Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Mallinson: Amerikanci se samo prave da se bore protiv Islamske države jer joj – pomažu

Mallinson: Amerikanci se samo prave da se bore protiv Islamske države jer joj – pomažu

amerika-isisBIVŠI BRITANSKI DIPLOMAT JE UVJEREN DA BI TRUMPUOVA POBJEDA BRZO RIJEŠILA SIRIJSKU KRIZU

Bivši britanski diplomat – politikolog William Mallinson – ocijenio je da Washington i Pentagon samo stvaraju privid borbe protiv terorista u Siriji, a da im u suštini pomažu i preko svojih saveznika, prije svega Saudijske Arabije, isporučuju oružje.

Mallinson je čak bio vrlo otvoren i direktan:

“Rusija pokušava Siriji osigurati mir i stabilnost. A sve što čine SAD i njihovi takozvani saveznici – sve je to diplomacija sa duplim dnom. Oni se prave da se bore protiv Islamske države, a faktički naoružavaju te teroriste.

Oni tvrde – mada je to samo po sebi nonsens – da postoje umjereni i neumjerene naoružane grupacije u Siriji. Nonsens zato što je svatko tko oružjem napada zakonito izabranu vladu – terorista”.

Bivši britanski diplomat je uvjeren da je nedavni avio-nalet kod Der ez-Zora bio smišljen, a ne slučajan i plod pogreške.

Mallinson je povodom prijetnji State departmana da će prekinuti suradnju s Rusijom povodom Sirije rekao i ovo:

“To je histerija, neprofesionalno i nediplomatski. To je retorika hladnog rata, a šef ruske diplomacije se drži kao pravi profesionalni diplomat.

Američko držanje je plod dvije okolnosti: Sjedinjene Države gube, a još su u SAD na pragu predsjednički izbori, pa State departman prati predizbornu retoriku Hillary Clinton. Mnogi u američkoj diplomaciji računaju da će dalje napredovati ako ona pobijedi”.

Mallinson je uvjeren da bi pobjeda Donalda Trumpa pomogla da se sirijska kriza “riješi brže nego što se to sada može i zamisliti”.
 
(fakti.org)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,