Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » PRVI PUT U POVIJESTI ulje marihuane se koristilo u bolnici – da bi se spasila 2 mjeseca stara djevojčica

PRVI PUT U POVIJESTI ulje marihuane se koristilo u bolnici – da bi se spasila 2 mjeseca stara djevojčica

kanabis-ulje-bebaU prosincu 2015., Nicole i Ernie Nunez su dobili svoju prekrasnu curicu, Amyleu. Međutim, kada su je donijeli kući, stvari se ubrzo krenule nagore

“Dan nakon što smo došli kući s poroda, ona imala svoj prvi napadaj”, rekla je majka Nicole. “Ona ima rijedak oblik epilepsije. Oni ne znaju točno vrstu.”

Posljednja dva mjeseca, obitelj Nunez je očajnički pokušavala liječiti stanje svoje kćeri. Liječnici u Albuquerque, Novo Meksiko, otkuda je obitelj, nisu bili u stanju pronaći uzrok i nisu mogli liječiti mladu Amyleu.

Na poslijetku, obitelj je “pobjegla” u državu Colorado. Nicole je ostala u bolnici u gradu Aurori.

U Dječjoj bolnici u Aurori, doktori su nastavili sa koktelom lijekova u pokušaju da zaustave strašne napadaje, ali ovi lijekovi nisu bez nuspojava.

“Lijekovi su djelovali teško za njezinu jetru, i pokušali smo učiniti nešto drugo što nema velike nuspojave na njezino tijelo”, rekao je Ernie, objašnjavajući zašto se obitelj odlučila na ulje od kanabisa.

Kada je obitelj čula o naizgled čudesnim učincima ulja marihuane pod nazivom Charlottina mreža, dobili su nadu i krenuli davati ulje svojoj kćeri.

Charlottina mreža je soj marihuane nazvana po djevojci, Charlotte Figi, čiji je život je doslovno spasilo. Charlotte je imala svoj prvi napadaj kad je bila stara tri mjeseca. Tijekom sljedećih nekoliko mjeseci, imala je česte napade koji su trajali dva do četiri sata, i ona je u više navrata hospitalizirana.

No, njezini roditelji su pronašli soja kanabisa koji zaobišao patnje njihove kćeri. Od tada, bezbroj druge djece i njihovi životi su spašeni ovom čudesnom biljkom.

“Dobra tri tjedna sam se borila sa liječnicima i pokušavala ih nagovoriti na ulje marihuane i da čine dobro”, rekla je Nicole.

Nakon tri tjedna, liječnici su konačno pristali na to da upotrijebe ulje kanabisa u bolnicu za liječenje Amylee.

“Oni su bili potpuno protiv uporabe ulja govoreći: “Ne, ne možete to učiniti, morate pričekati dok ona izađe iz bolnice.”

Iako su liječnici dali odobrenje za liječenje Amylee s uljem, oni nisu željeli upravljati njezinim liječenjem, tako da je to obitelj učinila sama za sebe.

Amylea nakon toga nije dobila ni šaku doza ulja od kanabisa, a njeni roditelji su rekli da su medicinske sestre već primijetile pozitivne promjene.

Prema njima, Amylea je prvi i najmlađi pacijent koji je ikada dobio ulje kanabisa kao tretman u bolnici.

Značaj ulja od kanabisa koje se koriste za liječenje djece u bolnici ne treba previdjeti.

Ono što ovaj potez učinkovito ilustrira je da je kanabis provediv kao medicinska opcija, a njegova sadašnja klasifikacija od strane Savezne vlade kao droge 1. skupine je apsurdna i nemoralna.

Oni koji i dalje zaključati ljude u zatvore zbog posjedovanja ove biljke bi bilo pametno da odbiju daljnje naloge.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , ,