Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Cijeli grad u državi Colorado se 100% isključio sa državne energetske mreže

Cijeli grad u državi Colorado se 100% isključio sa državne energetske mreže

colorado-energijaJedan američki grad po imenu Aspen u Coloradu je napravio izvanredan uspjeh, postavši jedan od triju američkih gradova koji koriste 100 posto obnovljive izvore energije za svoje energetske potrebe

Nakon rada tijekom više od jednog desetljeća da bi transformirali potrošnju energije u gradu na isključivo energiju iz obnovljivih prirodnih resursa, Aspen u Coloradu, sada ispunnjava svoje potrebe za energijom pomoću vjetra, solarnih panela i geotermalnom energijom.

“Bilo je to vrlo napredno razmišljanja i zaista izvanredan uspjeh”, rekao je gradski komunalni direktor “Inicijative za okoliš” David Hornbacher.

“To znači da se napajamo silama prirode, pretežito energijom iz vode i vjetra s dozom solarne energije i odlagališnog plina.”

Prije toga je grad je koristio 75-80 posto obnovljivih izvora energije, u skladu sa bivšim projektnim koordinatorom za grad Will Dolanom.

Temelj napajanja grada sa 100 posto energije iz obnovljivih izvora došao je nakon što je grad nedavno potpisao ugovor sa provajderom elektroenergetskih usluga, što je Hornbacher nazvao “posljednjom fazom našeg cilja.”

Energija iz ugljena je eliminirana i zamijenjena sa snagom vjetra, zamijenivši konačnih 20-25 posto energije potrebne gradu, a koja je dolazila iz neobnovljivih izvora.

Prema izvješću objavljenom u Aspen Timesu:

Aspen dobiva svoju energiju iz vjetra od oko četiri vjetroelektrane u Nebraski i Južnoj Dakoti, rekao je Dolan, dodajući da grad također koristi energiju iz Ruedi rezervoara, Maroon Creeka i Ridgway rezervoara, koji su hidroenergetski objekti u blizini Montrose. Kompanija Aspen Electric Utility uslužuje oko pola zajednice grada električnom energijom, a kompanija Holy Cross Energy drugu polovicu, rekao je Hornbacher.

Grad se nada da će poslužiti kao inspiracija drugim općinama. Dva druga grada koja su dostigla 100 posto obnovljive potoršnje energije su; Burlington u Vermontu i Greensburg u Kansasu.

“Mi smo pokazali da je to moguće”, rekao je Hornbacher.

“Realno, nadamo se da možemo potaknuti druge da postignu više ciljeve”.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , ,