Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Češka: Ako EU ne odbaci diktat SAD – neizbježan je nuklearni rat Rusije i Zapada

Češka: Ako EU ne odbaci diktat SAD – neizbježan je nuklearni rat Rusije i Zapada

eu-rat-nato-nukleatVINCENT PRIBULA: RUSIJA SE, NARAVNO, NEĆE BRANITI NA SVOJEM TERITORIJU

Češki novinar Vincent Pribula objavio je da je nuklearni sukob između SAD i Europe, s jedne strane, i Rusije, s druge, neizbježan, ako Europa ne odbaci diktat Sjedinjenih Država.

“Unatoč svim naporima u medijskom ratu, uvedenim sankcijama i permanentnom fabriciranju “ruske prijetnje”, u prvi plan izbija varijanta izravnog vojnog sukoba.

Planovi zapadnih sila ostaju nepromijenjeni: ostaviti svega 15 milijuna Rusa na njihovom teritoriju.

Za takve riječi premijerka Velike Britanije Margaret Thatcher dobila je snažan pljesak. Još je potrebno finalizirati predstavu o svjetskoj tiraniji Rusije, a onda će se već svi složiti s ubojstvom ruskog predsjednika Putina.

“Putin je demon, i najbolje ga je ubiti, kao Sadama Huseina i Muamera el Gadafija”- piše novinar u svom članku u listu parlamentnu Listy.

“Stalno opkoljavanje Rusije od strane NATO, koji se približava što može više njezinim granicama, vojne vježbe, rast napetosti – sve će to prije ili kasnije prerasti u sukob. Ratu između Rusije i NATO već je obzanjen startni znak i praktično je neizbježan. A što je s reakcijom Rusije, koju je okružio NATO? Taktičke nuklearne rakete dovedene u bojevu gotovost će izvršiti zapovijed. Mete su poznate – to su zemlje-članice NATO i SAD. Rusija će se morati braniti nuklearnim arsenalom”- ističe on.

“Brojaču spržene zemlje za 5-10-20 minuta minuta – to će biti cijela Europa, a kroz nekoliko minuta i Engleska. Proturaketna obrana će neutralizirati najviše 30 posto raketa, druge će pogoditi mete.

Globalna razmjena raketnih udara će iznosit, po sadašnjim vojnim proračunima 5.300 taktičkih raketa i 6.000 raketa srednjeg dometa istovremeno.

Takva količina raketa će prelaziti mogućnosti sustava PRO obje strane. U prvih 60 minuta na Rusiju će pasti 2.500 taktičkih raketa, i taj veliki vatromet će trajati pet sati”- proriče Pribula.

“Prema sadašnjim procjenama snage nuklearnog oružja, udari će odmah dovesti do smrti 60-100 milijuna žrtava. U narednih 15 dana od radijacije i zagađenja okoliša umrijet će još 300-400 milijuna ljudi.

U roku od pola godine od svih destruktivnih posljedica uništenja životno važnih resursa umrijet će 800 milijuna. Niti jedna država neće imati mogućnosti da sahrani leševe.

U svim pogođenim zemljama prestat će funkcionirati infrastruktura, industrija, zdravstveni sustav. Ideja američkih ratnih stratega da će taj rat uništiti Rusiju i natjerati je da pati – nema nikakve veze s realnošću. Rusija neće krenuti putem obrane samo na vlastitom teritoriju.

Ona nema izbora, zato Rusija jasno stavlja do znanja da će radi svoje obrane iskoristiti najjače oružje” – naglašava novinar.

“Treba smijeniti cijelo rukovodstvo EU i rastjerati famoznu Europsku komisiju. U interesu svih potrebno je ukinuti sankcije protiv Rusije početi normalno trgovati i razvijati odnose.

Europa mora naći u sebi hrabrost da kaže “NE” američkom diktatu. NATO je pokazao da nije obrambeni savez, već agresivno udruženje jastrebova koje brani ekonomske interese međunarodnih vladajućih elita”- rezimira Pribula.
 
(fakti.org)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , ,