Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Dobar glas daleko se čuje: Putin od Ivana Pernara zatražio intervju jer je usporedio NATO sa Hitlerom

Dobar glas daleko se čuje: Putin od Ivana Pernara zatražio intervju jer je usporedio NATO sa Hitlerom

iva-putinZbog svojih antiglobalističkih, anti-NATO i anti-EU stavova, Ivan Pernar postao je zanimljiv ruskoj državnoj novinskoj agenciji Sputnik, poznatoj po sadržaju koji uglavnom objektivno izvještava o politici koju provodi Rusija i njezin čelnik Vladimir Putin

Sputnik je tako napisao:

“Ivan Pernar is a Croatian activist and politician, member of the Zivi Zid populist political party (literally translated as “Living Wall”). He is well-known in the country for organized demonstrations in February 2011 outside the Croatian government building aimed at forcing the resignation of then-Prime Minister Jadranka Kosor. Demonstrations turned into to mass protests and Pernar was arrested several times for disturbing public order. After the demostrations he founded the Alliance for Change party, which turned later into Zivi Zid political party. As its candidate Ivan Pernar was elected to the Croatian Parliament in 2016.”

“Brussels is nervous since there are people who question … fairytales of EU bureaucrats about a better life in the European Union, as well as so-called peace and stability ensured by NATO. In fact NATO has ensured the opposite. The alliance has violated and trampled down on national freedom and sovereignty instead of protecting them. NATO supports overthrowing legitimate governments through bombings instead of advocating democracy”, Pernar said.

Zastupnik Živog zida Sputniku je tako ispričao da je NATO povrijedio suverenost i slobodu nacija te demokratska načela, umjesto da propagira mir i stabilnost:

“Bruxelles je nervozan jer postoje ljudi koji propituju bajke EU birokrata o boljem životu u Uniji, jednako kao i takozvani mir i stabilnost koju osigurava NATO.”

“Oni su zapravo osigurali baš suprotno. Njihova je alijansa povrijedila i smanjila nacionalne slobode i suverenitet umjesto da ih štiti. NATO podržava rušenje legitimnih vlada bombardiranjem umjesto da zastupa demokraciju” – rekao je Pernar za Sputnik.

Pernar je nastavio u još žešćem tonu i rekao da je “NATO prijetnja cijelom svijetu, baš kao i Njemačka pod Hitlerom’, a istovremeno je nahvalio Moskvu zbog njihova, kako kaže, neovisnog stava u političkoj areni.

“Da nema Rusije, tome se nitko ne bi suprotstavio. SAD bi bile u mogućnosti bombardirati i uništiti svaku zemlju koja ne služi njihovim interesima” – rekao je Pernar i dodao kako je uvjeren da su Hrvati prepoznali da “NATO donosi samo štetu”, što je argumentirao velikim priljevom izbjeglica u EU.

“Val izbjeglica je direktna posljedica aktivnosti Washingtona diljem svijeta. Amerikanci se prave glupi. Prvo izazovu kaos i onda kažu ljudima da bi to trebali srediti sami. Nemoguće je zamisliti da bi Rusija učinila takvo što” – rekao je zastupnik Živog zida i kao primjer naveo rusku intervenciju u Siriji.

“Ruska se intervencija bazira na međunarodnom pravu, a Moskva je bila pozvana na zahtjev legitimne sirijske vlade. Istovremeno, intervencija Washingtona, kao i sve njihove operacije, nema pravne osnove. Zato se i SAD protivio uspostavi Međunarodnog kaznenog suda u Haagu. Nitko ne može suditi američkim predsjednicima i generalima. Oni ne kažnjavaju sami sebe, a nitko drugi to ne može” – rekao je Pernar koji je zaboravio da se većina, ako li ne i svi razlozi njegovoj opoziciji SAD-u, mogu pronaći i u ponašanju Rusije.

A sve je to počelo prije tjedan dana ovim popularnim videom hrabrog nastupa zastupnika Ivana Pernara u Saboru, a kojeg je izradio novinar Boris Malagurski…
 

 
(jutarnji.hr)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , ,