Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » NASA U PANICI: Istraživanje pokazalo da više od pola Britanaca ne vjeruje da su Amerikanci bili na Mjesecu

NASA U PANICI: Istraživanje pokazalo da više od pola Britanaca ne vjeruje da su Amerikanci bili na Mjesecu

mjesec-snimanjeBritanska tvrtka E2save i agencija za istraživanje Atomik Research anketirala je tisuću građana Velike Britanije i došla do rezultata koja se mogu protumačiti kao zapanjujuća

Ispitanici su odgovarali na različita pitanja o ljudskim vjerovanjima, od običnih do ekstravagantnih, a rezultati, tvrde istraživači, mjere racionalnost nacije.

Naime, zanimljivo je da čak 52 posto ispitanih Britanaca ne vjeruje da je čovjek sletio na Mjesec. Tvrde da je misija Apollo 11 lažirana i da ljudska noga nikada nije kročila na površinu Mjeseca.

Ispitani građani u dobi od 25 do 34 godine najbrojnija su skupina koju su istraživači svrstali među neracionalne jer njih čak 73 posto smatra da je slijetanje na Mjesec lažirano. Ni stariji nisu mnogo racionalnijih, jer njih 38 posto starijih od 55 godina ne vjeruje da su Neil Armstrong i Buzz Aldrin kročili našim najvećim prirodnim satelitom.

Da se radi o uistinu katastrofalnim rezultatima (za koji nemaju objašnjenja) govori i podatak kako 64 posto ispitanih misli da dinosauri nikada nisu postojali. Anketa je otkrila i da 30 posto ispitanih vjeruje u duhove, a 29 posto vjeruje u Boga.

S druge strane, samo njih 24 posto vjeruje u postojanje izvanzemaljaca, što je opet neobično jer je vjeroojatnost da smo apsolutno sami u ovom svemiru gotovo ravna nuli.

Što se tiče područja fantastike, i ovdje su rezultati zanimljivi. 12 posto Britanaca vjeruje u postojanje vještica i čarobnjaka, 10 posto vjeruje u postojanje čudovišta Nessie iz jezera Loch Ness, a jednako toliko ih vjeruje da postoji i Jeti. Nešto manje, osam posto, vjeruje da Bigfoot postoji, dok pet posto vjeruje u zmajeve.

No usporedba slijetanja na Mjesec sa vjerovanjem u bajke je čisti apsurd. Pisci pišu knjige, a svemirska agencija NASA koja nema veze sa svemirom, režira događaje koji se u stvarnosti nisu dogodili.

Očito je da Američko slijetanje na Mjesec nije više čista istina, već postaje ogromna naučna fantastika, kako misli više o polovice Britanaca.
 

 
(metro-portal.rtl.hr)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , ,