Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, Novi Svjetski Poredak » Nastavnicima Sjeverne Karoline je naređeno da IZBJEGAVAJU UČENIKE NAZIVATI DJEČACIMA I DJEVOJČICAMA

Nastavnicima Sjeverne Karoline je naređeno da IZBJEGAVAJU UČENIKE NAZIVATI DJEČACIMA I DJEVOJČICAMA

skola-spol-uceniciUčiteljima je rečeno da djecu zovu “studentima” ili “školarcima”

Nastavnicima u Sjevernoj Karolini javnog školskog okruga je naređeno da izbjegavaju korištenje rodno specifičnih zamjenica kada se obraćaju učenicima, prema nedavno objavljenom priručniku za trening.

Slideshow prezentacija pod nazivom “Potpora transrodnim studentima”, daje smjernice za nadolazeću školsku godinu nastavnicima iz školskog okruga Charlotte-Mecklenburg, usmjeravajući ih kako da se pravilno odnose prema učenicima po pitanjima rodnog identiteta.

“Transrodni”, “transseksualac”, “transvestit”, “MtP ili FtM”, “križ Dresser” i “Cross Dresser” i “Drag Queen/King”, sve su to termini koje nastavnici moraju koristiti da se izbjegne zabuna i kako bi se “povećala akademska postignuća za svako dijete.”

Umjesto toga, slideshow sugerira, nastavnici se trebaju upoznati s terminima kao što su “Ispitivanje”, “Cisgender”, “Ne-binarni”, “Genderqueer,” i “Spolno nekonformiranje”.

Lista sa ljubičastim jednorogom se pojavljuje pokraj instrukcija koje učenici trebaju ispuniti sa svojim rodnim identitetima.

Među tehnikama za “Izbjegavanje spolno specifičnog upravljanje razredom” ove upute govore nastavnicima da se poslože učenike po mjesecu rođenja, omiljenoj boji, ili abecednog, bolje nego prema spolu “dečko / cura.”

Djeca također treba oslovljavati kao “znanstvenike ili učenike bolje nego dječake i djevojčice”, ove smjernice preporučuju.

Osim toga, nastavnici trebaju “omogućiti učenicima da se oblačiti u skladu sa svojim rodnim identitetom” (naglasak na to), a “učenici moraju imati pristup u objekte za nuždu/presvlačenje koji odgovaraju njihovom rodnom identitetu”.

“Transrodni status studenta je povjerljiv”, prezentacija podsjeća učitelje i da “osoblje mora paziti da se to ne sazna među drugim učenicima, uključujući i roditelje učenika, bez dozvole učenika.”

“U u kontaktu sa roditeljima, koristite ime / zamjenicu učenika na rodnom listu, osim ako učenik ili roditelj ne kaže drugačije”, prezentacija kaže.

“To je radikalna seksualna revolucija kojoj u prisiljena naša djeca”, rekao je stanovnik grada Charlotte David Benham za Fox News.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI, Novi Svjetski Poredak · Tags: , , , , , ,