Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » ČEŠKA IZAZVALA PANIKU NA ZAPADU: ‘Nećemo da budemo živi štit, izlazimo iz licemjernog NATO saveza!’

ČEŠKA IZAZVALA PANIKU NA ZAPADU: ‘Nećemo da budemo živi štit, izlazimo iz licemjernog NATO saveza!’

ceska-nato-vojniciČeški komunisti, treća po veličini politička snaga u toj zemlji, žele da njihova država izađe iz sastava NATO saveza

Pristaše ove ideje tijekom predizborne kampanje sakupljaju potpise unutar peticije za organizaciju referenduma o izlasku iz NATO.

“NATO je organizacija koja funkcionira potpuno proturječno svojim načelima.

Politika za koju se ona zalaže, sve više ugrožava sigurnost.

Posebno su opasni zaključci usvojeni na posljednjem summitu održanom u Varšavi početkom srpnja ove godine” – navodi Jozef Skala, zamjenik predsjednika Centralnog komiteta Komunističke partije Češke.

Skala navodi tvrdnje profesora Stevena Cohena, eksperta u području suvremene ruske povijesti i politike, da je na granicu s Rusijom postavljen ogroman arsenal, i da takvo prisustvo vojne opreme nije viđeno na granicama još od kraja Drugog svjetskog rata.

Varšavski summit je dao zeleno svjetlo za dodatno naoružavanje i na kopnu i na moru. – U ovakvom rizičnom pothvatu prinuđena je sudjelovati i Češka.

Uvlače nas u nuklearni konflikt i prave od nas živi štit, koji će prvi na sebi osjetiti udar. Već sad osjećamo i izdatke za tu operaciju, ali i sramotu i strah.

To je poptuno nelogična politika koja šteti i ljudima i biznisu. Ovakva politika donosi korist samo malom broju ljudi. Mi, kao komunisti, protivimo se ovoj politici u interesima nacije, a ne u svojstvu bilo čijih agenata.

Obični ljudi i građani gube strpljenje, sve više je izražena zabrinutost za našu ali i europsku sigurnost. Ovo će postati vidljivo tijekom listopadskih izbora – izjavio je Skala.

U okvirima predizborne kampanje komunisti skupljaju i potpise za peticiju o izlasku Češke Republike iz NATO.

“Ovom peticijom ćemo zatražiti od Vlade da obeća da neće dozvoliti postavljanje strane vojske i oružja na teritoriju Češke, kao i da neće slati naše vojnike na granicu s Rusijom.”

I ono što je najvažnije, tražit ćemo ono čemu težimo već posljednjih 17 godina – da se građanima da pravo samostalno riješiti pitanje članstva u okviru NATO-a putem demokratskog referenduma navodi on.
 
(vestinet.rs)

Filed under: SVIJET U RATU