Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » TRUMP OTKRIO HILLARYGATE: Pisma do kojih je došao FBI otkrivaju najužasnije kriminalne prijestupe poslije Watergatea

TRUMP OTKRIO HILLARYGATE: Pisma do kojih je došao FBI otkrivaju najužasnije kriminalne prijestupe poslije Watergatea

hillary-nixonDa je Richard Nixon na mjestu Hillary Clinton, on bi se već odavno povukao. No današnji političari su sve samo ne humanisti, a kriminalnu prošlost ne mogu više sakriti

Ono što se saznalo s pronalaženjem novih elektroničkih pisama Hillary Clinton – njen suparnik, Donald Trump, nazvao je “najvećim skandalom nakon Watergatea”.

Samo tjedan i pol američkih predsjedničkih izbora – nova pisma, kako pišu američki mediji, bacaju novo svjetlo na činjenicu da je Clinton dok je bila na čelu State departmana za službenu prepisku koristila privatni server, a još su osvijetlila seks-aferu u njenom okruženju.

Trump je svojoj ocjeni dodao: “Ta pisma sadrže najužasnije prijestupe. Nadam se da će pravda trijumfirati. Jer, FBI nikada ne bi obnovio istragu, pogotovo tijekom izborne kampanje, da se ne radi o najužasnijim kaznenim prijestupima”.

Ove njegove riječi bile su popraćene oduševljenim povicima njegovih pristalica koje su se okupile u gradu Sidar-Repidsa u Iowi. Taj Trampov izborni nastup prenosile su i glavne američke televizije.

Uostalom, to je govorio predsjednički kandidat koji je za vrijeme drugo tv-duela zaprijetio Clintonovoj da će je strpati u zatvor ako pobijedi na predsjedničkim izborima.

Kako je objavio The Washington Post , direktor FBI, James Comey ne samo da je odlučio o obnavljanju istrage protiv Hillary Clinton obavijestiti Kongres SAD, nego je i objasnio da je nova istraga neophodna da Amerikanci ne bi bili dovedeni u zabludu.

Britanska novinska agencija Reuters tvrdi – pozivajući se na dva izvora “bliska istrazi” – da upravo otkrivena pisma nemaju veze s privatnim poslužiteljem koji je Clinton koristila kao državni tajnik. Navodno ta pisma nisu bila poslana Clintonovoj niti su kod nje pronađena, već kod Anthony Weinera – muža njene najbliže pomoćnice Hume Abedin.

Trump je, inače, za obnavljanje istrage i “nova pisma” saznao prije Clintonove, a on je taj udarac – slabo podnijela.

Njezina press-konferencija u Des Moinesu, u Iowi, trajala je svega četiri minute, a njen izraz lica je “govorio sve”.

Kako prenosi Tanjug, Weiner, u čijem su kompjuteru pronađeni e-mailovi demokratske kandidatkinje za predsjednika SAD Hillary Clinton zbog čega ja FBI najavio mogućnost ponovne istrage protiv nje, bivši je demokratski kongresnik iz New Yorka koji se kandidirao i za gradonačelnika “Velike jabuke”.

Mailovi Clintonove otkriveni su tijekom federalne istrage zbog SMS poruka seksualnog karaktera koje je Weiner slao 15-godišnjoj djevojci, saznaju američki mediji, pri čemu CBS izvještava da su njeni mailovi pronađeni u laptopu koji su zajedno koristili Weiner i njegova supruga Huma Abedin, dugogodišnja suradnica Clintonove, s kojom se Weiner u međuvremenu razišao.

Politička karijera Weinera (52) propala je prije nekoliko godina zbog njegovih “indiskretnih poruka putem interneta”, navodi “New York Times”.

Sunovrat bivšeg njujorškog kongresmena u očima javnosti počeo je, zapravo, u svibnju 2011, kada je sa njegovog Twitter naloga objavljena kompromitirajuća fotografija, za što je on prvotno odbacio odgovornost tvrdeći da je hakiran.

Skandal se, međutim, zahuktao kada su na svjetlost dana izbili i njegovi raskalašni razgovori putem interneta s drugim ženama, pa je on 16. lipnja 2011. najavio ostavku u Kongresu na konferenciji u Brooklynu izvinivši se za “osobne pogreške i neugodnost koju je izazvao” .

U proljeće 2013., dvije godine nakon što mu je karijera doživjela skoro fatalni krah, Weiner je priopćio da će se pridružiti utrci za gradonačelnika New Yorka i tada su, kako su pokazivale ankete, postojali neki ohrabrujući znaci da bi on mogao doživjeti politički preporod.

Međutim, izbijanje na površinu novih online poruka nepristojne sadržine primoralo ga je da prizna da je fotografije i tekstualne poruke seksualne prirode nastavio slati ženskim pristašama tijekom najmanje godinu nakon što je napustio Kongres, te je na izborima osvojio manje od pet posto glasova.

Weinerova supruga Abedin je u kolovozu ove godine izjavila da će se s njim rastati nakon još jedne objave, ovoga puta u “New York Postu”, koji je objavio razmjenu nedopuštenih online poruke s jednom ženom, a manje od mjesec dana kasnije “Daily Mail” je objavio da on takve razgovore ima i sa 15-godišnjom djevojčicom.

FBI je u petak priopćio da je, tijekom istrage o protuzakonitim razgovorima koje je Weiner vodio s djevojčicom, otkrio i nove mailove vezane za slučaj Hillary Clinton, što je uzdrmalo predsjedničku kampanju samo 11 dana uoči izbora, zaključuje njujorški dnevnik.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , ,