Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » DOMAZET LOŠO OTKRIVA POZADINU BREXIT-a: Ne budite naivni, Engleska je to dogovorila sa SAD-om!

DOMAZET LOŠO OTKRIVA POZADINU BREXIT-a: Ne budite naivni, Engleska je to dogovorila sa SAD-om!

domazet-losoKako zavladati na sto godina, Engleska nas je kroz povijest naučila… sad žele isto, ali po mišljenju Domazeta Loše, neće uspjeti!

Velika Britanija izlazi iz Europske unije referendumom. Čini se da je to oblik demokracije koji je eto zaživio i kako se sada ne zna što će biti ni kako će biti, jer do sada niti jedna zemlja nije napustila Europsku uniju pa su posljedice zaista raznovrsne, a možda ih uopće ni ne bude. Za mišljenje smo pitali geostratega Domazeta Lošu koji tvrdi da je ova situacija opasna po Europu jer je Velika Britanija sada potpuno slobodna.

”Engleska je ionako bila remetinački čimbenik u Europskoj uniji. Jednom nogom unutra, jednom nogom vani. Ona se sustavno nametala i pokušala diktirati Njemačkoj i Francuskoj što i kako treba raditi u Europskoj uniji. Naravno da je Njemačka kao gospodarska sila, teško to mogla prihvatiti.

Pa su Englezi na neki način počeli ucjenjivati Europsku uniju, zahtijevajući svoju posebnost unutar Unije”, objašnjava Lošo i dodaje: ”Kada se kontinentalni dio EU odupro, krenuli su s jednom vrstom ucjene na način; mi ćemo raspisati referendum, ako vi ne pristanete. Osobno mislim da je to pogubno jer je Engleska sad potpuno slobodna, pa će se to loše odraziti po Europu.

Vi morate znati da njih više ništa ne obvezuje glede drugih država Europe, ona je sad postala slobodni strijelac u geopolitičkom smislu. Dakle, aglosaksonska politika sada ima potpuno otvorene ruke u odnosu na ostatak Europe”, tvrdi Lošo koji upozorava da cijela stvar nije tako slučajna kako nam mediji prikazuju.

Druga stvar, nemojte biti naivni, Engleska to ne bi napravila bez znanje Sjedinjenih Američkih Država, ona namjerno ostavlja brod koji tone (Europsku uniju). Bez obzira na to što oni govore i kako zavaravaju medije, oni namjerno napuštaju EU, a sada slijedi veliki pritisak anglosaksonaca na Europu. Njihov cilj je je gurnuti Europu u sukob s Rusijom, opet. Cilj je je ostaviti Njemačku samu u ratu protiv Rusije, samo mislim da Njemačka ovog puta neće nasjesti.

Nijemci su na politiku Anglosaksonaca nasjeli i u 1. i 2. Svjetskom ratu, cilj im je opet učiniti isto, ali mislim da neće uspjeti. Dakle, zarate s jedne i s druge strane da jedna i druga jaka sila prokrvare i onda oni sto godina vladaju”, smatra Domazet koji vjeruje da će Hrvatska nekako u svemu ovome ostati u pozadini stvari.

”U geopolitičkom smislu najgoru stvar radi Poljska trenutno jer su na svoja područja dopustili instalirati elemente proturaketnog štita. To se odnosi i na Rumunjsku. Za Hrvatsku je dobro jer smo u pozadini, jer nam je pretpolje Mađarska koja vodi najrazumniju politiku u Europskoj uniji”, zaključuje Lošo.
 
(dnevno.hr)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , ,