Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » 3. Svjetski rat: Rusija je službeno spremna i može uništiti New York u 18 minuta

3. Svjetski rat: Rusija je službeno spremna i može uništiti New York u 18 minuta

putin-helikopterNajnovija izvješća govore da je Rusija implementirala svoje najsmrtonosnije oružje u Siriji, postoji visoka vjerojatnost da 3. svjetski rat dolazi i Rusija je jedna od rijetkih koja je zapravo spremna za to

Američka vanjska politika je usmjerena na samo jedno: da spriječi nastanak moći ili ovlasti sposobnih izazovati američku jednostranu dominaciju u cijelom svijetu, prema Brazilskom novinaru Pepe Escobaru, koji je napisao reportažu za Sputnik News.

U svom članku, Escobar tvrdi da SAD gubi svoju “Dominaciju punog spektra” zbog nedavnih zbivanja u Siriji, a posebno – zbog ruskog vojnog angažmana u sirijskoj krizi.

Washington je sada uključen u vijetnamski stil eskalacije vojske na terenu u Siriji i Iraku, sa 50 zapovijednih centara već na terenu u sjevernoj Siriji. No, autor tumači da SAD ne “savjetuje”  kurde i umjerenu opoziciju u SIriji, nego im govori što da učine.

Osim toga, dodatnih 200 Specijalnih snaga će uskoro biti poslano u Irak, navodno da se “uključe u izravnoj borbi” protiv ISIS (aka Daesh, Isil, islamska država), Escobar podsjeća.

RUSIJA ĆE KORISTITI NUKLEARNO ORUŽJE, AKO JE POTREBNO

Međutim, Rusija se priprema za 3. svjetski rat, u slučaju da ga Turska izazove. Ruski predsjednik Vladimir Putin je već rasporedio brodove i podmornice sposobne za pokretanje nuklearnih raketa u slučaju da Turska naumi udariti ruske pozicije pod okriljem NATO-ovog članka 5., kaže Escobar.

No, “Predsjednik Putin je bio jasan; Rusija će koristiti nuklearno oružje, ako je potrebno, ako su konvencionalne snage ugrožene”, autor podsjeća, upozoravajući da će, ako bilo koja zemlja članica NATO-a odluči uništiti još jedan Su-24 ili Su-34, Moskva će “jednostavno očistiti zračni prostor unutar granica Sirije uzpomoć S-400s. “

A Turska također može uvući NATO u rat protiv Rusije, ne samo u Siriji nego i u Europi naređivanjem turskog napada na ruske pozicije, Escobar je napisao, upozoravajući da će Rusija odgovoriti nuklearnim oružjem da bi Rusija strateški imala otvoreni Bospor.

RUSIJA MOŽE UNIŠTITI NEW YORK ZA 18 MINUTA

No, NATO i Pentagon su zapravo prestrašena u borbi protiv Rusije, jer su svjesni “ogromnog heavy metala kojeg Rusija može osloboditi”, ako se Putin izazove. Što je tako zastrašujuće oko ruskih vojnih sposobnosti?

Uzmimo ruski SS-18, za početak. Pentagon je već imenovao ovaj projektil imenom “Sotona“, jer je sposoban uništiti područje veličine države New York. SS-18 raketa nosi 10 bojevih glava, od kojih svaki ima snagu u rasponu od 750 do 1000 kilotona, a neke od tih raketa imaju jednu ‘tajnu’ smrtonosnu 20.000 kilotonsku bojevu glavu koja je sama 1333 puta jača od američke bombe u Hiroshimi.

Ruski Topol M ICBM je najbrži raketni projektil na svijetu koji može postići brzinu od na 21 Macha (25,700 kilometara na sat), a NATO nema obranu protiv njega. Ako pokrenut iz Moskve, projektil može pogoditi New York City za 18 minuta, i Los Angeles za 22,8 minute, prema Escobaru.

U međuvremenu, ruski S-500 anti-raketni sustav je sposoban uništiti neprijateljske ICBM i krstareće rakete koje bi udarale po vojnim snagama Rusije. Dok Rusija službeno priznaje da će se S-500S uvesti 2016., Escobar sumnja da anti-raketni sustavi mogu već biti operativni zbog činjenice da će S-400s uskoro biti isporučeni u Kinu.

“S-500 čini raketu Patriot da izgleda kao V-2 iz Drugog svjetskog rata”, navodi Escobar.

NATO, DA LI JOŠ UVIJEK ŽELIŠ IĆI U RAT S RUSIJOM?

A tu je i ruski nadzvučni bombarder Tupoljev TU-160s, koji može uzletiti iz bilo kojeg dijela Rusije, preletjeti Sjeverni pol, ispaliti nuklearne rakete sa sigurne udaljenosti preko Atlantika, vratiti se natrag u Rusiju i gledati cijeli show na TV-u.

Escobar tvrdi da Rusija može paralizirati prilično mnogo baza NATO-a s taktičkim i borbenim malim nuklearnim oružjem. A s obzirom na činjenicu da je Rusija testirala vrijeme odziva NATO-a u više navrata tijekom posljednjih nekoliko mjeseci, Moskva je u potpunosti spremna za takav scenarij.

No, kako doći do projektila S-400s ili, još gore, S-500S – NATO bi prvo morao uništiti ruske rakete Iskander koje putuju sedam puta većom brzinom od zvuka s dometom od 400 km, upozoravajući neprijatelje da je Rusija sposobna urediti obranu u “gotovo svakom zamislivom ratnom zbivanju.”

I pozicioniranje S-400s – da ne spominjemo S-500S – u Kaliningradu, ruskoj enklavi između Litve i Poljske, koje bi paraliziralo sve zračne operacije NATO-a duboko u Europi.

Escobar zaključuje članak pitajući turskog predsjednika Recep Tayyip Erdogana i NATO: “Zar još uvijek želite ići u rat”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , ,