Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Američki generali: Rat s Rusijom biće brz, smrtonosan i neizbježan

Američki generali: Rat s Rusijom biće brz, smrtonosan i neizbježan

rusija-sad-nuklearVisoki američki vojni dužnosnici priopćili su da je oružani sukob s Kinom ili Rusijom “praktično zajamčen”. Prema njihovom mišljenju, on će biti brz, smrtonosan i najmasovniji za posljednjih 60 godina, piše list “Independent”

Razvijajući temu međunarodnog oružanog sukoba, general-bojnik William Hicks naveo je da će umjetna inteligencija i automatizirani sustavi upravljanja raznim vrstama naoružanja ubrzati tijek budućih vojnih sukoba, piše “Independent”.

“Brzina kojom će strojevi donositi odluke u dalekoj budućnosti bit će izazov za našu mogućnost da njima upravljamo. To će zahtijevati razvoj novih odnosa čovjeka i stroja”, rekao je Hicks.

General je dodao da su tehnološka dostignuća Rusije i Kine primorale Bijelu kuću da se pripremi za “vojna djelovanja takvih razmjera, s kojima se kopnena vojska SAD nije suočila još od vremena Korejskog rata”.

General-potporučnik Joseph Anderson, zamjenik predsjednika Ujedinjenog komiteta načelnika stožera, izjavio je da “zemlje koje agresivno pariraju SAD u vojnoj sferi predstavljaju egzistencijalnu prijetnju za Zapad”.

“Na koju se zemlju to može odnositi? Na Rusiju?”, Rekao je Anderson.

A načelnik Stožera kopnene vojske SAD, general Mark Milley, izjavio je da je takav rat “praktično zajamčen”. On je, također, naveo da bi protivnici Sjedinjenih Američkih Država mogli okončati američku prednost u zraku i da ne dozvoliti američkoj mornarici da se domogne bojnog polja. A potom će kopnena vojska biti primorana stvoriti uvjete za angažiranje ratne mornarice i zrakoplovstva.

Oni moraju biti spremni za borbe u cyberprostoru, kao i da ratuju bez satelitskih veza i sustava navigacije na koje su tako navikli, smatra Mili.

Podsjetimo da je ranije službeni predstavnik State Departmenta SAD John Kirby izjavio da će Moskva i dalje “slati u domovinu tijela vojnika u vrećama i trošiti resurse ukoliko ne prekine nasilje u Siriji”.

Prema njegovim riječima, u slučaju produžavanja sukoba ekstremisti će moći iskoristiti situaciju da napadnu gradove u Rusiji, a “bit će oboreno još više ruskih zrakoplova”.

Ministarstvo vanjskih poslova Rusije saopćilo je da Moskva izjave SAD o mogućnosti terorističkih napada u Rusiji ne shvaća drugačije nego kao poziv teroristima na akciju.

Pored toga, nakon pisanja zapadnih medija o tome da Bijela kuća razmatra mogućnost napada na sirijsku vladinu vojsku, službeni predstavnik Ministarstva obrane Rusije Igor Konašenkov preporučio je Washingtonu da “pažljivo razmotriti moguće posljedice realizacije takvih planova” i dodao da radijus djelovanja ruskih raketnih sustava “zemlja-zrak” može “bizi iznenađenje za bilo koji nepoznati objekt “.

Ministrica vanjskih poslova Rusije Maria Zakharova: “Američka glupost je gora od terorizma!” (VIDEO):
 

 
(sputniknews.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , ,