Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, SVIJET U RATU » ISIS razotkrio zašto nikada ne napadaju Izrael

ISIS razotkrio zašto nikada ne napadaju Izrael

izrael-isisISIS je otkrio razlog zašto odbijaju napadati Izrael u svojoj kampanji terora protiv svijeta

Prema članku u egipatskim novinama Egypt Independent, Islamska država (ISIS) tvrdi njihov bog Alah zapovijeda da se napusti Izrael na miru.

Umjesto toga, ISIS-ovi najuži neprijatelji i ciljevi trebaju biti otpadnici – riječ koja različito znači otpadnik, heretik, ateist, ili nevjernik.

Članak se onda poziva na povijesnu referencu, na način na koji se Saladin (1137-1193), koji je bio sunitski musliman vojni zapovjednik, borio se protiv šijitskih muslimana prije zauzimanja Jeruzalema. Implikacija vodi do pretpostavke da ISIS treba usmjeriti svoju borbu protiv kolega muslimana koji su “otpadnici”, i osvajati zemlje poput Iraka i Sirije.

Napomena: ISIS je akronim za Islamsku državu Iraka i Sirije. Tu je još jedan akronim, ISIL kojeg preferira Obama, koji znači Islamska država Iraka i Levanta. (Levant je geografski pojam koji u najširem povijesnom smislu za sve zemlje uključene duž istočne obale Sredozemlja, koja se prostire od Grčke do Cirenaika.

Danas se Levant sastoji od otoka Cipra, Izraela, Jordana, Libanona, Sirije, Palestine, i dio južne Turske). Daesh je akronim arapskog naziva za Isil: al-Dawlah al-Islamiyah fi al-’Irāq wa-al-Sham.

U nastavku članka “Daesh: Allah nam zapovijeda da se ne borimo protiv Izraela” iz Egypt Independent, 7. rujna 2014:

Rekao je da je organizacija Islamske države u Iraku i Levantu (Daesh), Allah u Kuranu nam zapovijeda da ne borimo Izraela ili Židova, već da se borimo protiv otpadnika i licemjera.

Na pitanja o tome zašto se Daesh ne bori protiv Izraela, ali će se boriti protiv ljudi iz Iraka i Sirije, rekao je Daesh u posebnom postu na Twitteru: “U Kuranu, Bog govori o bliskim neprijateljima i licemjerima koji su opasniji od originalnih nevjernika.”

(Napomena: U kontekstu ovog eseja, “izvorni nevjernici” je referenca na Židove.)

Odgovor je bio ispred Ebu Bekra kada se borio protiv otpadnika da bi oslobodio Jeruzalem, koji je otvoren nakon Umar bin el-Hattaba. (Napomena: Ebu Bekr je bio otac Muhamedove djeci nevjeste, Aisha i pouzdani savjetnik Muhammad Umar bin el-Hattab, koji je bio neprijateljski raspoložen prema islamu prije svog obraćenja, te je naslijedio Ebu Bekra kao drugog kalifa.)

Daesh je dodao: “Odgovor se vidi u tome što su učinili Saladin i Nur ad-Din. Borili su se sa Šijitima u više od 50 borbi u Egiptu i Siriji prije Jeruzalema.

Saladin je rekao: “Borite se protiv Šijita, u državi Ubaydi u Egiptu, i ostavite rimske križare da zauzmu Jeruzalem. Nemojte se boriti protiv križara.”

(Napomena: Saladin je bio prvi sultan Egipta i Sirije i osnivač dinastije Ayyubid, sunitski musliman kurdskog podrijetla, Saladin je vodio muslimansku vojnu kampanju protiv križarske države u Levantu. Na vrhuncu svoje moći, njegov sultanat.. je uključivao Egipat, Siriju, Gornju Mezopotamiju, Hejaz, Jemen i druge dijelove sjeverne Afrike).

Daesh je rekao: “Jeruzalem neće biti oslobođen dok se ne oslobode od tih ideola, i Al Alinvtaiwiha i svih tih obitelji i pijuna zapadnog kolonijalizma koji kontroliraju sudbinu muslimanskog svijeta.”

Naravno, ako je ISIS zapravo stvoren od CIA-e i Mossada, kao što neki tvrde – što je tvrdnja koja se stalno izbjegava, strepeći što bi mogla otkriti – onda je i običnom čovjeku jasno zašto ISIS nikada nije i neće se boriti protiv Izraela ili Židova.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Featured, SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , ,