Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » ZNANSTVENICI PRIZNALI: Nazalno cjepivo protiv gripe je BESKORISNO!

ZNANSTVENICI PRIZNALI: Nazalno cjepivo protiv gripe je BESKORISNO!

nazalni-sprejZnanstvenici su objavili da je nazalno cjepivo protiv gripe (bez igle) gotovo potpuno nedjelotvorno u prevenciji gripe

Program cijepljenja pod nazivom “FluMist” nije pružio nikakvu zaštitu protiv gripe za djecu ili odrasle već nekoliko godina i treba biti zabranjen, prema riječima stručnjaka.

Kao što je izvijestio NBC News, preporuka liječnicima da ne koriste FluMist cjepivo može ostaviti liječnike kratke za obično cjepivo, prema Centru za kontrolu i prevenciju bolesti – CDC (što i nije tako loša stvar, mi vjerujemo).

“Nazalno cjepivo spada u jednu trećinu svih cjepiva koja se daju djeci”, rekao je CDC u priopćenju.

Cjepiva protiv gripe su već su među najneučinkovitim cjepivima u svijetu, jednostavno zato što je nemoguće napraviti cjepivo protiv gripe koji odgovara cirkulirajućim sojevima gripe za jednu sezonu, jer se oni mogu, i često, mijenjaju svake godine.

Samo 3 posto cjepiva zapravo djeluje

FluMist koristi žive, ali oslabljene sojeve gripe koji stimulirati imunološki sustav. Ono se prska izravno na nos. U nekim sezonama je izvješćeno da je mnogo učinkovitije od cjepiva protiv gripe – danog preko igle.

To očito nije tako. Savjetodavni odbor za praksu imunizacije ispitao je podatke iz posljednjih nekoliko sezona gripe i otkrio da FluMist cjepivo uopće nije bilo djelotvorno. CDC je rekao da je sprej FluMist bio djelotvoran samo oko 3 posto ​​tijekom posljednje sezone gripe.

“Ova procjena od tri posto procjena da nema zaštitne koristi koja se može mjeriti”, rekao je CDC, dodajući da Agencija nije bila sigurna zašto sprej nije bio učinkovit.

“U usporedbi s tim, inaktivirano cjepivo protiv influence (cjepivo protiv gripe) imalo je procjenu učinkovitosti cjepiva od 63 posto protiv bilo kojeg virusa gripe među djecom 2 godine do 17 godina”, rekao je CDC – što još uvijek nije velik postotak.

Kao što se moglo očekivati, proizvođač nazalnog cjepiva FluMist, kompanija MedImmune – u vlasništvu tvrtke AstraZeneca – osporila je CDC-ova otkrića.

“Ovi rezultati pokazuju da je nazalno cjepivo “FluMist Quadrivalentwas” 46-58 posto učinkovito protiv cirkulirajućih sojeva gripe tijekom sezone 2015-2016″, stoji u priopćenju kompanija MedImmune.

Naravno, ako želite zadržati prodaju cjepivo protiv gripe, onda ćete osporiti bilo koji istraživanje u kojem se pokazalo da cjepivo ne djeluje, zar ne?

Unatoč činjenici da ova cjepiva nisu učinkovita, CDC međutim, – poput robota ili papige – nastavlja preporučivati da se protiv gripe svake godine – svatko cijepi.

Veliku laž koju guraju čak i sa nedjelotvornim cjepiva protiv gripe u svojim sustavima, CDC pomalo zvuči kao propagandni mlin, a ne kao institucija nepristranih znanstvenih istraživanja.

‘Iako ne radi, mi ćemo ga i dalje prodavati’

“Koliko dobro cjepivo protiv gripe funkcionira (ili njegova sposobnost da spriječi bolest gripe) ovisi iz sezone u sezonu, i može biti pod utjecajem brojnih čimbenika, uključujući karakteristike osobe koja se cijepi, sličnost između virusa cjepiva i cirkulirajućih virusa, pa čak i koje cjepivo se koristi”, rekao je CDC.

“CDC će raditi s proizvođačima tijekom ljeta kako bi se osiguralo dovoljno cjepiva koja će zadovoljiti potražnju”, dodaje se.

A, s obzirom na generiranje više dobiti, kompanija AstraZeneca je objavila da će nastaviti proizvodnju i distribuciju svojeg neučinkovitog nazalnog cjepiva FluMist u drugim zemljama čija populacija vjerojatno nije svjesna njezine neučinkovitosti.

Naravno.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , ,