Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » WikiLeaks: Industrija alkohola je podmitila Kongres da bi zabranili konzumaciju marihuane

WikiLeaks: Industrija alkohola je podmitila Kongres da bi zabranili konzumaciju marihuane

marijuana-motanjePrema WikiLeaksovim hakiranim emailovim sa servera Demokratske stranke, industrija alkohola je izvršila pritisak i potkupila službenike u Kongresu kako bi uništila ugled kanabisa

Prema industriji kanabisa i portalu Marijuana.com, službenici u nekim od najvećih tvrtki za proizvodnju alkohola u Americi potrošili novac na uvjeravanju članova Kongresa da obratite pozornost na navodne probleme koje imaju vozači automobila kada puše marihuanu.

Dokaz je pronađen 24. svibanja 2016. u izdanju dnevnog e-newslettera “Huddle” Capitol Hilla.

U newsletteru se nalazio plaćeni oglas Udruge proizvođača vina i žestoka pića koji je dilom glasio:

“Iako neutralna po pitanju legalizacije, Udruga proizvođača vina i žestoka pića (WSWA) vjeruje navodi da je za legalizaciju marihuane potrebno osigurati odgovarajuće i djelotvorne propise koji bi bili doneseni kako bi zaštitili javnost od opasnosti povezanih sa zloupotrebe marihuane …

U godinama nakon što je država ozakonila medicinsku upotrebu, policijski službenici iz držve Colorado su dokumentirali značajan porast smrtnih slučajeva u prometu u kojima su vozači bili pozitivni na marihuanu …

Kongres bi trebao u potpunosti ponovo pregledati zakon Odjeljak 4008 (PL 114-94) u raspoređivanja procesa za 2017. radi zabrane konzumiranja marihuane tijekom vožnje, i odrediti metode za detekciju opasnosti u vožnji koju uzrokuje konzumacija marihuane.”

Drugim riječima, oglašavanje i sponzorstvo Udruge proizvođača vina i žestoka pića, čini se da se pojavilo i u verziji poslanoj direktno članovima Kongresa.

Na primjer, istina je da se u državi Colorado povećao broj prometnih nesreća od legalizacije u 2012., kao i povećanju prometnih prekršaja vezanih za kanabis.

No, porast smrtnih slučajeva je u skladu s nacionalnim trendom, a vjerojatno se odnosi na nisku cijenu nafte i više vožnje.

U priopćenju WSWA nije spomenuto (naravno) da je studija iz 2011. utvrdila da se dogodilo smanjenje prometnih smrtnih slučajeva u državama koje su imale legaliziranu medicinsku marihuanu.

To je vjerojatno zato što se ljudi prebacuju na konzumaciju marihuane umjesto alkohola – koji narušava sigurnost vožnje daleko više nego “trava”.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , ,