo manju ulogu na svjetskoj sceni”, rekao je on.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,