Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Amerikanci u Aleppu spašavaju teroriste koji su im potrebni za rat protiv Sirije i svrgavanje Assada

Amerikanci u Aleppu spašavaju teroriste koji su im potrebni za rat protiv Sirije i svrgavanje Assada

kery-assadKERRYJEVO TRAŽENJE OD RUSIJE DA ZAUSTAVI AVIO-NAPADE DIO JE – HIBRIDNOG RATA

Nedavno je američki državni tajnik John Kerry izjavio da postupci Moskve i Damaska ​​u Siriji izazivaju zabrinutost.

“Apsolutno je neophodno, – rekao je – da se Rusija sama suzdrži i zadrži Assadaov režim od izvođenja ofanzivnih operacija”.

Ovo nije prva ovakva izjava.

Čim Jebhat al-Nusra, i s njom povezane organizacije počnu trpiti poraze, istog momenta čujemo ljutite glasove američkih političara i zaštitnika ljudskih prava, koji optužuju rusko zrakoplovstvo, ili sirijsku vojsku za uništavanje civilnog stanovništva, bombardiranje bolnica i drugo “iživljavanje nad civilnim stanovništvom”.

U Rusiji smo naučili mirno prihvaćati ovaj informacijski “vrisak”.

Ta histerija ima za cilj da se spriječi potpuno uništenje terorističkih skupina u Siriji.

Danas smo svjedoci paradoksalne situacije: sirijska vojska je opkolila dio Aleppo, koji je pod kontrolom terorističkih skupina, i ne dozvoljava im da prošire svoju sferu utjecaja.

I odmah čujemo zahtjeve za obustavljanje vojnih udara. Naši američki “partneri” stavljaju naglasak na potrebu da se zaštiti civilno stanovništvo Aleppa i da mu se dopremi humanitarna pomoć.

Međutim, prije neki dan je oboren ruski helikopter Mi-8 – nije bio borbena letjelica. Bio je to transportni helikopter koji je dostavljao Aleppu istu tu humanitarnu pomoć, na kojoj inzistiraju Amerikanci i njihovi saveznici.

Međutim, svi dobro znamo da su u Aleppu na tri mjesta za civile otvoreni humanitarni koridori i da svi oni koji se žele osloboditi vlasti bandita, tim koridorima mogu pobjeći iz grada.

Sami članovi banditskih formacija, također, mogu izaći iz grada – četvrtim, sjevernim, koridorom. Međutim, Amerikance to ne zanima, oni se pretvaraju da ne primjećuju ni koridore, ni to, kako njihovi štićenici ruše helikoptere koji dostavljaju humanitarni teret.

Zanimljivo je da u drugim – istovetnim- situacijama, naši “partneri” demonstriraju dijametralo suprotne reakcije.

U danima, kada državni tajnik zahtijeva obustavljanje ofanzive na teroriste oko sirijskog Alepa, kako bi se “spasili životi civilnog stanovništva”, gledamo kako američka avijacije počinje masovno bombardiranje libijskog grada Sirt, koji je pod opsadom libijskih oružanih snaga generala Haftera koji nije počeo granatiranje grada jer nije želio bombardirati i ubijati civile.

Zato su bombadovanje počeli Amerikanci. Međutim, ovaj put američki političari i organizacije za ljudska prava šute.

Slična situacija je i u Iraku u regiji grada Mosula, gdje je iračka vojska uz potporu američke avijacije opkolila grad i blokirala milijun i pol ljudi.

Ni u ovom slučaju nikakvo priopćenje o stradanju civilnog stanovništva ne čujemo ni od zaštitnika ljudskih prava, niti od strane američkih vlasti.

Zato, čim počne ofanziva sirijske vojske, podiže se informacijska dreka i daju se oštre izjave, između ostalog i na zvaničnom nivou.

U tom smislu su izjave, poput onih koje periodično daje Kerry samo – dio informacijskog rata.

I u ovom ratu Amerikanci imaju moćne instrumente za djelovanje. Njima je na raspolaganju značajan dio TV kanala koji emitiraju program na arapskom jeziku i iz Washingtona, i iz Londona, i iz Berlina, i iz Dohe, i iz Emirata, i iz Kaira.

Pozicija ovih kanala je nepromjenjiva: Rusija je kriva, Rusija mora zaustaviti ofenzivu sirijske vojske, Rusija mora zaustaviti bombardiranje “civilnog stanovništva …”.

Svaki nalet emocija i svaki propagandni “plotun” od strane Amerikanaca i njihovih saveznika redovito ukazuju na to da terorističke skupine u Siriji trpe poraze, a njihovi američki sponzori počinju osjećati nesigurno.

Ovo je u potpunosti primjenjivo i na sadašnju situaciju.

Stvar je u tome što operacija pod Alepom postaje ključni događaj u sirijskom ratu.

Ako sirijska vojske uspostaviti punu kontrolu nad Aleppom, to će biti preduvjet za okončanje rata i stradanja na teritoriju Sirije.

Aleppo je – najveći sirijski grad poslije Damaska. To je industrijski i kulturni centar zemlje. U gradu s populacijom od 2,5 milijuna ljudi živjela je najveća armenska dijaspora u Siriji. Ovdje su desetljećima u miru živjeli šiiti, Alaviti, pravoslavci i katolici, dok nisu Amerikanci došli provesti “demokraciju”.

Zato je govoriti o tome da je njegovo stanovništvo poslušalo poziv Muslimanske braće, uzelo oružje i ustalo protiv vlade – blago rečeno, iskrivljavanje stvarnosti.

Oružanu borbu protiv sirijske vojske uglavnom vode stranci, koji teroriziraju lokalno stanovništvo. Štoviše, prema našim saznanjima, teroristi ne dozvoljavaju ljudima da iskoriste humanitarne koridore koje je za njih otvorila sirijska vojska.

Sve ovo mora biti jasno, prije svega – Amerikancima. Njihova pretvaranja da ne vide ili ne raspolažu informacijama o stvarnom stanju stvari, svjedoče samo samo o jednom: Washington pokušava spasiti od uništenja terorističke skupine, kako bi ih nastavio koristiti za svoje geopolitičke ciljeve.
 
(fakti.org)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , , , ,