Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Moćna biljka za koju nikada nebi rekli da vam može pomoći u oslobađanju stresa za manje od 5 minuta

Moćna biljka za koju nikada nebi rekli da vam može pomoći u oslobađanju stresa za manje od 5 minuta

lovorov-listLovorov list često je u upotrebi u kulinarstvu, ali jeste li znali koliko je ova začinska biljka zapravo zdrava, te da vam može pomoći izliječiti razne bolesti, kao i da se oslobodite stresa za manje od 5 minuta?

Što sve liječi lovor i kako vam može pomoći da riješite različite zdravstvene probleme pogledajte u nastavku teksta …

Lovor je bogat izvor vitaminima iz B skupine koji pomažu boljem funcionisanju živčanog i mišićnog sustava, utječu pozitivno na metabolizam, kao i na hormonski status. Također, ova biljka sadrži brojne minerale, kao što su: kalij, bakar, mangan, kalcij, selen, željezo, magnezij i cink.

Poboljšava probavu

Zahvaljujući brojnim korisnim sastojcima, lovor stimulira proces probave, uklanja grčeve u trbuhu i želucu, a potiče i bolju prokrvljenost. Čaj od lovora upotrebljava se i u liječenju anoreksije, odnosno gubitka apetita. Pored toga, lovorovo ulje uspješno liječi i gljivične bolesti, poput gljivičnih infekcija noktiju, jer ovo ulje posjeduje i jako protugljivično djelovanje.

Ublažava bolove

Lovorovo ulje koristi se za liječenje bolova u ušima, modrica, istegnuća. Snažno analgetsko djelovanje eterično ulje lovora čini gotovo nezamjenjivim sastojkom u terapiji bolova. Lovor se koristi i protiv glavobolje jer sadrži partenolida, tvari koje blagotvorno djeluju na migrenu.

Također, ova biljka uspješno se bori i protiv reume, a bolove u zglobovima možete lako ukloniti oblogom od lovorovog ulja koje lako možete i sami napraviti. Zgnječite u lončiću 20 g svježih (zrelih) bobica lovora koje ćete prokuvati 15 minuta u 1 l kipuće vode.

Dobiveni sok procijedite kroz platnenu krpu i ostavite da se ohladi. Sa površine pokupite ulje i pomiješajte ga s žličicom nesoljene svinjske masti. Dobivenu smjesu dobro promiješajte i čuvajte u staklenoj ili plastičnoj teglici. Na bolno mjesto utrljavajte dobivenu mješavinu, u tankom sloju, dva do tri puta dnevno.

Čaj protiv gihta

Lovorov list može biti od velike pomoći i u terapiji gihta. Čaj možete lako napraviti na sljedeći način: Prelijte pet sitno isjeckanih listova lovora s 5 dl kipuće vode. Prokuhajte pet minuta na blagoj vatri, pa maknite sa štednjaka i ostavite poklopljeno do ujutro. Procijedite i pijte na svaki sat po žlicu ovog čaja. Navečer pripremite novu količinu lovorovog čaja za sutradan i uzimajte ga redovito ukupno tri dana.

Tijekom ova tri dana potpuno izbacite iz prehrane meso i alkoholna pića. Nakon toga, prestanite s terapijom, a možete je ponoviti najranije za šest mjeseci. U pitanju je vrlo jako sredstvo, koje odstranjuje štetne kristale iz zglobova. Upozorenje: Bolesnici s čirem na želucu i dvanaesniku ne smiju koristiti ovaj lijek.

Lovor za iskašljavanje

Ulje lovora jedno je od najmoćnijih preparata za jačanje organizma i preventivu, jer čisti limfni sustav. Primjera radi, utrljavanje nekoliko kapi na natečene limfne žlijezde dovodi do trenutnog osjećaja olakšanja. Preporuča se i kao provereno sredstvo za iskašljavanje, ali i za liječenje proširenih vena.

Čaj od ove bilje pokazao se djelotvornim za liječenje dijabetesa kao i za odstranjivanje soli iz zglobova. Zahvaljujući eugenol, djeluje protuupalno i antioksidansno. Upravo iz tog razloga, zagovornici narodne medicine preporučuju oblog od tkanine, prethodno potopljene u vodu u kojoj je provreo lovorov list. Ovakav oblog pomaže kod prehlada, gripe, kašlja i bronhitisa.

Čaj protiv gripe i bronhitisa

Preliti tri sitno isjeckana lovorova lista sa 2, 5 dl vode i kuhati 10 minuta. Skloniti sa štednjaka i ostaviti poklopljeno da odstoji desetak minuta, a zatim procijediti i dodati žlicu limunovog soka i dvije žličice meda. Piti 2-3 puta dnevno.

Liječi čukljeve

Bolne izrasline na nogama, odnosno čukljevi, također, možete liječiti ovom namirnicom. Uzmite 5 velikih lovorovih lista, isitnite ih i zalijte sa 100 ml 70% -nog alkohola (ili domaćom rakijom). Ostavite da odstoji tjedan dana, poslije procijedite. Dobijenom smjesom mažite čukljeve, ali prije toga dobro naparite noge u toploj vodi (3 l vode i 1 žlica sode bikarbone). Zatim obrišite noge, namažite, obujte kratke pamučne čarape i lezite.

Izbacivanje viška soli

U večernjim satima jednu jušnu ​​žlicu sitno usitnjenog lista lovora prelijte s 3 dl vode i kuhajte u odgovarajućoj emajliranoj posudi, najduže 5 minuta. Prelijte dobivenu tekućinu u termos u ostavite da prenoći. Ujutro tekućinu procijedite u drugu posudu i rasporedite dobiveni apitak na cijeli dan. Pijte u malim gutljajima, nikako nemojte popiti sve odjednom. Nakon sedam dana možete pnoviti ovaj tretman.

Ako se pojavi učestalo mokrenje, to je znak da je lovorov list počeo rastapati soli, što može iziritirati mjehur. Pravi rezultati ovakvog liječenja bitće vidljivi tek kroz desetak dana, kada ćete se osjećati mnogo bolje, a bolovi u zglobovima će isčeznuti.

Protiv stresa

Ova jeftina biljka, koju sigurno imate u svojoj kuhinji, može vam pomoći da se oslobodite stresa i napetosti za manje od 5 minuta! Naime, ruski znanstvenik, Genadij Malahov, otkriva da lovor oslobađa nevjerojatnu količinu stresa.

Sve što trebate učiniti jest da zapalite suhi lovor u pepeljari. Izađite iz sobe na 10 minuta a kada se vratite, primijetit ćete potpuno drugačiju atmosferu. Osetićetete ugodan, opuštajući miris. Zbog oslobađanja određenih supstanci izazvanih sagorijevanjem, stvara se pozitivni protok energije. Udahnite duboko i pustite da miris umiri i tijelo i duh!

Uporaba u kozmetici

Lovorov list se uspješno koristi iu kozmetici, protiv prhuti i uopće za njegu vlasišta i sastavni je dio mnogih krema i losiona za njegu masne kože i kose u vidu šampona …

Preparati na bazi lovora, koji je prirodni antiseptik, primjenjuju se i u liječenju kožnih osipa i za omekšavanje potkožnih čireva. Pored toga koriste se iu liječenju prhuti, kao i masne i problematične kože. Ova namirnica može, također, da vam pomogne da izbijelite zube an prirodan način.

Uz pomoć lovora možete pospješiti i rast vaše kose.

Pomiješajte 2,5 dl blagog šampona sa 80 kapi eteričnog ulja slatke naranče i 20 kapi eteričnog ulja lovora. Koristite za redovito pranje kose i primijetit ćete da vam je kosa jača, bujnja. te da brže raste.

Protiv peruti može vam pomoći kupka koju lako možete smai napraviti. Šaku izgnječenih lovorovih listova stavite u litru kipuće vode. Posudu poklopite i ostavite 20 minuta da odstoji, procijedite i pričekajte da tekućina postane mlaka. Zalijte kosu i isperite nakon sat vremena.

Zubi će biti bjelji ako ih operete mješavinom lovorovog lista i sušene kore naranče. U posudu stavite jednaku količinu mljevenog sušenog lovorovog lista i sušene mljevene kore naranče i dodajte malo vode kako bi se smjesa povezala.

Nanesite na zube i ostavite da djeluje tri do četiri minute i potom isperite pastom za zube.
 

(ljepotaizdravlje.ba)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , ,