Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » JOŠ JEDNA TEORIJA U KOJU ĆE SVATKO POVJEROVATI: NASA konačno pronašla dokaze života na Marsu

JOŠ JEDNA TEORIJA U KOJU ĆE SVATKO POVJEROVATI: NASA konačno pronašla dokaze života na Marsu

nasa-zivotNASA je konačno pronašla dokaze o izvanzemaljskom životu na Marsu nakon otkrića da je Crveni planet nekada imao atmosferu kao i na Zemlji

“Znatiželjni” rover Curiosity je pronašao visoke razine mangan oksida u stijenama na površini planeta, za koje NASA kaže da snažno sugerira da je život na Marsu postojao u prošlosti.

Express.co.uk izvještava:

Još jedan nedavni nalaz uključuje dokaz o drevnim jezerima na planeti najbližeg susjeda Zemlji, kao i vodu za koju se vjeruje da je nekada tamo slobodno tekla.

Otkriće mangan oksida može biti najjači trag da je jednom postojao život na Marsu, sličan onome kakav se formirao ovdje na Zemlji – “od atmosferskog kisika ili mikroba”, izjavila je Nina Lanza, planetarni znanstvenik u Los Alamos National Laboratory u Novom Meksiku.

Ona je dodala: “Sada vidimo mangan oksid na Marsu, a mi smo pitali kako je dovraga on mogao nastati?”

“Ovi materijali od mangana se ne mogu formirati bez puno tekuće vode i u snažno oksidacijskim uvjetima.”

“Ovdje na Zemlji, imali smo puno vode, ali ne i rasprostranjene naslaga mangana oksida dok nisu razine kisika u našoj atmosferi porasle”.

“Jedan potencijalni put kako je kisik mogao doći u atmosferi Marsa je od rastvaranja vode kada je Mars gubio svoje magnetsko polje.”

“Smatra se da je u tom trenutku povijesti Marsa, bilo vode mnogo više u izobilju.”

Bez magnetskog polja koje bi zaštitilo površinu Marsa, molekule vode su zračenjem podijeljene na vodik i kisik – a pošto je gravitacija Marsa bila slaba, i vodik je vrlo lagan, što je značilo da su vodikovi atomi odletjeli daleko u visinu.

Međutim, atomi kisika su mnogo teži i prodrli su u stijename, dajući Marsu crveni izgled.

Lanza je nastavila: “Teško je potvrditi da li je to bio pravi scenarij atmosferskog kisika na Marsu, koji se zapravo dogodio.”

“No, važno je imati na umu da ta ideja predstavlja bolje razumijevanje kako planetarna atmosfera može postati puna kisika.”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , ,