Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » ALJASKA U PANICI: RUSIJA POZICIONIRA NUKLEARNE BOMBE 80 KILOMETARA OD AMERIČKE OBALE

ALJASKA U PANICI: RUSIJA POZICIONIRA NUKLEARNE BOMBE 80 KILOMETARA OD AMERIČKE OBALE

aljaska-vojnici-rusijaPutin kreće u zaštitu ruskog Dalekog istoka

Rusija je objavila planove za pozicioniranje nove obalne obrambenu vojne diviziju duž svoje istočne obale, a za neke postrojbe se očekuje da će biti stacionirane oko 80 kilometara od Aljaske.

Nova divizija, očekuje se da će biti raspoređena u potpunosti na tom mjestu do 2018. godine, i bit će bit će odgovorna za obranu ruskog zabačenog Dalekog istoka, koji se proteže od granice sa Aljaskom do Kurilskih otoka, koji su sporni sa Japanom.

Ruski ministar obrane Sergej Shoigu pokazao je da će nova divizija “osigurati kontrolu nad zatvorenim morskim zonama Kurilskih otoka i Beringovim prolazom, te će pokriti rute snaga Pacifičke Flote na Dalekim istočnim i sjevernim morskim zonama, te povećati borbenih održivost pomorskih strateških nuklearnih snaga.”

“Očito je da ovo nije samo obična vijest, ne samo zato što se govori o stvaranju ozbiljne vojne sile nadomak SAD-a: samo će Beringov prolaz odvajati rusku obranu od Alaske“, rekao je Sergej Ishchenko, obrambeni analitičar Svobodnaya Pressa.

“Na najužem mjestu, to je samo 86 km.”

“Prema tome, ajmo pobliže pogledati ovu objavu.”

Čukotski autonomni okrug, se nalazi direktno u Beringovom moru nasuprot Aljaske, na kojem će jednom biti smješten SS-20 Saber, balistički projektili srednjeg dometa nuklearnih sposobnosti.

Zrakoplovi bombarderi dalekog dometa Tu-22m Backfire i Tu-95 Bear, su koristili zračnu luku Ugolny, koja se nalazi istočno od grada Anadyr, kao osnovu za vođenje zračne ophodnje u Tihom oceanu.

Ti isti bombarderi su počeli koristiti zračnu luku Ugolny ponovo, ovaj put da bi zaustavili zračne patrole sa Aljaske i američke Zapade obale.

Nuklearno-sposobni balistički projektili, podmornice i dalekometni bombarderi koji su pozicionirani duž ruske dalekoistočne obale, trebali bi poslužiti kao značajan razlog za zabrinutost za svakoga tko brine o izgledima za nuklearni rat.

“U svakom slučaju, osoblje vojne baze Elmendorf, i vojnici u Fort Richardsonu će ići u krevet po noći sada s nelagodnim osjećajem, kao što su činili za vrijeme Hladnog rata”, dodao je Ishchenko.

Bombarderi F-22 Raptors koji se nalaze u bazama Elmendorf-Richardson također će sada imati problema reagirati na ruske zračne napade, kao što su to činili u prošlosti, otkada je balistički raketni sustav Iskander raspoređen na ruskom Dalekom istoku.

Iskander je mobilni raketni sustav sposoban za ciljanje zrakoplova i pokretanje nuklearnih raketa na ciljeve koji su udaljeni do 500 kilometara.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , ,