Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » IZVANREDNO STANJE: ISIS želi srušiti ‘ponos’ Francuske! Vojska evakuirala Eiffelov toranj

IZVANREDNO STANJE: ISIS želi srušiti ‘ponos’ Francuske! Vojska evakuirala Eiffelov toranj

eifel-toranj-francEiffelov toranj je u opsadnom stanju nakon što je ispražnjen, a naoružani vojnici i policajci i vojska pretražuju turiste u središtu Pariza

Francuska je u izvanrednom stanju jer su terorističke prijetnje svakodnevica, tako je i danas uhićena jedna osoba osumnjičena za planiranje napada u Parizu.

Eiffelove toranj je evakuiran, te je policija svima zabranila prilaz pariškoj građevini.

I prije nego što je to službeno potvrđeno, pojavile su se informacije da je na tornju primjećen sumnjiv paket, odnosno ostavljena torba zbog čega je svima naređeno da ga napuste. No, nakon detaljnog pregleda utvrđeno je da je uzbuna bila lažna.

Postavljena eksplozivna naprava?

Policajci su pregledavali i turiste, dok je i cijelu zonu oko tornja okružio kordon naoružanih pripadnika snaga sigurnosti. Sumnjalo se da bi u ostavljenoj torbi mogla biti postavljena eksplozivna naprava.
 


 
Budući da je Francuska zbog terorističkih prijetnji i napada još uvijek u izvanrednom stanju, ovakav potez policije ne iznenađuje.

Terorističke prijetnje

Izvanredno stanje produženo je nakon posljednjeg napada u Nici kada je na dan pada Bastilje terorist povezan s Islamskom državom kamionom pregazio 84 osobe.

U studenom prošle godine teroristi su izveli seriju napada u Parizu ubivši ukupno 130 ljudi.

Danas je već uhićen muškarac za kojeg se sumnja da je sudjelovao u planiranju terorističkog napada u glavnom gradu Francuske.
 

 
(net.hr)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , ,