Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » Njemački maloprodajni lanac Aldi izbacio pesticide iz svojih proizvoda i prebacio se na prodaju ORGANSKE HRANE

Njemački maloprodajni lanac Aldi izbacio pesticide iz svojih proizvoda i prebacio se na prodaju ORGANSKE HRANE

aldi-trgovinaNjemački maloprodajni lanac Aldi je najavio da će od 1. siječnja biti uklanjeno 8 vrsta pesticida iz proizvoda na njihovim policama u američkim trgovinama

Lanac trgovina zdrave hrane je na putu stvaranja supermarketa koji će prodavati samo organsku hranu. Uz niske cijene i usmjerenost na zdravlje, Aldi će pokušati dobiti ugled kao trgovina u kojoj će kupovati savjesni kupci.

Pesticidi koji će biti uklonjeni iz hrane koja će se prodavati u trgovinama Aldi su:

  • Tiametoksam
  • Klorpirifos
  • Klotianidin
  • Cipermetrin
  • Deltametrin
  • Fipronil
  • Imidakloprid
  • Sulfoxaflor

Aldi je napravio svoj brand u posljednjih nekoliko godina koji je poznat po tome da je strog u uklanjanju određenih pesticida i kemikalija iz svojih proizvoda, te oni nastoje ići još i dalje u svojoj potrazi za kvalitetom.

Oni šire svoje brandove organske hrane, i uklanjaju neke umjetne sastojke iz proizvoda, dodajući bezglutenske stavke.

Oni su uklonili provjerene sintetičke boje, djelomično hidrogenirana ulja, i MSG iz svojih robnih proizvoda (koji su zastupljeni u 90% namirnica u prodaji).

Oni su proširili svoju prodaju svježeg i organskog mesa i proizvode, uključujući i “Never Any!” brand mesa koje ne sadrže antibiotike, hormone, nusproizvode životinjskog podrijetla ili druge aditive.

Lanac će također proširiti SimplyNature liniju (koja u sebi nema više 125 umjetnih sastojaka) zajedno sa njihovim liveGfree brandom bez glutena.

Njihovo mlijeko je bez umjetnih hormona rasta, ali sada su jogurt, kiselo vrhnje, sir i drugi mliječni proizvodi su također bez umjetnih hormona rasta.

Oni su počeli nuditi više “zahtjevnijih” namirnica poput obrtničkih sireva, dimljenog lososa, quinoa, i kokosovog ulja.

Trenutno je 1.500 Aldi trgovina u SAD-u, a planira se otvoriti još 500 dodatnih do 2018. S takvim jakim naglaskom na zdravlje, oni su postavili cilj da postanu lider u organskim supermarketima

Business Insider je napisao:

Lanac trgovina širi organsko-prehrambene marke, uklanjajući neke umjetne sastojke iz svojih proizvoda, i dodavajući više bezglutenskih artikala u nadi kako će privući više kupaca koji se brinu za svoje zdravlje.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , ,