Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » Arnold Schwarzenegger: Ja sam odustao mesa za dobrobit čovječanstva

Arnold Schwarzenegger: Ja sam odustao mesa za dobrobit čovječanstva

arnold-mesoZvijezda filma “Terminator” i bivši guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger je pozvao članove javnosti da se odreknu mesa i prebace se na biljnu prehranu “za dobrobit čovječanstva”

U suradnji s Jamesom Cameronom, Arnie širi poruku “manje mesa, manje topline, više života”.

Nedavno se Arnold Schwarzenegger udružio s “Wild Conservation Society” radi podizanja svijesti o problemu krivolova. U tom videu, on je jasno rekao da će krivolovci platiti za svoje zločine protiv čovječnosti kao i za ubijanje Afričkih slonova radi njihovih kljova što će vjerojatno dovesti do njihovog izumiranja u sljedećem desetljeću.

Sada se, bivši bodybuilder, guverner Kalifornije i glumac udružio s James Cameronom, redateljem Avatara, zastupnikom veganskog načina života, i oboje imaju snažnu poruku koju žele podijeliti sa svijetom.

U videu ispod, on je objasnio da je uzgoj životinja odgovoran za 18 posto emisije stakleničkih plinova, više od svih kombiniranih ispušnih plinova svjetskog prometa. Dvojac daje potporu Kini u novoj direktivi koja poziva građane da smanje potrošnju mesa kako bi se spriječilo bolesti, kao što su bolesti srca i dijabetesa.

Nepokolebljivi ekolog Arnie će reći u kameru:

“Manje mesa, manje topline, više života”.

Prema dokumentarcu “Cowspiracy”, stoka i njihovi nusproizvodi proizvode najmanje 32.000 milijuna tona ugljičnog dioksida (CO2) godišnje, odnosno 51% svih svjetskih emisija stakleničkih plinova.

Korištenjem zemljišta za rast usjeva kojima se hrane ljudi, a ne krave, glad u svijetu može se iskorijeniti i smanjiti velike količine metana proizvedenog od životinja (što je 25-100 puta razornije od CO2 nu vremenskom okviru od 20 godina).

Sve počinje s malim odlukama koje donosimo. Srećom, zdravom prehranom, biljnom hranom, lakše sada više nego ikad. Bilo da kupite vegetarijanski burgeri u trgovini ili se odlučite napraviti svoj vlastiti, postoji niz načina na koje možete ugoditi svojim nepcima, a pomažete planetu.

Schwarzenegger savjetuje :

“Morate početi polako, ne možete uvjeriti ljude da općenito prestanu jesti meso. To je vrlo veliki izazov, to ne znači da ne bi vi to trebali učiniti i da bi trebali sudjelovati u toj kampanji, no teško da ćete takvu stvar prevladati.”
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , ,